Cum sa alegem cel mai bun template pentru website

Pentru cei care nu vor sa apeleze la servicii de web design profesionale, cea mai buna solutie este folosirea unor template-uri pentru construirea website-ului. Pe platforme precum wordpress, oricine poate alege si apoi personaliza un template cu minimum de cunostinte de web design. Pe de alta parte, cei care au mai multe cunostinte de web design in dreamweaver, pot folosi obtiunea de „save as template” pentru un design propriu.

Fie ca se realizeaza un site pe wordpress, fie ca se apeleaza la firme de specialitate precum www.eventmedia.ro sau ca se face designul de la zero, template-ul unui website trebuie sa respecte cateva reguli importante:

  • 1. Template-ul trebuie sa fie potrivit pentru campul de activitate. Exista template-uri special facute pentru restaurante, site-uri de fotografie, de nunti sau de fitness. Fiecare dintre aceste teme trebuie sa se reflecte in designul website-ului si implicit in template-ul ales.
  • 2. Template-ul trebuie sa respecte limbajul vizual propus. Cu alte cuvinte, culoarea textului, a elementelor de design, ca si intr-o lucrare artistica, toate acestea trebuie sa se imbine armonios pentru a crea o imagine placuta ce atrage vizitatorii. La alegerea paletei de culori folosita pentru template-ul unui website trebuie luat in considerare in primul rand publicul tinta. Pentru un public mai tanar se vor alege culori mai indraznete, iar pentru un aspect „vintage” se pot alege tonuri sepia.
  • 3. Inainte de a alege template-ul trebuie luat in considerare genul de content care va fi publicat pe site. Ideea este ca diferite tipuri de website-uri au nevoie de layout-uri diferite. Un website ce va fi folosit drept portofoliu de arta sau fotografie spre exemplu, va avea mai multe imagini si mai putin text, un site de stiri dimpotriva, are nevoie de mai mult spatiu pentru text, iar site-ul unei companii care ofera fel de fel de servicii va avea nevoie de o modalitate cat mai clara de a afisa informatia importanta. Toate aceste detalii trebuie luate in considerare atunci cand se alege un template sau se face un web design in dreamweaver, pornindu-se de la zero.
  • 4. Template-urile alese trebuie intotdeauna personalizate. Chiar si pentru incepatorii in domeniu, ce aleg sa isi construiasca singuri un website folosind template-uri, este inadmisibil ca acestea sa nu fie personalizate deloc. In primul rand nimeni nu isi doreste sa aiba un website identic cu un altul, acest lucru poate crea confuzie in cadrul potentialilor clienti. De altfel, este aproape imposibil de gasit un template absolut perfect pentru nevoile individuale, de aceea trebuie profitat de optiunile build-in de personalizare a templatelor alese, cum este cazul cu wordpress spre exemplu. Cunostintele necesare pentru operatiuni simple precum schimbarea background-ului sau stilul, marimea si culoarea textului pot fi gasite in tutoriale usor de urmarit.
5/5 - (1 vote)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.