Cum sa trimiti fisiere mari pe Internet: 7 servicii gratuite

Daca vrei sa trimiti cuiva un fisier mare, poti intampina probleme, de exemplu, prin email nu vei reusi sa faci acest lucru. In plus, unele servicii online pentru transferul de fisiere ofera aceste servicii contra cost. In acest articol vom vorbi, cum se face acest lucru gratuit si fara inregistrare.

O alta metoda – utilizarea spatiului de stocare din Cloud, cum ar fi Google Drive. Incarci fisierul in spatiul de stocare si oferi accesul la acest fisier persoanei dorite. Este o metoda simpla, doar ca poate fi ca nu ai suficient spatiu liber. In acest caz te vor ajuta serviciile descrise mai jos pentru a trimite fisiere mari.

Firefox Send

Firefox Send – serviciu gratuit pentru transfer fisierelor prin Internet de la Mozilla. Dintre avantaje – dezvoltatorul cu o reputatie buna, securitate, usurinta de utilizare, limba romana.

Trimiterea fisierelor mari in Firefox Send

Dezavantajul – restrictii privind dimensiunea fisierului: pe pagina serviciului se recomanda pastrarea fisierului sub 1 GB, de fapt «incape» si mai mare, dar incercand sa trimiti mai mare de 2.1 GB se afiseaza mesajul ca fisierul este prea mare.

Tot ce trebuie sa faci – sa accesezi site-ul https://send.firefox.com din orice browser.

File Pizza

Serviciul de transfer al fisierelor File Pizza nu functioneaza ca celelalte descrise in acest articol: la utilizare nici un fisier nicaieri nu se pastreaza: transferul se realizeaza direct de pe calculatorul tau pe alt calculator.

Aici sunt avantaje: nu exista o limita a dimensiunii fisierului transferat, si dezavantaje: pana ce fisierul se descarca pe alt calculator, nu trebuie sa te deconectezi de la Internet si sa inchizi fereastra site-ului File Pizza.

Utilizarea serviciului este in felul urmator:

  • Apasa pe «select a file» si specifica locatia fisierului.
  • Trimite link-ul primit persoanei, care trebuie sa primeasca fisierul.

Trimiterea fisierelor in File Pizza

  • Asteapta pana ce persoana respectiva va descarca fisierul, fara a inchide fereastra File Pizza de pe calculatorul tau.

Retine, in timpul trimiterii fisierului se va consuma traficul oferit de furnizorul de Internet.

Filemail

Serviciu Filemail permite trimiterea gratuita a fisierelor si folderelor (cu o dimensiune de pana la 50 GB) prin email (vine un link) sau printr-un simplu link, disponibil in limba romana.

Serviciu de transfer fisierelor mari Filemail

Trimiterea este disponibila nu doar prin browser de pe site-ul oficial https://www.filemail.com/, dar si prin programe Filemail pentru Windows, MacOS, Android si iOS.

Send Anywhere

Send Anywhere – un serviciu popular pentru trimiterea fisierelor mari (gratuit – pana la 50 GB), care poate fi utilizat online, precum si cu ajutorul aplicatiilor pentru Windows, MacOS, Linux, Android, iOS. In plus, serviciul este integrat in unele managere de fisiere, de exemplu, in X-Plore pentru Android.

Utilizand Send Anywhere fara inregistrare si descarcarea aplicatiei, trimiterea fisierelor arata astfel:

Transferul de fisiere in Send Anywhere

  • Apasa butonul Send si trimite destinatarului codul primit.
  • Destinatarul trebuie sa acceseze acest site si sa introduca codul in campul Input key din rubrica Receive.

Retine, fara inregistrare codul functioneaza 10 minute de la crearea sa. Inregistrand si utilizand un cont gratuit – 7 zile, de asemenea exista posibilitatea de a crea link-uri directe si trimiterea prin email.

Tresorit Send

Tresorit Send – serviciu online pentru trimiterea fisierelor mari pe Internet (pana la 5 GB) cu criptare. Utilizarea este simpla: adauga fisiere (pot fi mai mult de 1) folosind caseta de dialog «Add your files», specifica adresa ta email, daca doresti – parola pentru deschiderea link-ului (punctul Protect link with password).

Serviciu de transfer a fisierelor mari Tresorit Send

Apasa Create Secure Link si trimite link-ul generat destinatarului. Site-ul oficial al serviciului: https://send.tresorit.com/

JustBeamlt

Cu ajutorul serviciului justbeamit.com poti trimite fisiere direct persoanei dorite fara nici o inregistrare. Doar acceseaza siste-ul si trage cu mouse-ul fisierul pe pagina. Fisierul nu se va incarca pe server, deoarece serviciul presupune transferul direct.

Trimiterea fisierului in JustBeamIt

Dupa ce ai mutat fisierul, pe pagina va aparea butonul «Create Link» (creeaza link), apasa pe el, si vei vedea un link, pe care trebuie sa-l trimiti destinatarululi. Pentru a trimite fisierul, pagina «din partea ta» trebuie sa fie deschisa si internetul conectat. Cand fisierul va fi incarcat, vei vedea o bara de progres. Retine, link-ul functioneaza doar o singura data si pentru un singur destinatar. Site-ul oficial al serviciului: https://www.justbeamit.com/

File Convoy

Serviciul File Convoy este similar cu cele precedente: incarcarea fisierului, obtinerea link-ului, trimiterea link-ului catre persoana dorita. Dimensiunea maxima a fisierului, trimis prin File Convoy, este de 4 GB.

Utilizarea File Convoy

Exista si o optiune suplimentara: poti specifica cat timp fisierul va fi disponibil pentru descarcare. Dupa aceasta perioada, primirea fisierului de pe link nu va fi posibila. Site-ul oficial al serviciului: https://www.fileconvoy.com/

Bineinteles, alegerea acestor servicii si metode de trimitere a fisierelor nu se limiteaza la cele enumerate mai sus, desi in multe privinte se copiaza unul pe altul. In acest articol am incercat sa prezint cele care nu sunt supraincarcate cu publicitate si functioneaza in mod corespunzator.

5/5 - (3 votes)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.