Istoria jocurilor online

Jocurile online sunt jocuri video care se joaca intr-o retea de computere. Evolutia acestor jocuri online a mers paralel cu evolutia computerelor si a tehnologiei.

primele jocuri online

Aparitia primelor jocuri

Primele jocuri video sau pe computer, precum NIMROD(1951), OXO(1952) sau Spacewar(1961) au fost concepute pentru unul sau doi jucatori stand in fata aceluasi computer – computer care nu avea alt scop decat acela de a rula jocul. Mai tarziu, in anii ’60, computerele au inceput sa suporte sharing-ul, lucru ce permitea utilizatorilor sa se foloseasca de un singur computer in acelasi timp, incet incet ajungandu-se la posibilitatea de a permite utilizatorului sa controleze un computer care nu se afla in aceeasi camera cu el. La putin timp s-a inventat Modemul, iar utilizatorul nu trebuia sa se mai afle nici macar in aceeasi cladire, ca tot putea controla respectivul computer printr-o conectie Dial-up la computerul gazda. Pe baza acestei tehnologii de hosting – gazduire, au fost create jocurile – astfel, utilizatorul se putea conecta la un computer gazduit in alta locatie si putea juca fara nici un impediment jocul respectiv.

Intre anii 1973 si 1975, compania XEROX PARC a dezvoltat Local Are Networks(LAN), bazandu-se pe tehnologia Ethernet. Acest lucru a dus la dezvoltarea sistemului Wide Area Network(WAN), care a condus mai departe la aparitia internetului in ianuarie 1983. Dezvoltarea acestor retele LAN si WAN au permis de asemenea devoltarea jocurilor in retea si mai tarziu dezvoltarea jocurilor online.

Jocurile online au inflorit cu adevarat dupa anul 1995, cand restrictiile celor de la NSFNET(National Science Foundation Network) au fost retrase. Acest lucru a dus la accesul complet in domeniul internetului si prin urmare jocurile online au ajuns la un nivel cat se poate de realist. Succesul avut de primele companii care au dezvoltat jocuri online au fost sursa de incurajare pentru alte companii media de a se aventura in acest domeniu. Prin urmare, din acel moment concurenta a inceput sa creasca si continua sa creasca si in ziua de azi, luand nastere din ce in ce mai multe agentii media care lanseaza diferite jocuri online sau jocuri ce se pot juca de pe computer ori anumite console. Datorita concurentei foarte dezvoltate, jocurile au devenit mult mai avansate si mult mai bine redate. Beneficiul nostru este faptul ca astazi, cele mai multe jocuri online sunt gratuite si oricine poate beneficia de aventura unui joc online fara sa cheltuiasca nici macar un banut.

Istoria jocurilor online este destul de interesanta si ar trebui sa fie stiuta de aproape orice persoana inraita de jocuri online. De exemplu: Stiati ca primele jocuri online care se puteau juca gratis erau doar cele „de masa” precum sahul si tablele? Datorita competitiei din acest domeniu, noi putem acum sa jucam online aproape orice joc dorim si, mai presus de toate, le putem juca gratis.

De la primele jocuri online in care totul se baza pe niste forme ciudate ale diferitelor obiecte, pana la cele moderne, mult mai realiste, cu sunet mai bun si cu o grafica si efecte speciale mai interesante, industria jocurilor a evoluat continuu si va supravietui de-a lungul timpului deoarece este o industrie ce se adapteaza, este o industrie in continua evolutie. De fiecare data cand un nou upgrade este disponibil in lumea computerelor, un nou joc va fi dezvoltat si va fi creat bazandu-se pe acel upgrade, de fiecare data cand un film nou se va bucura de succes, va fi dezvoltat un joc bazandu-se pe acel film, iar exemplele pot continua. Jocurile din ziua de azi sunt mult mai realiste si foarte interactive. Cu o grafica excelenta si cu optiuni avansate de control, jocurile din ziua de azi acapareaza interesul oricarei persoane, fie ea interesata sanu nu de jocuri online.

jocuri online - gta 4

Acum, sper doar ca detii mai multe informatii despre jocuri online decat stiai inainte de a citi acest articol.

5/5 - (1 vote)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.