Merita sau nu sa cumparam de pe AliExpress

Candva ma interesa intrebarea, merita sa cumpar de pe AliExpress? Acum atat de mult m-am obisnuit cu aceasta piata, incat nu imi pot imagina un loc mai bun pentru cumparaturi. Desigur, AliExpress de asemenea are unele caracteristici, pe care trebuie sa le cunosti si sa le ei in considerare cand faci cumparaturi. In acest articol voi povesti parerea mea despre AliExpress.Site-ul AliExpress

Ce este AliExpress?

Ce este AliExpress? Pot spune, ca AliExpress este un magazin online, desi aceasta afirmatie nu este in intregime corecta. Aici exista o multime de magazine cu o mare varietate de produse: imbracaminte, electronice, fashion, activitati in aer liber, ciclism si multe altele.

De fapt, astfel de magazine noi le numim centre comerciale. AliExpress mai degraba este o platforma de tranzactionare online, cu multi vanzatori si un numar mare de cumparatori.

De asemenea, la intrebarea ce este AliExpress, pot raspunde ca este un site. Intr-adevar, AliExpress este un site cu multe pagini. In fiecare zi este vizitat de milioane de oameni din intreaga lume. Site-ul oficial al magazinului este https://www.aliexpress.com.

Une se afla magazinul AliExpress?

Sediul central AliExpress se alfa in China, provincia Zhejiang, orasul Hangzhou. Cladirea, in care se afla AliExpress, are un design neobisnuit, care include birouri, zone de recreere, cafenele si multe magazine. Are chiar si o sala de sport.Sediul central AliExpress

Adevarul despre AliExpress

Acum stii ce este AliExpress si unde se afla. Ramane doar sa intelegi, cat de bun este? Merita sa cumparam?

Nu cunosc un loc similar cu un numar atat de mare de marfuri. Majoritatea marfurilor, care se afla pe rafturile magazinelor din orasele noastre, sunt marfuri din China. Cu o mica exceptie, au ajuns acolo printr-o multime de dealeri si fiecare dintre acestea a ridicat pretul.

Pe AliExpress cumperi direct din tara producatorului. Inainte de a face o achizitie te poti asigura de calitatea marfurilor citind numeroase recenzii de la alti cumparatori si comunicand cu vanzatorul.

In cazul in care produsul primit este defect sau a fost deteriorat in timpul transportului, poti returna o parte sau chiar toata suma cheltuita la achizitie prin deschiderea unei dispute. Adesea, in astfel de situatii, vanzatorul trimite din nou produsele absolut gratuit. Aceasta este una dintre cele mai sigure platforme de vanzare de pe Internet.

Avantaje si dezavantaje AliExpress

Sa enumeram toate avantajele si dezavantajele Aliexpress, pentru a ne convinge, merita sau nu sa cumparam. Si sa incepem, bineinteles, cu avantaje, deoarece acestea sunt mai multe la numar.

  • Preturi accesibile. Intr-adevar, produse bune si preturi si mai bune. Daca vei petrece cateva minute cautand cea mai buna oferta, in loc de a cumpara primul produs gasit, poti economisi o suma considerabila.
  • Numar mare de produse pentru orice scop. Daca locuiesti intr-un oras mic, cel mai probabil te confrunti cu situatia, ca produsul necesar pur si simplu nu se afla pe rafturile magazinelor. AliExpress te va ajuta sa rezolvi aceasta problema.
  • Transport gratuit. Majoritatea produselor au posibilitatea de a fi transportate gratuit, chiar si cele voluminoase. In plus, exista depozite in Europa, astfel vei scapa de taxe, iar produsul, chiar si livrat prin posta, va ajunge mult mai repede la destinatie.
  • Sistem de dispute. Daca ai primit un produs defect sau deteriorat, incomplet, produs ce nu indeplineste caracteristicile declarate, sau coletul nu a ajuns deloc – poti deschide o disputa. Important sa oferi dovezi a problemei cu produsul sub forma unei fotografii sau video.

Iar acum sa trecem la dezavantaje AliExpress. Nu sunt multe si nu sunt critici, si nu ar fi corect sa trec pe langa ele.

  • Singurul dezavantaj AliExpress – este timpul de livrare a produselor. Daca vrei sa cumperi de aici, va trebui sa ai rabdare. Livrarea coletelor in termen de 30 de zile este ceva normal. Bineinteles, unele ajung mai repede, mai ales cand sunt trimise dintr-un depozit din Europa. Aceste colete uneori ajung in mai putin de o saptamana. Dar, exista si situatii, cand produsul ieftin este trimis prin intermediul de Corespondenta Simpla (pachet mic). Acest serviciu nu este inregistrat (nu are cod de tracking) si expedierea nu ofera destinatorului posibilitaea urmaririi coletului in sistemul Track&Trace.

Feedback despre achizitiile pe AliExpress

De mai multi ani fac cumparaturi pe AliExpress. In tot acest timp, bineinteles, au fost si achizitii nereusite, am deschis mai multe dispute, dar in general am cumparat o multime de produse la un pret foarte bun. Feedback-ul despre achizitiile de pe AliExpress eu il las pozitiv. Nu exista o alternativa in ceea ce priveste cantitatea de alegere, pretul accesibil si calitatea buna.

5/5 - (1 vote)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Comentarii: 1
  1. Ion Popa

    Sunt total nemultumit de AliExpres ! Nu voi mai cumpara de la acest magazin nicodata !

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.