Microsoft Office gratuit – versiunea online aplicatiilor de birou

Aplicatiile online Microsoft Office – este versiunea complet gratuita programelor Office, inclusiv Microsoft World, Excel si PowerPoint (nu este lista completa, este ceea ce cauta cel mai des utilizatorii).

Ar trebui sa cumpar Office in oricare dintre optiunie sale, sau sa caut de unde sa descarc suita de birou, sau ma pot multumi cu versiunea online? Care este mai bun – suita de birou de la Microsoft sau Google Docs (pachet similar de la Google). La aceste intrebari voi incerca sa raspund in acest articol.

Comparatia Microsoft Office onine si Microsoft Office 2013 (versiunea normala)

Pentru a folosi Office Onine, doar acceseaza site-ul office.com. Vei avea nevoie de cont Microsoft Live ID.

Microsoft Office gratuit - versiunea online aplicatiilor de birou

Sunt disponibile urmatoarele programe Office:

 • Word Online — pentru a lucra cu documente text
 • Excel Online — pentru a lucra cu foi de calcul
 • PowerPoint Online — pentru a crea prezentari
 • Outlook.com — pentru a lucra cu corespondenta e-mail

De asemenea, de pe aceata pagina ai acces la serciciul de stocare in cloud OneDrive, Calendar si contacte «Persoane». Programe, cum ar fi Access, aici nu vei gasi.

Fiecare dintre versiunile online a programului Office iti permite sa faci aproape tot, din ceea ce poti face in versiunea desktop: deschide documente Office si alte formate, vizualizarea si redacatarea lor, creea foi de calcul si prezentatii PowerPoint.

Doar ca setul de instrumente de editare nu este la fel de mare ca si in versiunea desktop. Cu toate acestea, aproate tot ceea ce foloseste un utilizator mediu este prezent aici. Exista cliparts si formule, sabloane, operatiuni asupra datelor, efecte in prezentari – tot ce ai nevoie.

Unul din avantajele suitei office gratuite de la Microsoft – documente, care initial au fost create in versiunea obisnuita a programului «pentru calculator», sunt afisate exact cum au fost create (si este disponibila editarea completa). In Google Docs cu asa ceva exista probleme, mai ales cand este vorba de diagrame, tabele si alte elemente de design.

Microsoft Office gratuit - versiunea online aplicatiilor de birou

Documentele, cu care ai lucrat in mod implicit, sunt salvate in serviciul de stocare online OneDrive, dar si ii poti salva pe calculator in formate Office 2013 (docs, xlsx, pptx). Ca in viitor sa poti lucra cu aceste documente, salvate in cloud sau pe calculator.

Avantaje principale aplicatiilor online Microsoft Office:

 • Accesul la acestea este complet gratuit
 • Compatibil cu formatele de fisiere Microsoft Office. Salvarea fisierelor pe calculator
 • Sunt disponibile toate functiile necesare pentru utilizatorul mediu
 • Disponibil de pe orice dispozitiv, si nu doar de pe calcuator cu Windows sau Mac
 • Poti folosi Office online de pe tableta, Linux si alte dispozitive

Dezavantaje Microsoft Office Online

 • Pentru a lucra necesita acces la Internet, lucrul in offline nu este suportat
 • Set de instrumente si caracteristici mai mic. Daca ai nevoie de macro-uri si conexiuni la baze de date, in versiunea online nu vei gasi
 • Probabil, viteza de lucru mai mica in comparatie cu programele obisnuite pentru calculator

Microsoft Office Online in comparatie cu Google Docs (Documente Google)

Google Docs – o alta suita online office populara. Setul de instrumente pentru a lucra cu documente, foi de calcul si prezentari este asemanator cu Microsoft Office Online. In plus, in Google Docs poti lucra cu documente si in offline.

Dintre dazavantaje Google Docs pot remarca faptul ca pachetele online Google nu sunt pe deplin compatibile cu formatele Office. Documentele complexe, tabele si diagramele nu intotdeauna sunt afisate cum s-a conceput initial.

Concluzii

Ar trebui sa folosesc Microsoft Office Online? Greu de raspuns, mai ales avand in vedere ca pentru multi utilizatori din tara noastra orice se poate descarca gratuit. Daca n-ar fi fost asa, sunt sigur ca multi alegeau versiunile Office gratuite.

Orice ar fi, este bine sa stii despre posibilitatea de a lucra online cu documente. Iar datorita serviciului de stocare in cloud, chiar poate fi util.

5/5 - (1 vote)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.