Pasii necesari pentru realizarea unui website

Tehnologia a avansat foarte mult in ultima vreme si acum ne aflam in situatia in care cu putine cunostinte putem realiza singuri un site web. Cu toate acestea, firmele care se ocupa de web design si realizarea site-ului vin cu un plus de valoare dat de experienta dobandita si ne usureaza cu sigurana drumul spre o afacere online de succes.

site-uri-webIn cele ce urmeaza voi vorbi despre pasii care trebuie strabatuti atunci cand vrem sa deschidem un site web.

  1. Alegerea numelui site-ului – Cumpararea domeniului. Primul lucru care trebuie facut este sa ne alegem un nume de website si sa il rezervam la firmele ce ofera servicii de inregistrare domenii. Pretul unui domeniu variaza de la o firma la alta, insa in mare parte se invarte la o suma de aproximativ 10-12 Euro pe an pentru domenii .com sau .ro. Exista si posibilitatea cumpararii domeniilor.ro pe viata, unde pretul este de aproximativ 50 Euro.
  2. Realizarea site-ului. Site-ul poate fi creat fie de noi, fie de o firma specializata. Alegand o firma specializata putem avea garantia unui website bine facut, dar si suma de bani ce trebuie scoasa din buzunar va fi una considerabila, preturile fiind intre 300-1500 Euro, depinde de complexitatea site-ului, poate chiar mai scumpe. Daca vrem site-uri simple de prezentare sau bloguri, atunci putem incerca si singuri folosind template-uri de pe internet, doar ca trebuie sa avem cunostinte de baza despre principalele platforme precum WordPress, Opencart etc. Dar si cunostinte de baza de folosire a unui server web.
  3. Alegerea unui server, a unui plan de gazduire web. Fara server, site-ul nu ar putea exista. Serverul este spatiul virtual pe care sunt tinute fisierele site-ului. Pretul unui server variaza de la o firma la alta, dar variaza si in functie de caracteristicile acestuia. Astfel, gasim pachete de gazduire web pe Smart-Hosting.ro incepand de la 1-2 Euro pe luna, dar totodata un server poate depasi pretul de 100 Euro lunar. Ideea este: cu cat avem un website mai complex si un numar mai mare de vizitatori, cu atat suntem nevoiti sa platim mai mult pentru hosting.
  4. Promovarea site-ului. Acesta este ultimul pas, dar nu si cel din urma. Un website fara o promovare eficienta, fara a fi vizibil in motoarele de cautare si care nu este gasit cu usurinta de utilizatorii internetului, este un website facut degeaba. Principalele metode de promovare sunt optimizarea SEO, publicitatea pe Facebook si publicitatea folosind Adwords. Ideal ar fi sa le incercam pe toate si sa ne oprim asupra celei care converteste cel mai bine.

Acestia sunt principalii pasi care trebuie strabatuti in vederea realizarii unui website. Unele aspecte pot fi facute chiar de noi, insa unele trebuie lasate pe mana profesionistilor. Ca facem noi site-ul sau lasam totul in mana profesionistilor..este la latitudinea fiecaruia.

5/5 - (3 votes)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.