Trebuie sa platesc pentru internet, daca am router Wi-Fi?

Sunt constient ca acest articol pentru multi va parea amuzant, doar ca exista o multime de intrebari legate de plata pentru internet, in timpul utilizarii routerului Wi-Fi. Uneori aceasta intrebare suna si astfel: „trebuie sa platesc pentru Wi-Fi?”.

De fapt, sunt doua intrebari diferite. Adica:

 • Plata pentru internet, daca ai un router Wi-Fi
 • Si daca trebuie sa platesti anume pentru Wi-Fi

Raspund: daca ai in locuinta ta un router Wi-Fi, l-ai conectat la internet de la furnizorul de servicii internet, bineinteles ca va trebui sa platesti pentru internet. Dar pentru ca folosesti reteaua Wi-Fi, pentru folosirea routerului Wi-Fi nu trebuie sa platesti.

Cel mai probabil inainte ai avut internetul conectat direct la calculator. Si nu conteaza ce fel de internet: ADSL (prin modem), Ethernet obisnuit (cablu de retea tras in casa), modem 3G/4G – nu are importanta. Internetul vei plati si cu router, si fara router.

Scopul routerului Wi-Fi este de a distribui internetul pe toate dispozitivele: calculatoare, laptopuri, tablete, telefoane, etc. Daca in timpul conectarii internetului direct in calculator noi am putut sa ne folosim de internet doar de pe acel calculator, dupa instalarea routerului internetul va fi pe toate dispozitivele tale. Nu trebuie sa platesti nimic in plus. Doar platesti internetul dupa tariful furnizorului tau.

Ceea ce priveste plata pentru utilizarea Wi-Fi, nimic nu trebuie sa platesti. Poate doar achizitionarea unui router Wi-Fi.

Daca este vorba de Wi-Fi gratuit din cafenea, magazin sau alte institutii, pentru clienti este gratuit. Internetul il plateste proprietarul magazinului, restaurantului, etc.

Rezumat

Pentru internet vei plati, dupa tariful furnizorului. Pentru Wi-Fi nu trebuie sa platesti.

4.6/5 - (68 votes)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Comentarii: 3
 1. ion

  daca am abonament la telefon de la vodafone si folosesc wierles de la laptop la telefon android platesc in plus la abonamentul telefonului?

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Nu, platesti doar ce iti ofera abonamentul.

 2. Alex

  Vreau sa imi cumpar un router pentru sa am wi fi in casa din altex, dar nu stiu unde se plateste factura( la curent ) ?

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.