Avantaje si dezavantaje Samsung Galaxy S6

In acest articol voi incerca sa descriu avantajele si dezavantajele principale Samsung Galaxy S6 comparativ cu modelul anterior din seria S si Note. De la inceput vreau sa subliniez ca articolul este subiectiv si este doar parerea autorului. Vezi si: Comparatie Samsung Galaxy S6 vs Samsung Galaxy S5

451

Dezavantaje:

 • Dimensiunea ecranului. Majoritatea, dintre cei care au folosit un phablet ma vor intelege. Dupa ce te-ai obisnuit cu ecranul de 5.7 inch – celelalte par incomode de mici. Proprietarii Galaxy S4 sau Galaxy S5 nu vor gasi ceva nou in ceea ce priveste dimensiunea. Poate daca coreenii faceau o carcasa subtire ca la LG G3 si introduceau macar 5.4 inch – aceasta varianta putea fi luata in considerare. Desi ar trebui sa remarc faptul ca n-ar fi corect din punt de vedere al marketingului, deoarece chiar dimensiunea ecranului deosebeste linia S de Note.
 • Capacul de pe spate de sticla. Din punct de vedere estetic este un avantaj. Dar din punct de vedere practic – un dezavantaj. In primul rand, se vor resimti amprentele degetelor. In al doilea rand – cazand jos sticla poate crapa. In al treilea rand – daca smartphone-ul este purtat fara husa, suprafata de pe spate se va zgaria.
 • Nu are suport pentru carduri de memorie. Da, a aparut versiunea cu 128 GB, doar ca cardurile de memorie sunt mai ieftine.
 • Bateria. Bateria a devenit mai mica cu 200 mAh. Noul procesor si memoria RAM sunt mult mai economice, dar ecranul este acelasi QHD. Asa ca nu cred ca autonomia va fi mai mare decat la Galaxy Note 4. Desi mai corect ar fi sa asteptam testele. Nu voi vorbi despre bateria nedatasabila, deoarece niciodata n-am cumparat o baterie de rezerva. Cu toate ca pentru unii ar putea fi un dezavantaj.
 • Lipsa rezistentei la apa. Da, al meu smartphone oricum nu o are. Dar acelasi Galaxy S5 o are, si probabil multi sau obisniut “sa spele” smartphoneul sau. Pentru aceste persoane asta va fi un dezavantaj. Dar aici ar trebui sa spun ca cadrul lateral este cu 2 mm mai mic, ceea ce este un mic avantaj.
 • Pret. Nu trebuie sa uitam ca Galaxy S6 are un pret de peste 3000 de lei pentru versiunea de 32 GB, in timp ce versiunea Edge aproape 4000 de lei.

Avantaje:

 • Design nou. Pot sa spun ca are cel mai de succes design din intreaga linie a smartphone-urilor Galaxy S.
 • Procesor si memoria RAM de noua generatie. Noul cip de 14 nm si memoria RAM DDR4 sunt destul de rapide si economice.
 • Camera. Desi numarul de pixelil nu s-a marit, optica, sensibilitatea si interfata s-au imbunatatit semnificativ.
 • TouchWiz imbunatatit. Noua versiune TouchWiz pare destul de atractiva. Dezvoltatorii au indepartat tot ce este in plus, acum totul pare mai proaspat si mai materialist.
 • Scaner de amprente imbunatatit. Poate ca pentru unii nu este atat de important, dar pe mine ma enerveaza sa trec cu degetul peste butonul de deblocare. In Galaxy S6 aceasta functie este realizata ca si in iPhone, adica suficient doar sa pui degetul pe buton.

In orice caz, indiferent de dispozitivul pe care il ai, criteriul principal pentru cumparare cu siguranta va fi problema banilor, si ceea, cat de mult iti place Galaxy S6.

Rate this post
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.