Nu conteaza cat de puternic iti este telefonul si cat de stabila este versiunea sistemului de operare instalat pe acesta. Mai devreme sau mai tarziu orice dispozitiv ar putea sa inceapa «sa se comporte ciudat», iesind din aplicatii, blocandu-se, sau chiar sa se restarteze fara motiv. in cazul in care ai observat aceste «ciudatenii», nu trebuie sa intri in panica. Adesea problema poate fi rezolvata. Si chiar in acest articol vom analiza cum poate fi rezolvata aceasta problema.
Asigura-te ca ai versiunea curenta a sistemului de operare Android
Da, actualizarea smartphoneului tau Android – un lucru foarte important. In ciuda logicii aparente acestei afirmatii, fragmentarea Android (adica prezenta diferitelor versiuni a sistemului de operare) este o problema serioasa. Si in primul rand din cauza utilizatorilor, care nu doresc (sau nu stiu) sa obtina cea mai recenta versiune a sistemului de operare, renuntand in acelasi timp la functii noi, precum si la functionalitatea stabila a sistemului.
Pentru a afla, care este versiunea Android instalata, intra in «Setari» si acceseaza punctul «Actualizare software». Aici poti verifica disponibilitatea actualizarilor, vedea istoricul actualizarilor dispozitivului si daca este necesar accesa asistentul de actualizare software.
Verifica si elibereaza spatiul de stocare, daca este necesar
De asemenea, poti verifica si elibera spatiu de stocare. De multe ori, prezenta fisierelor deteriorate de memorie cache pot duce la functionarea instabila a dispozitivului.
Acceseaza «Setari» si apoi punctul «Stocare». Aici poti vedea spatiul disponibil, inclusiv pentru fiecare categorie (aplicatii, imagini, video, audio, etc.). Tot aici poti elimina tot ceea ce nu ai nevoie.
Inchide aplicatiile pe care nu le utilizezi
Desi Android permite mentinerea multor aplicatii deschise, acest lucru intr-o oarecare masura «mananca» din memoria RAM. In plus, unele programe pot fi actualizate in fundal. Si daca sunt deschise in acest timp, poate aparea un «conflict», care poate afecta functionarea dispozitivului.
Verifica, sa nu fie instalata o aplicatie suspecta pe dispozitiv
Chiar daca descarcarea si instalarea aplicatiilor de obice este sigura, exista cazuri, cand o aplicatie sau alta cauzeaza probleme. De regula, acest lucru poate fi vizibil dupa prima pornire a programului. In acest caz singura rezolvare a problemei este dezinstalarea programului.
Cu toate acestea, uneori (acum este vorba de programe malware) programele pot fi instalate fara acordul utilizatorului ca un supliment la o aplicatie sau din cauza unor «gauri» in sistemul de securitate. Verifica lista programelor instalate si in cazul in care vei gasi ceva suspect, ceea ce nu ai instalat, dezinstaleaza fara nici o ezitare.
Resetarea telefonului la setarile din fabrica
Daca nimic din cele de mai sus nu te-a ajutat, poti incerca readucerea dispozitivului la setarile din fabrica. Retine, daca vei face acest lucru, vei pierde toate datele, contactele, fotografiile, video, fisiere si aplicatii, instalate pe telefon. In schimb vei obtine un sistem «curat», care foarte probabil va functiona asa cum ar trebui. Fotografiile si contactele poti descarca din spatiul de stocare din cloud, iar aplicatiile reinstala.
Pentru a readuce smartphoneul la setarile din fabrica acceseaza «Setari», si apoi punctul «Gestionare generala». Selecteaza punctul «Resetare», si apoi acceseaza punctul «Revenire la setarile din fabrica». Accepta avertizarea si asteapta finalizarea procesului. Mai multe informatii despre resetarea telefonului in articolul Cum se reseteaza (hard reset) telefonul Samsung Galaxy.