Cum recuperez pozele sterse din telefon?

Mai devreme sau mai tarziu orice utilizator se confrunta cu necesitatea de a recupera datele. Pentru un utilizator obisnuit cu telefon Android de regula – necesitatea de a recupera fotografiile sterse sau pierdute in alt mod.

In acest articol despre, cum se recupereaza pozele pe telefonul Android utilizand instrumente incorporate a dispozitivului.

Recuperarea fotografiilor sterse recent

In continuare – despre cele mai simple metode pentru recuperarea fotografiilor sterse de pe telefonul Android, pe care multi utilizatori incepatori le uita sau pur si siimplu nu le stiu. Aceste metode nu totdeauna ajuta, dar pot si sa functioneze. Pentru inceput cateva aspecte.

  • Cand facem fotografii pe Android, acestea sunt salvate in memoria interna a telefonului sau pe cardul de memorie in folderul DCIM.
  • De regula utilizatorul obisnuit vizualizeaza fotografiile si le sterge in aplicatiile incorporate «Galerie» sau «Fotografii» (Google Foto), si nu in managere de fisiere.
  • Utilizand aplicatia Google Foto, fotografiile de obicei sunt sincronizate cu contul Google, adica sunt incarcate in mod automat pe Internet si stocate nu doar pe dispozitiv. Adesea utilizatorul nu stie ca sincronizarea este activa.
  • Multe aplicatii a serviciilor cloud (OneDrive si altele) in timpul instalarii ofera posibilitatea activarii sincronizarii fotografiilor si dupa o singura activare ulterior le incarca in spatiul de stocare.

Iar acum despre, cum acest lucru ne poate ajuta la recuperarea fotografiilor sterse.

  1. Daca fotografiile au fost sterse recent, si acest lucru a fost facut in aplicatia «Galerie», verifica meniul acestei aplicatii, exista posibilitatea (depinde de producatorul telefonului), ca vei gasi punctul «Cos de gunoi», iar in el – fisierele eliminate, care pot fi selectate si recuperate. De exemplu, pe Samsung Galaxy fotografiile sterse sunt pastrate timp de 30 de zile in cosul de gunoi.Cos de gunoi in aplicatia Galerie pe Android
  2. Daca pe telefonul tau este instalata aplicatia «Foto» de la Google (adesea este prezenta ca un supliment pentru «Galerie», intra in ea.) In primul rand, va afisa fotografiile nu doar de pe dispozitiv, dar si cele ce au fost incaracate in Google Cloud cu posibilitatea de a le descarca inapoi pe dispozitiv. In al doilea rand, in aplicatia «Google Foto» de asemenea vei gasi punctul «Cos de gunoi», in care fotografiile sterse cu posibilitatea de recuperare sunt pastrate timp de 60 de zile.Cos de gunoi in aplicatia Google Foto
  3. In cazul in care iti pierzi sau readuci telefonul la setarile din fabrica, dar ai acces la contul Google, poti intra de pe calculator pe site-ul https://photos.google.com/ cu contul tau, si verifica daca fotografiile sunt acolo. Tot acolo, in meniu, vei gasi cosul de gunoi.
  4. Daca pe telefonul tau au fost instalate aplicatii de stocare in cloud, acceseaza acel spatiu de stocare in cloud de pe telefon sau calculator. Exista o sansa ca vei putea vedea fotografiile. De asemenea, aceste spatii de stocare pot avea propriul cos de gunoi.

Probabil metodele descrise in acest articol vor parea destul de simple, doar ca din experienta mea multi uita de ele.

5/5 - (2 votes)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.