Cum sa incarc smartphone-ul mai rapid

Smartphone Android devin tot mai mari si mai buni pe zi ce trece, creste numarul de functii disponibile, rezolutia ecranelor se mareste, camere devin mai performante, si exista o tendinta de a face smartphone-ul mai subtire. Doar ca dupa cateva ore de munca bateria smartphone-ului va avea nevoie de o reincarcare. In acest articol vei afla cateva sfaturi, care te vor ajuta sa incarci smartphone-ul mai repede, si sa reduci timpul de incarcare.

Cum sa incarc smartphone-ul mai rapid

Seteaza incarcarea smartphone-ului in modul Airplane Mode (Mod Avion):
Cu modul activat «Mod Avion» vei economisi pana la 30% din timpul de asteptare pana la terminarea de incarcare, deorece telefonul nu va consuma incarcarea pentru reteaua mobila si reteaua Wi-Fi, care necesita energie. Cu toate ca nu vei putea primi apeluri, SMS-uri sau sa accesezi internetul.

Opreste dispozitivul in timpul incarcarii:
Oprirea dispozitivului in timpul incarcarii va reduce timpul de incarcare. Chiar este mai eficient in comparatie cu activarea modulului «Mod Avion», deoarece este oprit ecranul si toate procesele din fundal.

Nu prelungi procesul de incarcare a smartphone-ului:
Daca vei incarca smartpone-ul chiar si dupa terminarea procesului de incarcare pana la 100%, bateria va pierde usor din capacitate. Nu recomand lasarea smartphone-ul la incarcat celor, care iubesc sa-l lase la incarcat si sa mearga la somn.

O data pe luna fa o incarcare completa a bateriei:
O data pe luna ar fi bine sa descarci complet bateria smartphone-ului, si apoi sa faci o incarcare completa. Acest lucru va calibra bateria (este valabil doar pentru baterii litiu-ion).

Foloseste doar incarcatoare originale:
Folosirea incarcatorului original va ajuta la mentinerea starii bateriei, deoarece caracteristicile de incarcare si bateriei vor corespunde. Folosind alte incarcatoare, tensiunea poate sa nu corespunda, ceea ce va afecta durata de viata a bateriei, precum si schimba timpul de incarcare smartphone-ului sau tabletei.

Nu reincarca smartphone-ul prin USB:
Incarcarea prin portul USB niciodata nu va putea sa ofere puterea necesara a energiei, care este disponibila doar cu incarcatorul original. Acest lucru mareste semnificativ timpul de incarcare, precum si are efect negativ asupra bateriei.

5/5 - (1 vote)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.