Ce sa fac daca telefonul nu se incarca corespunzator

Daca bateria telefonului nu se incarca corespunzator, sa nu crezi ca problema poate fi doar in acumulator sau incarcator. Problema si rezolvarea ei poate fi mult mai simpla, decat crezi. Daca smartphoneul sau tebleta nu se incarca corespunzator sau nu se incarca deloc, mai jos vei gasi 10 metode pentru a rezolva aceasta problema.

De ce dispozitivul nu se incarca

Problema apare intr-o situatie oarecare. Sau telefonul nu vrea sa se incarce, cand este conectat, sau procesul este prea lent. Iata cateva solutii.

Ce sa fac daca telefonul nu se incarca corespunzator

1. Contact defect

Destul de des acoperirea metalica din interiourul portului USB sau micro USB se defecteaza, sau prin defect din fabrica, sau prin uzura cablului.

Tot ce trebuie sa faci, este sa opresti dispozitivul, sa scoti acumulatorul, daca este posibil, si sa cureti contactele din interior cu ceva asemanator unui ac sau scobitoare. Curata atent si cu grija, apoi introdu bateria la loc si conecteaza iar incarcatorul. In 9 din 10 cazuri ajuta.

2. Curata portul de incarcare de praf si fibre

Tii telefonul in buzunarul de la blugi? Fibrele pot fi cauza problemei: de foarte multe ori cauza problemei cu incarcarea poate fi fibra de la hainele noastre.

De asemenea, poti curata conectorul pentru incarcare cu ajutorul unui spray cu aer comprimat.

3. Incearca alt cablu

Partea cea mai fragila a incarcatorului este chiar cablul. Mereu se indoaie, si in cele din urma poate duce la deterioare.

Metoda cea mai simpla pentru a diagnostica cablul deteriorat este sa ei alt cablu si sa verifici daca functioneaza in mod corespunzator cu dispozitivul. Daca functioneaza, inseamna ca cel original s-a defectat. Daca nu functioneaza, trebuie sa cauti problema in alta parte.

4. Incearca alt incarcator

Ai exclus existenta problemelor cu cablu, acum verifica dispozitivul de incarcare. Acest lucru se face mult mai simplu, daca poti scoate cablul din adaptor. Exista cazuri in care porturile USB sunt deteriorate din cauza conectarei si deconectarei infinite a cablului.

De asemenea verifica functionarea incarcatorului pe alte telefoane, deoarece acest lucru poate ajuta la eliminarea posibilitatii, ca problema se afla in telefonul tau. In plus, asigura-te ca priza functioneaza.

5. Nu uita – siguranta pe primul loc

Nu incarca dispozitivul in apropiere de apa sau conditii extrem de calde sau umede. Nu lasa dispozitivul conectat la incarcator prea mult. Nu-l lasa sa se reincarce o noapte intreaga, cand are nevoie de doar 2-3 ore. Acest lucru poate duce la deterioarea partii hardware.

Daca vrei sa schimbi incarcatorul si cablul, tine cont de: adaptoare ieftine de la parti terte sunt destul de periculoase. In ultimul timp au fost cazuri in care dispozitivul a luat foc din cauza lor.

In videoclipul de mai jos unul dintre aceste cazuri:

6. Schimba bateria

Durata de viata a bateriei nu este pana la infinit, si dupa cativa ani de utilizare isi pierde capacitatea sa. Cu cat mai des o incarci si discarci, cu atat mai repede se va deteriora.

Unele baterii defecte poti fi identificate cu usurinta prin aspect. Daca s-a umflat, atunci ar trebui sa o inlocuiesti imediat.

7. Incarca de la o sursa corecta

Incarcarea de la priza totdeauna este mai rapida, decat de la calculator, deoarece porturile USB a calculatorului au putere slaba. Astfel, de la priza telefonul se incarca mult mai repede.

De asemenea, problema poate fi din cauza adaptorului utilizat de la alt dispozitiv, de exemplu, de la casca Bluetooth, care nu este conceput pentru dispozitivul tau. Acest adaptor nu furnizeaza suficient curent. In cazul celor mai recente dispozitive din clasa high-end, dispozitivul poate accepta incarcarea rapida, dar adaptorul nu este potrivit.

8. Actualizeaza sistemul de operare sau revino la versiunea anterioara

Actualizarea sistemului de operare poate afecta functionarea telefonului mobil, mai ales cand dispozitivul este vechi si primeste cea mai recenta versiune de Android. Telefoane si teblete mai noi sunt adesea optimizate pentru a primi cea mai recenta versiune a sistemului de operare.

Daca acest lucru s-a intamplat cu tine si nu poti gasi o rezolvare, incearca sa revii la versiunea anterioara. De la inceput poti incerca o resetare completa a dispozitivului, asa cum recomda producatorii, ca sa nu compromiti datele de pe dispozitiv din cauza versiunii anterioare Android.

In mod similar uneori functionarea smartphoneului poate fi imbunatatita prin actualizarea la versinea cea mai recenta a sistemului de operare.

9. Incearca sa-l opresti

Utilizarea aplicatiilor grele in timpul incarcarii afecteaza procesul de incarcare. De exemplu, daca vorbesti pe Skype sau joci jocuri, dispozitivul va avea nevoie de mai mult timp pentru incarcare.

Prin urmare, pune dispozitivul la incarcat in starea oprita sau in modul avion.

10. Calibreaza bateria

Uneori, nivelul bateriei afisate pe ecran poate fi cu totul altul decat cel real. Din aceasta cauza comportamentul telefonului poate parea ciudat.

Pentru a afla cum se calibreaza bateria vezi invormatiile de pe aceasta pagina.

3.5/5 - (6 votes)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Comentarii: 4
 1. Georgescu Alexandru

  Ce se intampla daca scot si bag telefonu la incarcat adica nu prea mai face contact mufa … si pana imi iau alta vreau sa stiu ce se poate intampla cu bateria in cazu asta ! Adica sa-l bag si sa-l scot de la incarcat … :)

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Am un S4, il incarc cand am chef. Nu respect nici o regula, si bateria tine ca si atunci cand era noua.

 2. Gurgundel

  Salut, tableta mea se încarca doar când o opresc de tot îmi spune cineva dece?

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Curata mufa de incarcare cu spirt. Daca nu ajuta, va trebui sa mergi la un service sa-ti faca un test la mufa de incarcare.

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.