Modul dezvoltator Android

Modul dezvoltator pe tablete si telefoane Android adauga un set de functii speciale la setarile dispozitivului, concepute pentru dezvoltatori, si uneori necesare pentru utilizatorii obisnuiti (de exemplu, pentru inregistrarea ecranului utilizand comenzile abd shell).

In acest articol – despre, cum se activeaza modul dezvoltator pe Android incepand cu versiunea 4.0, precum si despre, cum se dezactiveaza modul dezvoltator si se elimina punctul «Pentru dezvoltatori» din meniul setarilor dispozitivului android.

Nota: in continuare se foloseste structura standard a meniului Android de pe telefonul Samsung Galaxy. Se intampla, ca pe unele dispozitive (in special pe MEIZU, Xiaomi, ZTE) puncte necesare din meniu sunt numite putin diferit sau se afla in interiorul sectiunilor suplimentare.

Cum se activeaza modul dezvoltator Android

Pasii necesari ca sa apara in meniu punctul «Pentru dezvoltatori» sunt:

  1. Intra in setari si in partea de jos acceseaza punctul «Despre telefon» sau «Despre tableta» si apoi «Informatii software» (in cazul meu pe Samsung Galaxy).
  2. In lista cu datele despre dispozitiv gaseste punctul «Numar versiune» (pentru unele telefoane, de exemplu, MEIZU – «Vesiunea MIUI»).Deschide informatii despre dispozitiv Android
  3. Incepe sa apesi in mod repetat pe acest punct. In acest timp (nu din primele apasari) vor aparea notificari ca esti pe calea de a activa modul dezvoltator (diferite notificari pe diferite versiuni a androidului).
  4. La sfarsitul procesului vei vedea mesajul «Modul dezvoltator a fost activat» — asta inseamna ca modul dezvoltator a fost activat cu succes.Mod dezvoltator Android activat

Acum, pentru a intra in setarile modului dezvoltator poti deschide «Setari» — «Optiuni dezvoltator» sau «Setari» — «Avansat» — «Optiuni dezvoltator» (pe Meizu, ZTE si altele). Poate fi necesar activarea modului dezvoltator.Meniu modul dezvoltator pe Android

Cum se dezactiveaza modul dezvoltator Android si se elimina punctul din meniu «Optiuni dezvoltator»

Intrebarea despre, cum se dezactiveaza modul dezvoltator Android si se face astfel, incat in «Setari» sa nu fie afisat punctul corespunzator in meniu, este pus mai des decat intrebarea despre activarea acestuia.

Setarile implicite Android in rubrica «Optiiuni dezvoltator» au un comutator ACTIVAT-DEZACTIVAT pentru modul dezvoltator, doar ca la dezactivarea modului dezvoltator punctul nu dispare din setari.

Pentru a-l elimina, urmeaza pasii:

  1. Intra in Setari – Aplicatii si activeaza afisarea tuturor aplicatiilor.
  2. Gaseste aplicatia «Setari» (Settings) in lista si apasa pe ea.
  3. Deschide punctul «Stocare».
  4. Apasa «Golire».
  5. Vei vede un avertisment ca toate datele, inclusiv conturile vor fi sterse, de fapt contul Google si alte conturi nu vor fi sterse.
  6. Dupa ce datele aplicatiei «Setari» vor fi eliminate, punctul «Optiuni dezvoltator» va disparea din meniul Android.Dezactivare si eliminare modul dezvoltator Android

Pe unele telefoane si tablete punctul «Golire» pentru aplicatia «Setari» nu este disponibil. In acest caz eliminarea modului dezvoltator din meniu va fi posibila doar resetand telefonul la setarile din fabrica cu pierderea datelor.

5/5 - (1 vote)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.