Aceasta aplicatie nu poate rula pe acest PC – cum elimin eroarea

Unii utilizatori Windows 10 pot intampina mesajul de eroare «Aceasta aplicatie nu poate rula pe acest PC. Pentru a gasi o versiune pentru acest PC, consultati editorul software-ului» cu un singur buton «Inchidere». Pentru utilizatorul incepator motivul pentru care programul nu porneste si afiseaza acest mesaj, cel mai probabil nu va fi clar.

In acest articol despre, de ce nu este posibila rularea aplicatiei si cum se poate remedia, precum si despre unele cauze suplimentare acestei erori.

De ce nu este posibila rularea aplicatiei in Windows 10

Daca la rularea programului sau jocului in Windows 10 vei vedea mesajul, care spune ca aplicatia nu poate rula pe acest PC, motivele pot fi:

  1. Ai instalata versiunea Windows 10 pe 32 de biti, iar pentru rularea programului este necesara pe 64 de biti.
  2. Programul este conceput pentru o versiune mai veche de Windows, de exemplu, XP.

Exista si alte optiuni, despre care vom vorbi in ultima parte a articolului.

Eliminarea erorii

In primul caz totul este destul de simplu (daca nu stii care este arhitectura – versiunea sistemului pe 32 de biti (x86) sau 64 de biti (x64), vezi articolul Cum pot afla versiunea si arhitectura Windows 10): unele programe au doua fisiere executabile intr-un fisier: unul cu x64 in denumire, altul – fara (utilizam pentru rulare fara x64), uneori doua versiuni a programului (32 biti sau x86, ceea ce este acelasi lucru si 64 bit sau x64) oferite ca doua fisiere separate pe site-ul dezvoltatorului (in acest caz descarcam programul pentru x86).

In al doilea caz poti verifica pe site-ul oficial al programului, daca exista o versiune, compatibila cu Windows 10. In cazul in care programul nu a fost actualizat o perioada lunga de timp, poti incerca sa rulezi programul in modul compatibilitate cu versiunile anterioare a sistemului de operare, pentru a face acest lucru:

  1. Apasa cu butonul drept al mouse-ului pe fisierul executabil sau pe scurtatura programului (pictograma programului) si selecteaza punctul «Proprietati». Nota: cu pictograma de pe panoul de activitati nu vei reusi: gaseste acelasi program in lista din meniul «Start», apasa pe el cu butonul drept al mouse-ului si selecteaza punctul «Mai multe» – «Deschideti locatia fisierului». Acolo vei putea aplica modificarile.
  2. In fila «Compatibilitate» bifeaza punctul «Depanare compatibilitate» si specifica una dintre versiunile anterioare Windows disponibile. Mai multe informatii: Mod compatibilitate Windows 10.

De regula, punctele de mai sus sunt suficiente pentru a rezolva problema.

Metode suplimentare pentru remedierea problemelor cu rularea aplicatiilor in Windows 10

Daca nici o metoda nu a ajutat, pot fi utile urmatoarele informatii:

  • Incearca sa rulezi programul cu drepturi de administrator (click dreapta pe fisierul executabil sau scurtatura programului – executare ca administrator).
  • Uneori problema poate fi din cauza dezvoltatorului – incearca o versiune mai veche sau mai noua a programului.
  • Verifica calculatorul pentru prezenta programelor periculoase (acestea pot impiedica rularea anumitor programe).

Sper ca una dintre metodele sugerate te-a ajutat sa rezolvi problema cu «aceasta aplicatie nu poate rula pe acest pc». Daca nu – descrie situatia in comentarii, iar eu voi incerca sa te ajut.

3.7/5 - (3 votes)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.