Ce este Card Reader

Card reader nu cu mult timp in urma a inceput sa apara prin magazine. Din acest motiv, multi utilizatori isi pun intrebarea, ce este card reader si pentru ce se foloseste.

Card reader (cititor de carduri) este un dispozitiv, conceput pentru a citi cu usurinta cardurile de memorie pe calculator. Conectand card reader la calculator, putem mult mai repede copia fisiere de pe camera foto, camera video, telefoane inteligente si alte echipamente portabile.

Pentru a intelege pe deplin ce este card reader, trebuie sa stim ce tipuri exista. Card reader putem imparti in trei categorii.

Card reader intern (card reader incorporat)

Card reader intern este dispozitiv destinat pentru instalarea in unitatea de 2.5 si 5.25 inch a calculatorului. De regula, acestea suporta toate formatele populare de carduri de memorie. Un astfel de cititor este util in cazul in care ai de gand sa contectezi cardul de memorie doar la PC desktop.

Card reader extern

Card reader extern este card reader care se conecteaza la portul USB si se afla in afara carcasei calculatorului. Astfel de cititori pot fi conectati atat la PC-uri desktop, cat si la laptopuri. In plus, card reader extern este destul de compact, ceea ce ii permite sa fie purtat impreuna cu laptopul tau.

Card reader compact

Card reader compact are dimensiuni mici, ceea ce ii permite sa fie purtat in buzunar. Cu toate acestea, aceste dispozitive suporta un numar mic de formate de carduri de memorie. Astfel, card reader compact nu poate fi folosit ca un dispozitiv universal.

5/5 - (1 vote)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.