Ce sa fac daca tastatura tasteaza cifre in loc de litere

In cazul in care pe tastatura laptopului tau (de obicei acest lucru se intampla pe laptop) in loc de litere sunt tastate cifre, sa nu-ti faci griji – in acest articol vei afla cum poate fi rezolvata aceasta situatie.

Problema apare pe tastaturi fara grupul de taste numerice dedicat (care se afla pe partea dreapta a tastaturilor), dar cu posibilitatea de a utiliza taste cu litere pentru tastarea rapida a cifrelor (de exemplu, pe laptopuri HP este prevazut).

Ce sa fac daca laptopul tasteaza cifre in loc de litere

Ce sa fac daca tastatura tasteaza cifre in loc de litere

Daca te-ai confruntat cu o astfel de problema, analizeaza cu atentie tastatura laptopului si vezi daca este asemanatoare cu tastatura din imaginea de mai sus. Ai si tu cifre pe taste J, K, L? Ai si tasta Num Lock?Daca ai, inseamna ca fara sa-ti dai seama ai activat modulul Num Lock, si o parte din taste din partea dreapta a tastaturii a inceput sa tasteze cifre (poate fi util in unele cazuri). Pentru a activa sau dezactiva modulul Num Lock pe laptop, de obicei se apasa combinatia de taste Fn + Num Lock, Fn + F11 sau doar Num Lock, daca exista o tasta separata.

Poate ca pe laptopul tau acest modul se activeaza altfel, dar cand stii, ce anume trebuie sa faci, gasesti mai usor cum anume trebuie activat sau dezactivat acest modul.

Dupa dezactivarea acestui modul, tastatura va functiona ca inainte, si acolo unde trebuie sa fie litere, se vor tasta litere.

Ce sa fac daca tastatura tasteaza cifre in loc de litere
5 (100%) 3 votes

Comments 9

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *