Ce sa fac daca am uitat parola de la router?

In ziua de astazi routere (Wi-Fi router) pot fi vazute nu doar in birouri, dar si la casele utilizatorilor de PC-uri. Cu acest ajutor mic se pot conceta la Internet o multime de dispozitive, de la telefoane mobile pana la laptopuri si tablete. Doar ca uneori acerstea pot crea probleme. Una din probleme este pierderea parolei. Chiar si eu o data am uitat parola de la router.

In caz de pierdere parolei de la router pierzi controlul asupra lui. Intr-o astfel de situatie utilizarea dispozitivului devine imposibila.

Ce sa fac daca am uitat parola de la router?

In caz ca si tu te-ai lovit de aceasta problema, atunci in acest articol vei gasi solutiile posibile pentru rezolvarea acestei probleme.

Parola implicita

Pentru inceput trebuie sa-ti amintesti daca ai modificat parola implicita de pe router. In cazul in care folosesti parola implicita, aceasta poate fi gasita usor pe Internet. Pentru a face acest lucru trebuie sa introduci in bara de cautare a browserului fraza «denumirea routerului + parola implicita». In cele mai multe cazuri, pentru acces la router se foloseste combinatia de ID utilizatoruli si parola:

 • Utilizator: admin, parola: admin;
 • Utilizator: admin Parola: spatiu gol (parola nu este folosita, doar ID utilizatorului);
 • Utilizator: admin, parola: 1234;
 • Utilizator: admin, parola: 12345;
 • Utilizator: admin, parola: password;

De asemenea, pentru unele modele de routere, parola implicita este afisata pe partea de jos a dispozitivului. Doar intoarce routerul si uita-te pe eticheta.

Resetare

In cazul in care parola implicita nu se potriveste, inseamna ca ai schimbat parola. In acest caz ramane doar resetarea completa a routerului la setarile din fabrica. Dupa aceasta procedura routerul va reveni la ID utilizatoruli si parola implicita. Iar cum sa gasim parola implicita deja am aflat.

Pentru a reveni la setarile din fabrica trebuie sa gasim pe carcasa routerului butonul RESET. De regula, acest buton se afla pe partea din spate a dispozitivului, langa conectorii pentru cabluri. Este un buton mic, si pentru a apasa pe el, va trebui sa folosesti o agrafa sau orice subtire si lung.

Ce sa fac daca am uitat parola de la router?

Dezavantajul acestei operatiuni este ca routerul revine complet la setarile din fabrica. Dupa resetare va trebui sa faci din nou setarile.

Ca sa nu uiti parola de la router, o poti scrie pe o bucata de hartie si sa o lipesti cu banda adeziva pe partea de jos a dispozitivului. Astfel parola va fi intotdeauna la indemana, si in acelasi timp va ramane inaccesibila pentru alte persoane.

4/5 - (6 votes)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Comentarii: 2
 1. selaru

  am schimbat parola de mai multe ori ultima data n-am mai stiut-o iam dat restart din fabricatie dar acuma sa o schimb din nou nu merge daca vreau sa bag parola la alt dispozitiv merge sa o schimb nu

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Vezi articolul Cum schimb parola Wi-Fi

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.