Cum aflu modelul laptopului

De multe ori utilizatorii nu stiu ce model de laptop au. In principiu, nu este nici o problema. Dar exista cazuri, cand iti trebuie sa stii modelul laptopului. De exemplu, pentru a cauta driver-ul necesar. Acest articol va fi despre cum putem afla modelul laptopului.

1. Daca ai pastrat documentele cu garantia laptopului, poti vedea acolo modelul laptopului.

2. Deschide laptopul si verifica-l. Ce mai probabil, vei gasi etichete lipite, care indica denumirea exacta a modelului. De multe ori aceste etichete se afla sub monitor si sub tastatura.

Cum aflu modelul laptopului

3. Daca pe partea din fata a laptopului n-ai gasit etichete cu informatii, poti afla modelul laptopului intorcand-ul si verificand etichetele de pe partea de jos. De obicei, aici etichetele se pastreaza mai bine. De asemenea, in afara de modelul laptopului aici poti afla cheia de licenta pentru sistemul de operare Windows.

Cum aflu modelul laptopului

4. In caz ca nu ai reusit sa afli modelul laptopului de pe etichete de pe partea de sus si jos a carcasei, va trebui sa scoti bateria si sa examinezi inscriptiile de pe ea.

Cum aflu modelul laptopului

De asemenea, va trebui sa examinezi locul, in care a fost montata bateria. Uneori producatorii pun informatii despre laptop chiar sub baterie.

5. O alta metoda pentru a afla modelul laptopului – este comanda «wmic csproduct get name».

Cum aflu modelul laptopului

Pentru a folosi aceasta comanda, deschide meniul Run (combinatia tastelor Windows+R) sau meniul Start si introdu comanda «CMD». Dupa aceea se va deschide o fereastra. In aceasta fereastra trebuie sa introduci comanda «wmic csproduct get name». Dupa introducerea comenzii vei vedea modelul laptopului.

6. De asemenea, poti vedea modelul laptopului in BIOS. Pentru asta va trebui sa intri in BIOS-ul laptopului si sa studiezi informatiile de pe prima fila.

Cum aflu modelul laptopului

De regula, aici vei putea afla modelul laptopului, precum si caracteristicile sale de baza, cum ar fi modelul procesorului, viteza procesorului si cantitatea memoriei RAM.

4.5/5 - (30 votes)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Comentarii: 8
 1. dumitru

  multumesc mult, mia fost demare folos! O zi deosebita sa ai!

  1. catalin

   super ma ajutat foarte mult!

 2. ciprian Mihai

  multumesc mult

 3. Daftei

  Multumesc foarte mult. Chiar aveam nevoie deoarece pe laptop nu scrie nimic . :D

 4. AlexG3D

  Tareee multumesc mult acum stiu ce model am :))

 5. m

  merci frumos.

 6. Anca

  foarte tare comanda in CMD! multumesc!

 7. Stefania

  Foarte tare multumim!

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.