Cum conectez hard disk extern

Hard disk extern – hard disk conceput pentru a fi utilizat fara montarea in interiorul calculatorului. Hard disk-urile externe sunt echipate cu carcasa din material plastic, precum si conector USB pentru conectarea la calculator. De asemenea, pentru conectarea la calculator pot fi folosite interfete FireWire, Thunderbolt sau eSATA. Multi utilizatori, care recent au achizitionat un astfel de disc sau au de gand sa achizitioneze, se intreaba, cum conectez hard disk extern la calculator.

Hard disk extern cu conector USB poate fi conectat in mai multe moduri:

Un cablu USB, standard 2.0 sau 3.0. Majoritatea hard disk-urilor externe se conecteaza doar cu un cablu USB. De regula, este cablu USB – Micro USB.

Cum conectez hard disk extern

Tot ce trebuie sa faci, pentru a conecta hard disk-ul cu ajutorul acestui cablu, conecteaza un capat a cablului la hard disk, iar al doilea la calculator. Dupa aceea hard disk-ul va fi recunoscut de sistem si va aparea in fereastra «My Computer».

Cablu USB cu alimentare suplimentara. Uneori, hard disk-urile pot fi echipate cu cablu USB in format Y. Un astfel de cablu un capat are Micro USB, iar celalalt capat doua USB. Cablu in format Y este necesar pentru a primi alimentare suplimentara de la o alta iesire USB.

Cum conectez hard disk extern

Pentru a conecta hard disk extern cu ajutorul cablului USB format Y va trebui sa conectezi la calculator perechea USB, iar cealalta parte a cablului sa conectezi la hard disk.

Doua cabluri USB separate. O alta optiune de a conecta hard disk extern sunt doua cabluri USB separate. Unul din acesti cabluri se foloseste pentru alimentarea electrica, iar al doilea pentru transfer de date. Pentru a conecta acest hard disk va trebuie sa conectezi la calculator si hard disk ambele cabluri.

Cablu USB si alimentare separata. De asemenea, exista cazuri cand hard disk-ul se alimenteaza de la priza obisnuita. In acest caz hard disk-ul va fi echipat cu cablu USB pentru conectarea la calculator si adaptor de alimentare pentru conectare la priza electrica. De obicei, aceasta metoda de conectare se foloseste pentru a conecta hard disk-uri mari.

5/5 - (1 vote)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.