Cum conectez microfon la laptop

Cu aparitia Internetului ieftin si rapid, multi utilizatori au inceput sa foloseasca diferite servicii de comunicare cu voce in regim online. Popularitate mare are serviciul Skype. Cu ajutorul acestui serviciu poti comunica complet gratuit cu prietenii din intreaga lume.

Una din probleme, cu care se confrunta utilizatorii, este conectarea microfonului la laptop sau PC. In acest articol iti voi arata cum sa conectezi microfon la laptop.

Pentru inceput ar trebui sa mentionez faptul ca toate laptopurile moderne au camera web si microfon incorporat. Acest lucru permite utilizarea laptopului pentru comunicatii de voce si video fara conectarea dispozitivelor suplimentare. In cazul in care microfonul incorporat nu functioneaza, inseamna ca acesta, cel mai probabil, este dezactivat in setari.

Pentru a activa microfonul urmeaza calea: Control Panel – Sound. In fereastra deschisa va trebui sa alegi tabul «Recording».

Cum conectez microfon la laptop

Daca in fereastra deschisa nu se afiseaza nici un microfon, va trebui sa te asiguri ca este activata afisarea dispozitivelor dezactivate. Pentru asta deschide meniul contextual si bifeaza cele doua elemente din meniu (vezi imaginea).

In cazul in care nu esti multumit de calitatea sunetului din microfonul incorporat in laptop, poti conecta microfon extern. Pentru a conecta microfon extern la laptop poti utiliza conector separat (mini-jack 3.5 mm) sau conector combinat de 3.5 mm.

Cum conectez microfon extern la laptop cu ajutorul conectorului de 3.5 mm

In cazul in care laptopul este echipat cu conector audio separat de 3.5 mm, pentru a conecta microfonul va trebui doar sa introduci mufa microfonului in conectorul corespunzator de pe laptop (acest conector are coloarea roz).

Cum conectez microfon la laptop

Iar daca laptopul este echipat cu conector combinat de 3.5 mm, pentru a conecta microfon (si casti) prin acest conector, vei avea nevoie de un separator suplimentar.

Cum conectez microfon la laptop

In plus, unele microfoane sunt echpate cu mufa de 6.3 mm (mai groasa si mai mare). Pentru a conecta un astfel de microfon la laptop vei avea nevoie de adaptop de la 6.3 mm la 3.5 mm.

5/5 - (2 votes)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Comentarii: 2
  1. Ionel

    Eu am ultima variana .Ai mi-am cumparat acel separator (jack cu o iesire si 2 intrari ) pentru a putea conecta si microfonul si castile in acelasi timp , insa nu imi merge microfonul . Pe un alt laptop cu mufe separate imi merge perfect insa pe acest notebook nu merge , nu mi-l recunoaste , un sfat ?Multumesc

    1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

      Esti sigur ca n-ai gresit cu acel separator? Cel mai probabil ai un simplu separator, in care poti sa conectezi dupa perechi. Iar tu ai nevoie de separator cu o intrare pentru microfon (are culoarea rosie) si o intrare pentru casti (are culoarea verde).

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.