Cum conectez SSD la calculator

SSD (Solid State Drive) castiga rapid popularitate. Tot mai multi utilizatori se hotarasc sa incerce SSD si sa instaleze pe el sistemul de operare. Dar, multi nu au experienta cu acesti tip de unitate de stocare. In acest articol vom analiza cum se conecteaza SSD la calculator.In primul rand, procesul de conectare SSD la calculator in principiu nu difera de conectarea hard disk-ului obisnuit. Daca stii cum se conecteaza HDD, atunci vei putea cu usurinta sa conectezi si SSD. Singura problema, cum fixezi SSD in interiorul carcasei, dar despre asta mai tarziu.

Pregateste calculatorul pentru a conecta SSD

Inainte de a trece la conectarea SSD, deconecteaza complet calculatorul. Pentru a face acest lucru deconecteaza cablul, care duce la priza de curent. Apoi deconecteaza alte cabluri si scoate capacul lateral al unitatii de sistem. De obicei, acesta se fixeaza cu ajutorul a patru suruburi pe parte din spate a unitatii de sistem.

Instalarea SSD

SSD este dispozitiv complet electronic. Spre deosebire de HDD, acesta nu are parti micanice, si prin urmare nu produce zgomot si vibratii. Vezi si ce este SSD (Solid State Drive) si ce ar trebui sa stiu despre el.

Va trebui sa alegi un loc, in care SSD va fi usor fixat, ca sa nu se loveasca de alte componente a calculatorului.

Locul cel mai potrivit este instalarea dicului SSD in comportimentul pentru HDD. Dar, deoarece compartimentul pentru HDD este conceput pentru dispozitive de 3.5 inch, iar SSD are formatul de 2.5 inch, vom avea nevoie de adaptor special. De multe ori aceste adaptoare vin impreuna cu SSD. Daca nu vin, ii poti achizitiona separat.

Cum conectez SSD la calculator

SSD se prinde de adaptor cu ajutorul a 4 suruburi, care sunt insurubate de pe partea de jos a adaptorului. Apoi, adaptorul se indroduce in unitatea de sistem in compartimentul pentru HDD de 3.5 inch si se fixeaza cu 4 suruburi.

Cum conectez SSD la calculator

Conectarea SSD la calculator

Dupa ce ai fixat adaptorul in interiorul unitatii de sistem, poti trece la conectarea cablurilor. SSD-urile se conecteaza la fel ca HDD, adica cu ajutoru a doua cabluri SATA.

Cum conectez SSD la calculator

Cablu SATA lat este alimentarea, acesta se conecteaza la sursa de alimentare a calculatorului. Cablu SATA ingust este cablu de date, acesta se conecteaza la placa de baza.

In cazul in care placa de baza are suport pentru SATA 3.0, atunci SSD conectam la acel port. Portul SATA 3.0 are viteza de transfer a datelor mult mai mare, ceea ce permite sa obtinem maximul de beneficii de la SSD.

Pe placa de baza porturie SATA 3.0 sunt marcate intr-o culoare diferita. Vezi instructiunile placii tale de baza pentru a nu gresi ceva.

Cum conectez SSD la calculator

Inchide calculatorul

Dupa ce ai conectat cablurile la SSD poti inchide calculatorul. Daca ai de gand sa instalezi sistemul de operare pe SSD, nu uita sa schimbi prioritatea de pornire din BIOS.

Cum conectez SSD la calculator
5 (100%) 3 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *