Cum creez partitii pe stick USB in Windows 10

Majoritatea utilizatorilor sunt familizati cu crearea mai multor discuri logice in acelasi disc local. Pana de curand nu a fost posibila partitionarea stick-ului USB (discuri separate), doar ca acum incepand cu Windows 10 versiunea 1703 Creators Update aceasta posibilitate a devenit posibila, si stick-ul USB acum poate fi impartit in doua (si mai multe) partitii, despre ce si va fi vorba in acest articol.

Nota: atentie, metoda descrisa duce la eliminarea datelor de pe stick.

Cum creez partitii pe stick USB in «Gestionare disc» Windows 10

In Windows 7, 8 si Windows 10 (pana la versiunea 1073) in utilitarul «Gestionare disc» pentru unitatile USB detasabile (definit de sistem ca «Amovibil») nu sunt disponibile fucntii «Extindere volum» si «Ingustare volum», care de obicei sunt folosite pentru a partitiona discul.

Acum, incepand cu Creators Update, aceste functii sunt disponibile, cu o limitare ciudata: stick-ul trebuie sa fie formatat in NTFS. Vezi si: FAT32 sau NTFS: ce sistem de fisiere sa aleg pentru stick USB sau hard disk extern.

Daca stick-ul tau USB are formatul de fisiere NTFS si esti dispus sa-l formatezi, pasii urmatori te vor ajuta sa creezi partitii pe el:

1. Apasa tastele Win+R si introdu diskmgmt.msc, apoi apasa Enter.

2. In fereastra Gestionare disc gaseste partitia de pe stick-ul USB, apasa pe ea cu butonul drept al mouse-ului si selecteaza punctul «Ingustare volum».

3. Dupa aceea, specifica care este dimensiunea partitiei reduse (in mod implicit va fi aproape tot spatiul liber de pe stick).

4. Dupa ce se va crea prima partitie, in gestionare disc apasa cu butonul drept al mouse-ului pe «Spatiul nealocat» de pe stick si selecteaza punctul «Volum simplu nou».

5. Apoi doar urmeaza instructiunile expertului pentru crearea noului volum – im mod implicit utilizeaza spatiul disponibil pentru a doua partitie, iar sistemul de fisiere pentru a doua partitie de pe stick USB poate fi FAT32 sau NTFS.

Dupa finalizarea formatarii stick-ul USB va fi impartit in doua partitii, ambele vor fi afisate in explorar si disponibile pentru utilizare incepand cu versiunea Windows 10 Creators Update, in versiunile anterioare vei putea lucra doar cu prima partitie de pe stick (altele nu vor fi afisate in explorar).

4.4/5 - (7 votes)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.