Cum descarc DirectX pentru Windows 11

In primul rand: componente DirectX 12 si DirectX 11 sunt prezente implicit in Windows 11 imediat dupa instalare. Cu toate acestea, poti intampina erori legate de DirectX cand pornesti jocuri sau programe. In acest caz te va ajuta descarcarea si instalarea bibliotecilor lipsa DirectX de pe site-ul Microsoft.

In acest articol despre, cum se descarca DirectX pentru Windows 11 de pe site-ul oficial, precum si motive suplimentare, care pot provoca erori cu DirectX, chiar daca acesta este instalat.

Descarcarea si instalarea DirectX tuturor versiunilor actuale

Dupa cum a fost mentionat mai sus, Windows 11 contine cele mai recente versiuni DirectX, cu toate acestea, asta nu inseamna ca orice joc va rula fara probleme: daca pentru rulare necesita o versiune mai veche, pe DirectX 12 sau 11 se va afisa o eroare.

Rezolvarea – utilizarea programului de instalare al bibliotecilor DirectX de pe site-ul Microsoft: va detecta automat ce componente lipsesc pe calculator, le va descarca si instala. Pasii sunt:

  1. Acceseaza pagina oficiala pentru descarcarea bibliotecilor executabile DirectX – https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=35
  2. Descarca programul de instalare si porneste-l.Descarca programul de instalare DirectX pentru Windows 11
  3. In programul de instalare accepta termenii acordului de licenta «I accept the agreement» si debifeaza punctul «Install the Bing Bar».
  4. Programul de instalare va verifica automat, ce componente DirectX lipsesc, si va afisa dimensiunea fisierelor descarcate. Apasa «Urmatorul».Biblioteci lipsa DirectX pentru instalare
  5. Asteapta finalizarea descarcarii DirectX si instalarea componentelor pe calculator.Descarca si instaleaza DirectX in Windows 11

Gata: daca problema ta a fost din cauza prezentei versiunilor necesare DirectX in Windows 11, dupa descarcare si instalare va fi rezolvata.

Alte cauze posibile a erorilor DirectX la pornirea jocurilor in Windows 11

Chiar si cu prezenta tuturor bibliotecilor DirectX necesare in Windows 11, jocurile pot afisa erori. Acest lucru de obicei se datoreaza unuia dintre urmatoarele:

  • Nu sunt instalate drivere pentru placa video – nu doar pentru placa video dedicata, dar si integrata. Descarca-le manual de pe site-ul oficial si intaleaza-le (in manager dispozitive nu trebuie sa existe nici un punct precum Adaptor video Microsoft sau similar). Mesajul, ca cel mai recent driver este deja instalat la incercarea de a actualiza in manager dispozitive nu inseamna, ca intr-adevar este asa.
  • Placa video nu accepta functiile necesare, esenta problemei este descrisa in articolul: Cum elimin DX11 feature level 10.0 is required to run the engine sau DX11 feature level 11.0 is required.

Mai ai intrebari? Intreaba in comentarii, voi incerca sa te ajut.

5/5 - (1 vote)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.