Cum elimin definitiv informatia personala de pe smartphone

Inainte de a vinde smartphoneul sau de a-l da noului proprietar, utilizatorii experimentati, de obicei, reseteaza dispozitivul eliminand toate datele. Aceasta procedura poate fi facuta pe orice smartphone Android direct din meniul de setari. Din pacate, dupa resetare si eliminarea datelor un utilizator aventuros va putea obtine accesul la datele tale, deoarece acestea nu sunt eliminate, de fapt, sunt ascunse. Acest lucru poate fi evitat.

660

De ce este posibila recuperarea datelor

Bineinteles, cand noul proprietar al dispozitivului va deschide galeria sau mesajele, nimic le va putea vedea, deoarece dispozitivul a fost curatat. Cu toate acestea, daca informatia nu este vizibila, asta nu inseamna ca ea a fost eliminata. Exista o multime de instrumente care permit recuperarea datelor eliminate.

Cand apesi butonul «sterge», de fapt pe dispozitiv numic nu se sterge. In loc de stergere se ofera informatii despre, ce date pot fi inlocuite cu altele. Mediile de stocare sunt prevazute pentru un numar limitat de proceduri de rescrere, si lipsa necesitatii de a elimina fisiere prelungind durata de viata a acestora. In plus, fisierele mult mai repede pot fi ascunse, decat sterse.

Cum sterg totul definitiv

Din pacate, in ziua de astazi nu exista o modalitate de a curata rapid si usor memoria, astfel incat datele sa nu poata fi recuperate. Daca vrei sa-ti pastrezi intimitatea si crezi ca noul proprietar al dispozitivului ar putea avea interes la aceste informatii, cu un mic efort poti face imposibila recuperarea. Te va ajuta criptarea. Aceasta modalitate nu va schimba principiul eliminarii si recuperarii datelor, dar va face informatia recuperata imposibila de citit. Criptarea pe smartphone Android poate fi facuta in setari in rubrica securitate si confidentialitate.

De asemenea, exista o modalitate de a scapa de presupunerea ca informatia este eliminata, dar de fapt inca se afla pe dispozitiv. Poti sa pui alte fisiere pe dispozitiv, de exemplu, trei sau patru filme, care vor umple complet memoria. Dispozitivul va inlocui vechile fisiere cu altele noi. Dupa aceea poti face o resetare, si tot, ce va putea recupera noul proprietar al smartphoneului tau, – vor fi filmele.

5/5 - (1 vote)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.