Cum elimin eroarea xaudio2_7.dll, xaudio2_8.dll si xaudio2_9.dll

Pornind un joc sau program in Windows 10, 8.1 sau Windows 7, poti vedea eroarea «The program can’t start because XAudio2_8.dll is missing from your computer», o eroare similara poate aparea si pentru fisiere xaudio2_7.dll sau xaudio2_9.dll.

In acest articol despre, ce sunt aceste fisiere si metode posibile pentru a elimina eroarea xaudio2_n.dll la pornirea jocurilor si programelor in Windows.

Ce este Xaudio2

Xaudio2 – set de biblioteci de la Microsoft pentru a lucra cu sunetul, efecte sonore si alte sarcini, care pot fi folosite in diferite jocuri si programe.

In functie de versiunea Windows, pe calculator sunt instalate anumite versiuni Xaudio, pentru fiecare avand un fisier corespunzator DLL (se afla in C:\Windows\System32 ):

  • In Windows 10 in mod implicit se afla xaudio2_9.dll si xaudio2_8.dll

  • In Windows 8 si 8.1 se afla fisierul xaudio2_8.dll
  • In Windows 7 cu conditia instalarii actualizarilor si pachetului DirectX – xaudio2_7.dll si versiuni anterioare acestui fisier.

In acelasi timp, daca, de exemplu, pe calculatorul tau este instalat Windows 7, copierea (sau descarcarea) fisierului original xaudio2_8.dll nu va face sa functioneze aceasta biblioteca – eroarea la pornire va ramane (desi textul se va schimba).

Elimina eroarea xaudio2_7.dll, xaudio2_8.dll si xaudio2_9.dll

In toate cazurile aparitiei erorii, indiferent de versiunea Windows, descarca si instaleaza biblioteca DirectX, utilizand programul de instalare de pe site-ul oficial Microsoft https://www.microsoft.com/en-US/download/35 (pentru utilizatorii Windows 10: daca anterior ai descarcat aceste biblioteci, dar ai actualizat sistemul la cea mai recenta versiune, instaleaza-le din nou).

Chiar daca in fiecare sistem de operare exista o versiune DirectX, programul de instalare va descarca bibliotecile lipsa, care pot fi necesare pentru a rula anumite programe, printre care exista, inclusiv si xaudio2_7.dll (dar nu exista alte fisiere, cu toate acestea, problema poate fi rezolvata pentru anumite programe).

Daca problema nu a fost rezolvata, iar pe calculatorul tau este instalat Windows 7, vreau inca o data sa specific: nu poti descarca xaudio2_8.dll sau xaudio2_9.dl pentru Windows 7. Mai precis, poti descarca, dar nu vor functiona aceste biblioteci.

Cu toate acestea, poti analiza urmatoarele puncte:

  1. Verifica pe site-ul oficial daca programul este compatibil cu Windows 7 si cu versiunea ta de DirectX (vezi: Cum pot afla versiunea DirectX).
  2. Daca programul este compatibil, cauta pe internet descrierea problemelor posibile la pornirea acestui jos sau program in Windows 7 in afara contextului DLL concret (poate fi, ca pentru functionarea lui in Windows 7 sunt necesari pentru instalare componente de sistem suplimentare, utiliza alt fisier executabil, modifica parametrii, instala ceva, etc.).

Sper, ca una dintre optiuni te va ajuta sa rezolvi problema. Daca nu, descrie situatia (programul, versiunea sistemului de operare) in comentarii, poate voi putea sa te ajut.

5/5 - (1 vote)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.