Cum formatez un stick usb cand acesta nu se lasa formatat?

Daca in timp ce incerci sa formatezi stick USB sau card de memorie SD vezi mesajul de eroare «Windows was unable to complete the format», in acest articol vei gasi rezolvarea acestei probleme.

Aceasta eroare poate fi eliminata chiar cu utilitarul de gestionare a discurilor (Disk Management) din sistemul de operare Windows. Vezi si: Cum scot protectia de pe cardul de memorie.1. Porneste «Disk Management» din Windows. Metoda cea mai simpla si rapida pentru a face acest lucru – apasa tastele Windows (cu logo-ul) + R de pe tastatura si introdu diskmgmt.msc in fereastra «Run».

Cum formatez un stick usb cand acesta nu se lasa formatat?

2. In fereastra Disk Management gaseste unitatea, care corespunde stick-ului USB, cardului de memorie sau hard disk-ului extern. Vei vedea o reprezentare grafica a partitiei. Apasa cu butonul drept al mouseului pe partitia logica.

Cum formatez un stick usb cand acesta nu se lasa formatat?

3. In meniul contextual selecteaza «Format», si apoi urmeaza instructiunile.

Alta metoda de formatare

Inca o metoda, care poate fi utila in cazul in care formatarea stick-ului USB sau cardului de memorie nu este posibila din cauza unui proces din Windows, si nu stii care este acel proces:

1. Reporneste calculatorul in Save Mode (modul de siguranta)

2. Porneste linia de comanda cu drepturi de administrator

3. Introdu in linia de comanda format f: unde f – litera stick-ului USB sau altor medii de stocare.

Cum formatez un stick usb cand acesta nu se lasa formatat?
4.4 (88%) 5 votes

De ce sa te abonezi?

Abonare la articole noi, uneori interesante si utile, a site-ului DeviceBox.ro. Alte modalitati de abonare (G+, Facebook, Twitter)

Comments 4

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *