Cum formatez un stick usb cand acesta nu se lasa formatat?

Daca in timp ce incerci sa formatezi stick USB sau card de memorie SD vezi mesajul de eroare «Windows was unable to complete the format», in acest articol vei gasi rezolvarea acestei probleme.

Aceasta eroare poate fi eliminata chiar cu utilitarul de gestionare a discurilor (Disk Management) din sistemul de operare Windows. Vezi si: Cum scot protectia de pe cardul de memorie.

1. Porneste «Disk Management» din Windows. Metoda cea mai simpla si rapida pentru a face acest lucru – apasa tastele Windows (cu logo-ul) + R de pe tastatura si introdu diskmgmt.msc in fereastra «Run».

Cum formatez un stick usb cand acesta nu se lasa formatat?

2. In fereastra Disk Management gaseste unitatea, care corespunde stick-ului USB, cardului de memorie sau hard disk-ului extern. Vei vedea o reprezentare grafica a partitiei. Apasa cu butonul drept al mouseului pe partitia logica.

Cum formatez un stick usb cand acesta nu se lasa formatat?

3. In meniul contextual selecteaza «Format», si apoi urmeaza instructiunile.

Alta metoda de formatare

Inca o metoda, care poate fi utila in cazul in care formatarea stick-ului USB sau cardului de memorie nu este posibila din cauza unui proces din Windows, si nu stii care este acel proces:

1. Reporneste calculatorul in Save Mode (modul de siguranta)

2. Porneste linia de comanda cu drepturi de administrator

3. Introdu in linia de comanda format f: unde f – litera stick-ului USB sau altor medii de stocare.

4.4/5 - (11 votes)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Comentarii: 6
 1. cristi

  Buna ziua, ajutati ma cu o mica problema, am un stick pe care nu pot sa il formatea spunandu mi ca este protejat la scriere, am facut o gramada de pasi, si cu comanda rapida unde la comanda clean imi spune ca are i/o defect. Mai pot sa il repar ?

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Cauta pe Internet programul D-Soft Flash Doctor – este pentru repararea erorilor de pe stick USB.

 2. Z

  Am încercat tot ce scrie mai sus, însa la sfârsit îmi spune ca formatate nu a avut succes…Am avut niste filme pe el…unele dintre ele s-au deteriorat banuiesc, iar când le-am dat play BS player ul mi-a cautat codecurile automat pentru ele…De atunci nu pot sa sterg nimic de pe el dar nici sa îl formatez…

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)
   1. Valeru

    Am avut aceiasi problema cu un stick de memorie kingston…ALEX,ideea ta cu HDD LLF LOW LEVEL FORMAT TOOL a functionat. Multumesc mult.

   2. Valeru

    La mine a functionat. Multumesc Alex pentru idee.

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.