Cum scot protectia de pe cardul de memorie

15

Aproape toti utilizatorii, care folosesc carduri de memorie, intampina probleme cu scrierea fisierelor. De obicei, in astfel de cazuri calculatorul afiseaza mesajul ca discul este protejat de scriere si nu permite scrierea fisierelor pe cardul de memorie. Daca te-ai lovit de aceasta problema, acest articol ar trebui sa te ajute. Aici vei afla cum poate fi scoasa protectia de pe cardul de memorie sau stick usb daca calculatorul afiseaza mesajul ca discul este protejat de scriere.In cele mai multe cazuri, problema cu scrierea pe cardul de memorie este din cauza activarii protectiei hardware de scriere. Orice card de memorie SD are un comutator mic, care are doua pozitii. Daca mutam comutatorul in pozitia LOCK, cardul de memorie va fi protejat de scriere. Pe acest card nu vei putea scrie fisiere de pe calculator, aparat foto sau orice alt dispozitiv. Uneori utilizatorii din gresala ating acest comutator, mutandu-l in pozitia LOCK, iar uneori se face pur si simplu din nestiinta.

Cum scot protectia de pe cardul de memorie

Din fericire, aceasta problema se rezolva foarte usor. Tot ce trebuie sa facem, este sa scoatem cardul de memorie din calculator (sau alt dispozitiv in care este introdus), sa gasim comutatorul si sa-l mutam in pozitia de sus (deschis pentru scriere).

Daca despre blocarea cardului de memorie stiu multi utilizatori, blocarea stick-urilor USB poate fi o surpriza chiar si pentru utilizatorii avansati. Si stick-urile USB pot fi echipate cu comutatoare, pentru protejarea de scriere.

Cum scot protectia de pe cardul de memorie

La fel ca si pe carduri de memorie, pe stick-uri USB comutatorul se afla pe partea stanga si are doua pozitii: deschis si inchis. Daca stick-ul tau USB are astfel de comutator, pentru a scoate protectia de pe stick, trebuie doar sa deconectezi stick-ul de la calculator si sa muti comutatorul in pozitia «deschis». Dupa ce poti iar conecta stick-ul USB la calculator pentru a-l folosesti.

Cum scot protectia de pe cardul de memorie
4.4 (88.24%) 34 votes

 • ETICHETE
 • SD
DISTRIBUIȚI

15 COMENTARII

 1. buna. am schimbat comutatorul, insa tot nu pot copia fisiere pe card. mentionez ca acum vreo saptamana am reusit sa fac treaba asta, este posibil sa fie din cauza vreunei setari din camera de fotografiat?

 2. buna seara,

  am un card si cind il pun in apartul foto imi scrie eroare card blocat.

  am incercat cu card reader dar nu il citeste calaculatorul…

  ce asa putea face?

  se mai poate debloca?

  multumesc.

 3. Salut! Am si eu o intrebare despre cardurile micro sd. Este unul cu marca Samsung de 128gb class 1 si are spatiu liber aproximativ 73gb. Problema pe care o intampin este ca incerc sa copiez pe el un film în format mkv
  de 4,4gb pentru a fi vizionat ulterior pe telefon, dar dupa ce copiaza un mic procent apare un mesaj de eroare care spune ceva de genul, fisierului este prea mare pentru a putea fi copiat pe cardul micro sd si copierea se intrerupe dupa ce apara ok. Care sa fie motivul?
  P.S. Nu este primul card de memorie unde intampin problema asta.
  Multumesc pentru raspuns!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here