Cum scot protectia de pe cardul de memorie

Aproape toti utilizatorii, care folosesc carduri de memorie, intampina probleme cu scrierea fisierelor. De obicei, in astfel de cazuri calculatorul afiseaza mesajul ca discul este protejat de scriere si nu permite scrierea fisierelor pe cardul de memorie. Daca te-ai lovit de aceasta problema, acest articol ar trebui sa te ajute. Aici vei afla cum poate fi scoasa protectia de pe cardul de memorie sau stick usb daca calculatorul afiseaza mesajul ca discul este protejat de scriere.

In cele mai multe cazuri, problema cu scrierea pe cardul de memorie este din cauza activarii protectiei hardware de scriere. Orice card de memorie SD are un comutator mic, care are doua pozitii. Daca mutam comutatorul in pozitia LOCK, cardul de memorie va fi protejat de scriere. Pe acest card nu vei putea scrie fisiere de pe calculator, aparat foto sau orice alt dispozitiv. Uneori utilizatorii din gresala ating acest comutator, mutandu-l in pozitia LOCK, iar uneori se face pur si simplu din nestiinta.

Cum scot protectia de pe cardul de memorie

Din fericire, aceasta problema se rezolva foarte usor. Tot ce trebuie sa facem, este sa scoatem cardul de memorie din calculator (sau alt dispozitiv in care este introdus), sa gasim comutatorul si sa-l mutam in pozitia de sus (deschis pentru scriere).

Daca despre blocarea cardului de memorie stiu multi utilizatori, blocarea stick-urilor USB poate fi o surpriza chiar si pentru utilizatorii avansati. Si stick-urile USB pot fi echipate cu comutatoare, pentru protejarea de scriere.

Cum scot protectia de pe cardul de memorie

La fel ca si pe carduri de memorie, pe stick-uri USB comutatorul se afla pe partea stanga si are doua pozitii: deschis si inchis. Daca stick-ul tau USB are astfel de comutator, pentru a scoate protectia de pe stick, trebuie doar sa deconectezi stick-ul de la calculator si sa muti comutatorul in pozitia «deschis». Dupa ce poti iar conecta stick-ul USB la calculator pentru a-l folosesti.

4.5/5 - (45 votes)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Comentarii: 19
  1. iulian2k15

    multumesc mult , mia fost de mare ajutor ;)

  2. Gabriela

    Multumesc! Intr-adevar de mare ajutor!

  3. Aranya

    Multumesc pentru articol!! Dar in cazul microsim.ului cum se proedeaza?

    1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

      Microsimului? Hmm, cand ai cumparat cartela, pe cutie ar trebui sa fie scris cum se procedeaza. Sau, acceseaza site-ul furnizorului serviciilor de comunicare (Telecom, Vodafone, Orange) si cauta informatia necesara.

  4. Laur

    Si ce poti face cand acel dispozitiv lateral al cardului SD a cazut?

    1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

      Cu un ac n-ai incercat?

    2. Neculai

      Telefonul meu mu mai citeste stikul nu stiu ce are ledu la stik se aprinde

  5. Andreea

    buna. am schimbat comutatorul, insa tot nu pot copia fisiere pe card. mentionez ca acum vreo saptamana am reusit sa fac treaba asta, este posibil sa fie din cauza vreunei setari din camera de fotografiat?

    1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

      Nu stiu, nu ma pricep la camere de fotografiat.

  6. alex

    buna seara,

    am un card si cind il pun in apartul foto imi scrie eroare card blocat.

    am incercat cu card reader dar nu il citeste calaculatorul…

    ce asa putea face?

    se mai poate debloca?

    multumesc.

    1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

      Se mai intampla ca din cauza miscarii bruste comutatorul revine in pozitia „blocat”. Cand introduci cardul fi mai atent. Altceva, nu stiu ce sa spun.

  7. Sorin

    Foarte util articolul… Mersi mult

  8. Timothy

    Ms de ajutor !! E fix ceea ce ai scris aici ! :D Ms !

  9. Madalin-Dragos

    Salut! Am si eu o intrebare despre cardurile micro sd. Este unul cu marca Samsung de 128gb class 1 si are spatiu liber aproximativ 73gb. Problema pe care o intampin este ca incerc sa copiez pe el un film în format mkv
    de 4,4gb pentru a fi vizionat ulterior pe telefon, dar dupa ce copiaza un mic procent apare un mesaj de eroare care spune ceva de genul, fisierului este prea mare pentru a putea fi copiat pe cardul micro sd si copierea se intrerupe dupa ce apara ok. Care sa fie motivul?
    P.S. Nu este primul card de memorie unde intampin problema asta.
    Multumesc pentru raspuns!

    1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

      In mod implicit formatarea se face pentru sistemul de fisiere FAT, FAT 16, FAT 32, care accepta fisiere de pana la 4 GB, iar cand fisierul depaseste aceasta dimensiune apare intreruperea in timpul copierii. Formateaza cardul in format NTFS. Vezi si: FAT32 sau NTFS: ce sistem de fisiere sa aleg pentru stick USB sau hard disk extern

  10. Ciprian

    Am rezolvat rapid.

  11. alhama

    la telefoanele samsung j5 nu pot sterge pozele de pe cardul de memorie sa fie oare din cauza protectie si daca da va rog sa-mi spuneti cum elimin aceasta protectie

    1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

      Interesant. Vezi in setarile galeriei sau contului sa nu fie activata sincronizarea cu spatiul de stocare in Cloud. Pentru a verifica acest lucru, dezactiveaza internetul (Wi-Fi, date mobile) si vezi daca poti sterge pozele, pana ce n-ai activat internetul. Daca ai reusit, cauta prin setarile galeriei sau contului sincronizarea cu spatiul de stocare din Cloud, sau ceva asemanator.

  12. Borcan Mugurel Valentin

    Multumesc ! Foarte utila informatia . Mugurel – Valentin .

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.