Cum gasesc telefonul Android pierdut sau furat si sterg date daca este necesar

Daca ti-ai pierdut telefonul Android (inclusiv in apartament) sau a fost furat, exista o sansa ca acesta sa fie gasit utilizand functia de cautare a smartphoneului, care in mod implicit este activata pe majoritatea dispozitivelor moderne Android si permite nu doar aflarea locatiei telefonului pe harta, dar si efectuarea altor actiuni, cum ar fi blocarea cu afisarea mesajului de a inapoia telefonul, sunet (semnal de alarma, daca vrei sa-l gasesti undeva in apropiere) sau eliminarea datelor.

Pe langa functia incorporata in telefonul Android, care permite gasirea telefonului, exista si instrumente de la parti terte, de exemplu, Samsung Galaxy pe langa instrumentul de cautare de la Google are proprie functie, care de asemenea va fi descrisa in acest articol.

Cum gasesc telefonul Android pe harta utilizand contul Google

Pentru a gasi telefonul Android pe harta prin satelit utilizand serviciul Google, trebuie sa ai posibilitatea de a conecta la contul Google – adica sa stii numele de utilizator si parola. Acest lucru poti face de pe calculator, precum si de pe telefon.

 1. Pe calculator acceseaza pagina https://www.google.com/android/find cu contul tau Google si, daca telefonul tau este online, vei vedea locatia lui pe harta. De asemenea, vei avea ocazia sa-l faci sa sune (chiar daca sunetul este dezactivat, sunetul telefonului va fi la volum maxim), bloca telefonul si seta mesajul, care se va afisa pe ecranul blocat sau sterge datele.Cauta telefonul Android pa harta Google
 2. Daca telefonul nu este conectat la Internet, vei vedea ultima locatie, ora cand a fost online, precum si vei putea urmari istoricul miscarilor sale, apasand pe «Cronologia din Maps», care se salveaza in mod implicit, cu conditia ca pe telefon nu este activat modul de economisire a energiei.
 3. Inca o pagina oficiala Google pentru gasirea telefonului, in cazul in care l-ai pierdut sau a fost furat – https://myaccount.google.com/find-your-phone. Dupa accesare vei vedea o lista cu dispozitivele mobile in contul tau.Cauta telefonul pe site-ul Google
 4. Selectand dispozitivul necesar, poti «Sunati» dispozitivul (sa sune la volum maxim, chiar daca sunetul este dezactivat), bloca telefonul, apela, iesi din cont de pe telefon, sterge toate datele sau accesa harta din primul punct, apasand pe «Localizati».Actiuni disponibile pentru cautarea telefonului in Google

Daca vrei sa gasesti telefonul de pe alt telefon, poti parcurge aceleasi pasi, ca si pe calculator, accesand paginile oficiale Google mentionate sau descarca aplicatia oficiala Find My Device din Google Play – https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.adm.

Dupa ce vei intra in aplicatie cu contul Google, vei avea aceleasi optiuni pentru localizarea telefonului pe harta, redarea sunetului sau stergerea datelor de pe el.Cautarea telefonului de pe alt telefon

Important, daca te-ai decis sa stergi de la distanta toate datele de pe dispozitiv. Aceasta functie initializeaza resetarea telefonului la setarile din fabrica. La stergere vei fi anuntat ca datele de pe cardul de memorie SD pot sa nu fie sterse: memoria interna a telefonului, care simuleaza cardul SD (este vazut ca SD in managerul de fisiere) va fi stearsa. Cardul SD separat, daca este instalat in telefon poate fi sters, sau poate nu – depinde de modelul telefonului si versiunea Android. Dupa resetare gasirea telefonului va deveni imposibila.

Cauta telefonul Samsung Galaxy

Smartphone-urile Samsung au o functie suplimentara, care permite gasirea telefonului – «Gasire dispozitiv mobil», care este activata in mod implicit. Daca ai pierdut telefonul Samsung Galaxy, pe langa utilizarea serviciilor Google poti face urmatoarele:

 1. Acceseaza site-ul oficial Samsung pentru cautarea dispozitivelor – https://findmymobile.samsung.com/ si conecteaza-te cu contul Samsung. Daca nu-l tii minte, incearca sa introduci contul Google, uneori se potrivesc.Pagina de cautare telefonului Samsung
 2. Dupa conectare, daca dispozitivul este online, vei vedea locatia sa curenta pe harta cu posibilitatea nu doar efectua un apel, bloca sau elimina date, dar si a face backup, prelua apeluri si mesaje de pe telefon, precum si activa modul de economisire a energiei (punctul «Extinde durata baterie»), ceea ce poate fi util, daca ai pierdut telefonul.Telefonul Samsung pierdut pe harta
 3. Daca telefonul nu este online, se va afisa ultima locatie si ora cand a fost online. Cand telefonul va aparea in retea, datele se vor actualiza.

Activarea si dezactivarea functiei pentru cautarea telefonului pe Android

De obicei, functiile, necesare pentru a localiza telefonul pe harta, sunt activate in mod implicit, doar ca, daca nu sunt, poti verifica setarile.

 • Pe majoritatea telefoanelor Android intra in Setari – Google – Securitate – Gaseste-mi dispozitivul si activeaza functia.Activarea functiei pentru cautarea telefonului Google
 • Pe Samsung activarea propriei functii de cautare se afla in Setari – Date biometrice si securitate – Gasire dispozitiv mobil.Activeaza functia pentru cautarea telefonului Samsung

Tine cont ca, daca vei activa modul de economisire a energiei Android sau pe telefon sunt instalate aplicatii pentru economisirea energiei bateriei, posibil ca datele despre locatie sa nu fie transmise.

Ce sa fac daca telefonul nu este localizat si informatii suplimentare

In cazul in care telefonul a fost readus la setarile din fabrica si contul Google a fost eliminat, cautarea acestuia utilizand metodele descrise va fi imposibila. Si fara mijloce speciale nu va putea fi gasit. Daca cineva iti spune ca va gasi telefonul dupa IMEI, tine cont ca oficial doar autoritatile pot face acest lucru: doar ei si operatorii de telecomunicatii au posibilitatea de a afla, cu ce numar de telefon (cu ce cartela SIM) este utilizat telefonul cu al tau IMEI.

Aplicatii terte, care permit gasirea, blocarea si eliminarea datelor de pe telefon

Pe langa functii incorporate, exista si aplicatii terte, care permit gasirea dispozitivului, care de obicei includ si functii suplimentare (de exemplu, inregistrarea sunetului sau fotografiilor de pe telefonul pierdut). De exemplu, functia «Anti-Theft» este prezenta in antivirusul Avast. In mod implicit aceasta este dezactivata, dar in orice moment o poti activa din setarile aplicatiei pe Android. Vezi si: Avast Free Antivirus – Antivirus Gratuit

Pentru a activa localizarea (precum si monitoriza istoricul locurilor in care a fost localizat telefonul), de pe calculator acceseaza site-ul Avast cu acelasi cont, ca si antivirusul pe telefonul mobil, selecteaza dispozitivul si acceseaza punctul «Locate».Functia Anti-Theft in antivirusul Avast pe Android

De asemenea, poti localiza dispozitivul la cerere, precum si mentine in mod automat istoricul locatiilor Android la un anumit timp. Printre altele, pe aceeasi pagina poti face dispozitivul sa sune, sa afiseze un mesaj sau sa stergi toate datele.

Exista si alte aplicatii cu functionalitati similare, inclusiv antivirusi, controale parentale si multe altele: cu toate acestea, alegand o astfel de aplicatie recomand sa acorzi atentia la reputatia dezvoltatorului, deoarece aplicatiile pentru cautarea, blocarea si stergerea telefonului au nevoie de drepturi depline asupra dispozitivului.

Sper ca metodele descrise vor fi utile si vor ajuta la gasirea dispozitivului pierdut sau furat.

5/5 - (5 votes)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Comentarii: 11
 1. alina

  Buna . Ce pot face daca am sters cu device manager toate datele aflate intr-un telefon care îmi apartine iar acum este blocat, îmi cere contul google , am bagat adresa de e-mail si parola si ma întoarce înapoi sa bag din nou parola.

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Sigur introduci adresa e-mail si parola corect? Vezi aici, ar trebui sa te ajute.

 2. Catalin

  Buna. am cumparat un telefon SH iar fostul detinator nu i-a dat o resetare, ar putea sa imi blocheze telefonul daca vrea sau sa imi strearga datele din el?

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Dupa resetare, vei avea telefonul asa cum vine din fabrica, adica iti va sterge toate datele.

 3. Mclz

  Salut , am un alcatel pixi (3) 4 si am activat optiunea antifurt , astazi am vrut sa schimb cartela dar am uitat parola si am uitat cu ce text trebuie sa trimit sms sa primesc parola de resetare. Si culmea, nu imi apare sa dau resetare cu contul telefonului .Ma poate ajuta cineva ? 

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Nu inteleg. Parola de la ce?

 4. Cosmin

  Salut, mi-am activat serviciul managerul de dispozitiv android si nu mai stiu cum sa-l dezactivez.

 5. Ada

  daca nu am alt dispozitiv Android nu pot cauta telefonul pierdut? de pe un Iphone nu pot cauta un Samsung?

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Poti de pe orice.

 6. Alexandru Valerica

  Baietelul meu a uitat parola la telefon si nu mia spus a trecut ceva timp de atunci si cred ca a expirat si perioada de gratie pot cumpara o alta cartela si sa o bag in telefon ? Dar ce fac si cu parola?

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Acest articol ar trebui sa va ajute.

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.