Cum gasesc telefonul Android pierdut sau furat si sterg date daca este necesar

Multi se intreaba, cum gasesc telefonul Android, daca l-am pierdut. Cu functia incorporata in sistemul de operare Android (lansat in august 2013) putem gasi foarte usor telefonul pierdut, chiar daca nu ne-am gandit din timp pentru a instala un program special, conceput pentru aceste scopuri. Putem gasi telefonul pierdut sau furat, si chiar sa stergem toate datele de pe el. In plus, putem sa-l punem de la distanta sa sune, chiar daca volumul de sunet este setat la minim si are alta cartela SIM.

Vezi si: articole utile si interesante despre Android – antivirus pentru Android, cum gasesc telefonul pierdut, cel mai bun browser pentru Android si multe atele.

Ce sa fac ca sa gasesc telefonul Android

In primul rand, pentru a cauta telefonul si afisa locatia sa pe harta, nimic nu trebuie sa faci: sa instalezi ceva sau sa modifici setarile. De asemenea, fara configurari suplimentare poti face apelul telefonic de la distanta.

Pentru a putea sterge toate datele de pe telefon, va trebui sa faci cateva setari in Managerul de dispozitive Andoid (sa bifezi si sa confirmi setarea). Este gratuit, nu are nevoie de programe suplimentare, permite gasirea telefonului si efectuarea altor actiuni de la distanta de pe orice calculator, de pe care te poti conecta la contul tau Google. Chiar daca crezi ca niciodata nu vei avea nevoie de asa ceva, nu exista nici un motiv ca sa nu aplici toate posibilitatile – dureaza un (1) minut.

Pentru a folosi aceasta functie trebuie sa ai telefon (sau tableta) pe Android, legat de contul tau Google.

Activarea Manager de dispozitive Android (Android Device Manager)

Cum gasesc telefonul Android pierdut sau furat si sterg date daca este necesar

In mod implicit, functia Manager de dispozitive Android este dizactivata. Pentru a activa, intra in setarile telefonului Android, selecteaza rubrica «Securitate» – «Administratori dispozitiv». In rubrica «Administratori dispozitiv» vei vedea rubrica «Manager de dispozitive Android» (Android device manager).

Cum gasesc telefonul Android pierdut sau furat si sterg date daca este necesar

Bifeaza caseta de utilizare «Manager de dispozitive Android», apoi va aparea o fereastra pentru confirmare, in care va trebui sa confirmi permisiunea de a sterge toate datele, reseta parola si bloca ecranul. Apasa «Activare».

Cum gasesc telefonul Android pierdut sau furat si sterg date daca este necesar

Dupa ce vei activa managerul de dispozitive Android, poti sa revii la ecranul de start si sa continuii utilizarea obisnuita a telefonului sau tebletei.

Control de la distanta Android

Pentru a gasi telefonul Android pierdut sau furat, sau sa folosesti celelalte functii de control de la distanta, acceseaza pagina https://www.google.com/android/devicemanager (trebuie sa fii logat la contul tau Google). Prima data, cand vei accesa pagina, va trebui sa accepti conditiile, care pemit managerului de dispozitive sa foloseasca date de localizare.

Cum gasesc telefonul Android pierdut sau furat si sterg date daca este necesar

Dupa ce ai acceptat conditiile, poti alege dispozitivul tau Android (telefon, tableta, etc.) din lista si sa aplici una dintre cele trei posibilitati (pentru primele doua nu ai nevoie de modificari in setari, acestea lucreaza chiar daca nu ai activat managerul de dispozitive, cum a fost scris mai sus):

 • Gasirea telefonului care a fost pierdut sau furat – locatia se cauta prin GPS, Wi-Fi si retele celulare, chiar daca in telefon s-a introdus o alta cartela SIM. In caz contrar, va aparea un mesaj care va spune ca locatia este indisponibila. Mentionez faptul, telefonul trebuie sa fie conectat la Internet. De asemenea, daca locatia telefonului a fost determnata cateva zile in urma, dar acum nu se cunoaste (internetul este dezactivat), se va afisa locatia anterioara si ora ultimei activitati.
 • A doua posibilitate – sa sune telefonul, ceea ce poate fi util in cazul in care telefonul este pierdut undeva prin casa si nu-l poti gasi. Chiar daca sunetul telefonului este oprit, acesta va suna la volum maxim. Cred ca este una dintre cele mai utile functii – putini sunt cei la care se fura telefonul, dar foarte multi isi pierd telefonul pe sub paturi.

Cum gasesc telefonul Android pierdut sau furat si sterg date daca este necesar

 • Ultima posibilitate permite stergerea de la distanta tuturor datelor de pe dispozitiv. Aceasta functie initializeaza setarile telefonului sau tabletei din fabrica. Eliminand datele, vei fi avertizat ca datele de pe cardul SD ar putea sa nu fie eliminate. Sa explic motivul: memoria interna a telefonului, care imiteaza cardul SD (este vazuta ca SD in managerul de fisiere), va fi stearsa. Cardul SD separat, daca este instalat in telefon, ar putea sa nu fie sters – depinde de modelul telefonului si versiunea Android.

Cum gasesc telefonul Android pierdut sau furat si sterg date daca este necesar

Cred ca aceasta functie va ajuta pe multi sa-si gaseasca telefonul. Apropo, este o posibilitate buna pentru parinti de a afla unde se afla copilul cu telefonul.

Recomanda prietenilor!
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •   

Multumesc ca ai citit acest articol.
Daca vrei, poti sustine acest blog cumparand de pe eMAG prin acest link sau de la PCGarage prin acest link.

Comments: 11
 1. alina

  Buna . Ce pot face daca am sters cu device manager toate datele aflate intr-un telefon care îmi apartine iar acum este blocat, îmi cere contul google , am bagat adresa de e-mail si parola si ma întoarce înapoi sa bag din nou parola.

  1. Alex (DeviceBox.ro) (автор)

   Sigur introduci adresa e-mail si parola corect? Vezi aici, ar trebui sa te ajute.

 2. Catalin

  Buna. am cumparat un telefon SH iar fostul detinator nu i-a dat o resetare, ar putea sa imi blocheze telefonul daca vrea sau sa imi strearga datele din el?

  1. Alex (DeviceBox.ro) (автор)

   Dupa resetare, vei avea telefonul asa cum vine din fabrica, adica iti va sterge toate datele.

 3. Mclz

  Salut , am un alcatel pixi (3) 4 si am activat optiunea antifurt , astazi am vrut sa schimb cartela dar am uitat parola si am uitat cu ce text trebuie sa trimit sms sa primesc parola de resetare. Si culmea, nu imi apare sa dau resetare cu contul telefonului .Ma poate ajuta cineva ? 

  1. Alex (DeviceBox.ro) (автор)

   Nu inteleg. Parola de la ce?

 4. Cosmin

  Salut, mi-am activat serviciul managerul de dispozitiv android si nu mai stiu cum sa-l dezactivez.

 5. Ada

  daca nu am alt dispozitiv Android nu pot cauta telefonul pierdut? de pe un Iphone nu pot cauta un Samsung?

  1. Alex (DeviceBox.ro) (автор)

   Poti de pe orice.

 6. Alexandru Valerica

  Baietelul meu a uitat parola la telefon si nu mia spus a trecut ceva timp de atunci si cred ca a expirat si perioada de gratie pot cumpara o alta cartela si sa o bag in telefon ? Dar ce fac si cu parola?

  1. Alex (DeviceBox.ro) (автор)

   Acest articol ar trebui sa va ajute.

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.