Cum pot afla versiunea DirectX instalata pe calculator

DirectX este o componenta a sistemului de operare Windows, folosita pentru crearea jocurilor de calculator si altor aplicatii ce folosesc grafica tridimensionala.

In cazul in care aplicatia a fost creata folosind DirectX cu o versiune anume, atunci pentru rularea aplicatiei pe calculator vei avea nevoie aceasta versiune DirectX sau o versiune mai noua. Dar asta nu este totul. Pentru functionarea normala a aplicatiei, aceasta versiune trebuie sa o suporte si placa video.

Din cauza acestui motiv apar o multime de intrebari cu privire la versiunea DirectX. Multi utilizatori se intreaba cum pot afla versiunea DirectX instalata pe calculator, precum si ce versiune DirectX suporta placa video. Raspunsurile la aceste intrebari pot fi gasite in acest articol.

Cum pot afla versiunea DirectX instalata pe calculator

Metoda cea mai simpla si rapida pentru a afla versiunea DirectX instalata pe calculator este comanda dxdiag. Aceasta comanda lucreaza in toate versiunile Windows.

Deci, daca vrei sa afli versiunea DirectX, va trebui sa apesi combinatia tastelor Windows + R si in fereastra aparuta sa introduci comanda dxdiag (screenshot mai jos). Apoi ruleaza aceasta comanda apasand tasta Enter.

Cum pot afla versiunea DirectX instalata pe calculator

Ca rezultat, se va deschide o fereastra numita «DirectX Diagnostic Tool». In aceasta fereastra vei gasi informatii de baza despre calculator. De asemenea, vei gasi informatii si despre versiunea DirectX.

Cum pot afla versiunea DirectX instalata pe calculator

Cum pot afla ce versiune DirectX suporta placa video

Daca vrei sa afli ce versiune DirectX suporta placa video, vei avea nevoie de utilitarul gratuit TechPowerUp GPU-Z. Descarca acest utilitar de pe site-ul producatorului, instaleaza-l si ruleaza-l pe calculatorul tau.

Cum pot afla versiunea DirectX instalata pe calculator

Dupa rulare utilitarul GPU-Z va afisa toata informatia despre placa video. Pentru a afla versiunea DirectX suportata, vezi campul «DirectX Support» (screenshot mai sus).

5/5 - (2 votes)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.