Uneori apar situatii, cand trebuie sa accesezi un site, doar ca accesul este blocat. Acest lucru poate sa se intample din mai multe motive. Poti sa fii blocat pe server, prin adaugarea adresei tale IP in lista neagra, sau accesul poate sa fie blocat de administratorul retelei locale, de exempu, unele companii restrectioneaza accesul la retele sociale. In acest articol vei afla cum poti intra pe site, daca accesul este blocat.
Browser TOR
TOR este o tehnologie, cu ajutorul carei utilizatorul ramane anonim pe Internet. De fapt TOR este o retea de serfere proxi. Conectand la reteaua TOR, conexiunea la Internet trece prin aceste servere proxy, si ca urmare primesti alta adresa IP. Aceasta tehnologie iti permite sa accesezi site-uri, pe care accesul iti este blocat.
Pentru a utiliza aceasta tehnologie, instaleaza browserul TOR. Acest browser este o versiune modificata a browserului Firefox. Cu ajutorul lui vei putea accesa site-urile printr-o retea TOR.
Traduceri Google
Compania Google are un serviciu numit Traduceri Google. Acest traducator permite traducerea textelor si paginilor web. Pentru a intra pe site, pe care accesul este blocat, poti utiliza functia traducerei paginilor web. Pentru a face acest lucru acceseaza site-ul translate. google.com si introdu adresa URL paginii sau site-ului pe care vrei sa-l deschizi (adresa trebuie sa introduci incepand cu http).
Dupa introducerea adresei site-ului in partea dreapta a traducatorului se va afisa un link pentru acest site. Apasand cu cursorul mouseului pe acest link se va deschide site-ul dorit. Intrarea pe site va fi realizata de pe adresa IP traducatorului Google. Acest lucru iti va permite sa accesezi site-ul, chiar daca accesul este blocat.
Cache-ul motoarelor de cautare
Motoare de cautare (Google, Yahoo, Bing, etc.) pastreaza aproape toate paginile web, care se afla pe Internet. Aceasta caracteristica iti permite sa vizualizezi site-uri, la care accesul este blocat. Pentru a face acest lucru deschide motorul de cautare (de exemplu Google) si introdu interogarea de cautare, care te va duce la site-ul dorit. De exemplu, poti introduce interogarea site:mysite.ro, unde mysite.ro este site-ul pe care vrei sa-l deschizi. La cautarea site:mysite.ro vei vedea o lista cu toate paginile indexate a site-ului respectiv in motorul de cautare.
Dupa ce ai introdus termenul de cautare, va trebui sa deschizi cacheul motorului de cautare. In Google aceasta functie este numita «In cache»
miam uitat parola si numarul de la profil