Cum se activeaza rotirea automata a ecranului pe Samsung

In acest articol despre, cum se activeaza rotirea automata a ecranului la schimbarea orientarii dispozitivului pe telefonul Samsung Galaxy.

In plus, vom analiza motivele, pentru care rotirea automata a ecranului nu functioneaza si nuante suplimentare, asociate cu aceasta functie a sistemului.

Cum se activeaza rotirea automata a ecranului pe Samnsung Galaxy

Pentru a activa rotirea automata a ecranului pe Samsung Galaxy sunt disponibile doua optiuni – activarea utilizand butonul in centrul de control din zona de notificare si in setarile ecranului, sa analizam fiecare dintre ele:

  1. Extinde zona de notificare la toata inaltimea ecranului si gaseste butonul «Portret» – se va evidentia, iar numele se va schimba in «Rotire automata» (daca butonul deja asa se numeste, inseamna ca functia este activata). Daca butonul nu este afisat – incearca sa derulezi lista elementelor disponibile spre dreapta.Activeaza rotirea automata pe Samsung Galaxy
  2. Daca butonul «Portret» lipseste, in zona de notificare apasa pe butonul meniu, selecteaza punctul «Ordonare butoane» si verifica lista butoanelor inactive in partea de sus a ecranului: daca printre acestea se afla butonul necesar, trage-l in partea de jos si apasa «Efectuat», acum functia poate fi activata si dezactivata utilizand metoda din primul punct.Modifica ordonarea butoanelor in zona de notificare Samsung
  3. A doua metoda pentru activarea rotirei automate pe Samsung – optiunea corespunzatoare in setari. Intra in Setari – Afisare – Ecran de pornire. Activeaza punctul «Rotiti pentru modul peisaj» pentru a schimba automat orientarea ecranului.Activeaza rotirea automata a ecranului in setarile Samsung Galaxy

O functie suplimentara pe telefoane Samsung permite rotirea ecranului chiar si atunci, cand rotirea automata este dezactivata: in unele aplicatii, de exemplu in browser sau galerie la rotirea dispozitivului in bara de navigare e telefonului va aparea butonul cu o imagine a telefonului, care apasand orientarea ecranului se va schimba de la verticala la orizontala si invers.

Butonul modificarii orientarii ecranului pe Samsung Galaxy

Ce sa fac daca rotirea automata a ecranului nu functioneaza

Chiar daca functia de orientare a ecranului este activata, dar rotirea automata nu functioneaza, urmatoarele puncte pot ajuta la rezolvarea problemei:

  • Pe majoritatea telefoanelor rotirea automata nu functioneaza pentru ecranul principal, iar pe unele, de exemplu pentru Samsung – si pentru lista aplicatiilor, acest comportament poate fi observat si pentru alte elemente a sistemului.
  • Unele aplicatii blocheaza orientarea ecranului: de exemplu, Instagram pe telefon va functiona doar in pozitia verticala.
  • Activarea functiei de economisire a bateriei: in zona de notificare, pe Samsung in meniu Setari – Intretinere dispozitiv – Baterie, poate reduce rata de interogare a senzorului, care are scopul de a determina pozitia dispozitivului in spatiu, ca urmare rotirea automata uneori poate sa nu functioneze.
  • Unele aplicatii pentru a economisi energia bateriei, precum, teoretic, antivirusii, pot dezactiva senzorii de orientare si accelerometrele dispozitivului. Daca ai aceste aplciatii, studiaza parametrii acestora.
  • Poti verifica, daca rotirea automata functioneaza, intrand in Mod de siguranta Android – daca in aceasta situatia functia functioneaza, poti trage concluzia ca cauza este o aplicatie terte.

Uneori, foarte rar, se intampla ca cauza problemei sa fie defectiunea hardware telefonului, si aceasta posibilitate ar trebui sa ei in considerare.

Daca dupa ce ai citit articolul ai intrebari, legate de subiectul descris, pune-le in comentarii, poate vom gasi o solutie.

3.3/5 - (7 votes)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.