Mod de siguranta Android

Nu orice utilizator stie, dar pe smartphone si tableta Android exista posibilitatea de a rula in mod de siguranta (iar cei care stiu, de regula se intalnesc cu acest lucru din gresala si cauta metode de a elimina modul de siguranta). Acest mod este utilizat, ca intr-un sistem de operare desktop, pentru a elimina erorile cauzate de aplicatii.

In acest articol despre, cum se activeaza si se dezactiveaza mod de siguranta pe dispozitive Android si despre, cum poate fi utilizat pentru eliminarea erorilor in functionarea telefonului sau tabletei.

Activeaza mod de siguranta

Pe majoritatea (nu pe toate) dispozitive Android (versiunile pana la 10 la momentul actual) pentru a activa mod de siguranta suficent sa parcurgi pasii de mai jos:

 1. Pe telefonul sau tableta pornita apasa si mentine apasat butonul de pornire, pana va aparea meniu cu optiunile «Inchidere», «Repornire» si altele sau singura optiune «Opriti alimentarea».Reporneste Android in mod de siguranta
 2. Apasa si mentine apasat punctul «Inchidere» sau «Opriti alimentarea».
 3. Se va afisa solicitarea «Atingeti din nou pentru a reporni telefonul in Modul de siguranta. Aplicatiile descarcate vor fi temporar dezactivate, pentru a va ajuta sa depanati telefonul».Confirma repornirea Android in mod de siguranta
 4. Apasa si asteapta oprirea telefonului, si apoi – repornirea dispozitivului.
 5. Android va reporni, iar in partea de jos a ecranului vei vedea scris «Mod sigur».Android pornit in mod de siguranta

Dupa cum a fost mentionat mai sus, aceasta metoda functioneaza pe majoritatea dispozitivelor, exista si exceptii. Unele (in special chinezesti) dispozitive cu versiunea Android puternic modificata nu vei reusi sa pornesti in modul de siguranta utilizand aceasta metoda.

Daca ai o astfel de situatie, incearca urmatoarele metode pentru a porni modul de siguranta utilizand combinatii de taste in timp ce pornesti telefonul:

 • Opreste telefonul sau tableta (mentine apasat butonul de pornire, apoi – «Inchidere»). Porneste-l si imediat dupa pornire (de obicei, vibreaza), apasa si mentine apasat ambele butoane de volum pana la finalizarea pornirei.
 • Opreste dispozitivul. Porneste-l si la afisarea logo-ului tine apasat butonul de reducere a volumului. Mentine pana la finalizarea pornirei telefonului (pe unele Samsung Galaxy). Pe Huawei poti incerca acelasi lucru, doar ca apasand butonul de reducere a volumului imediat dupa inceperea pornirei telefonului.
 • Similar metodei anterioare, doar ca mentine apasat butonul de pornire pana la afisarea logo-ului producatorului, imediat dupa afisare elibireaza-l si in acelasi moment apasa si mentine apasat butonul de reducrere a volumului (unele MEIZU, Samsung).
 • Opreste telefonul. Porneste-l si imediat dupa pornire simultatan mentine apasate tastele de pornire si de reducere a volumului. Elibireaza-le la afisarea logo-ului producatorului telefonului (pe unele ZTE Blade si altele chinezesti).
 • Similar cu metoda anterioara, doar ca mentie apasat tastele de pornire si de reducere a volumului pana la aparitea meniului, din care selecteaza utilizand butoanele de volum punctul Safe Mode si confirma pornirea in mod de siguranta cu o apasare scurta pe butonul de pornire (pe unele LG si alte marci).
 • Porneste telefonul si la aparitia logo-ului apasa simultan si mentine apasat tastele de reducere si crestere volum. Tine-le apasat pana la pornirea dispozitivului in mod de siguranta (pe unele telefoane si tablete vechi).
 • Porneste telefonul; porneste si mentine apasat butonul «Meniu» la pornire pe acelea telefoane, unde exista un astfel de buton hardware.

Daca nici o metoda nu te-a ajutat, incearca sa cauti pe internet dupa «modelul dispozitivului Safe Mode» – posibil sa gasesti raspunsul (cauta in engleza, deoarece in aceasta limba sunt mai multe sanse sa gasesti raspunsul).

Utilizarea modului de siguranta

La pornirea Android in mod de siguranta sunt dezactivate toate aplicatiile, pe care le-ai instalat (si se reactiveaza dupa dezactivarea modului de siguranta).

In majoritatea cazurilor doar acest fapt este suficient pentru a afla, ca problemele cu telefonul sunt cauzate de aplicatii de la parti terte – daca in mod de siguranta nu se manifesta aceste probleme (fara erori, probleme cand Android nu se incarca coresunzator, imposibilitatea de a rula aplicatii, etc), atunci iesi din mod de siguranta si treptat dezactiveaza sau dezinstaleazai aplicatiile de la parti terte pana cand nu vei identifica pe cea, care cauzeaza probleme.

Nota: daca nu reusesti sa dezinstalezi aplicatiile de la parti terte in mod normal, atunci in mod de siguranta n-ar trebui sa ai probleme cu asta, deoarece deja sunt dezactivate.

Daca problemele, care au necesitat pornirea Android in mod de siguranta raman si in acest mod, poti incerca:

 • Goleste memoria cache si datele aplicatiilor cu probleme (Setari – Aplicatii – Selecteaza aplicatia dorita – Stocare, acolo – Golire cache si Golire. Recomand sa incepi cu golire cache).Curatarea cache si stergerea datelor in mod de siguranta
 • Dezisntaleaza aplicatiile, care cauzeaza erori (Setari – Aplicatii – Selecteaza aplicatia dorita – Dezinstalare). Acest lucru nu este posibil pentru toate aplicatiile, dar pentru cele, cu care poti, de obicei nu sunt probleme.Dezinstalarea aplicatiilor in mod de siguranta

Cum se dezactiveaza mod de siguranta pe Android

Una dintre cele mai des puse intrebari din pareta utilizatorilor este, cum pot iesi din mod de siguranta pe dispozitive Android (sau elimina inscriptia «Mod sigur»). De regula, acest lucru se datoreaza faptului ca intrarea in el se face din gresala la oprirea telefonului sau tabletei.

Aproape pe toate dispozitivele Android dezactivarea modului de siguranta se face foarte simplu:

 1. Apasa si mentine apasat butonul de alimentare.
 2. La aparitia ferestrei cu punctul «Inchidere», apasa pe el (daca exista punctul «Repornire», poti sa folosesti pe acesta).
 3. In unele cazuri dispozitivul reporneste in modul normal, iar uneori dupa oprire, trebuie sa-l pornesti manual, pentru a porni modul normal.

Dintre optiunile alternative a repornirei Android pentru a iesi din mod de siguranta cunosc doar una – pe unele dispozitive trebuie sa apesi si sa tii apasat butonul de pornire pana si dupa afisarea ferestrei cu optiunile de oprire: 10-20-30 secunde, pana ce nu se va realiza oprirea. Apoi iar va trebui sa pornesti telefonul sau tableta.

Se pare ca asta e tot pe tema mod de siguranta Android. Daca ai ceva de adaugat, sau ai intrebari – le poti lasa in comentarii.

4.7/5 - (46 votes)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.