Cum se actualizeaza driverul Intel

Windows 10 si 8.1 de regula actualizeaza driverele in mod automat, inclusiv pentru echipamente Intel, doar ca driverele, obtinute din Windows Update, nu intotdeauna sunt cele mai recente (mai ales pentru Intel HD Graphics) si nu intotdeauna sunt cele, care sunt necesare (uneori – pur si simplu «compatibile» potrivit Microsoft).

In acest articol despre actualizarea driverelor Intel (chipset, placa video, etc) utilizand utilitarul oficial, cum sa descarci manual orice driver Intel si informatii suplimentare, referitoare la driverul Intel HD Graphics.

Nota: utilitarul analizat Intel pentru actualizarea driverelor este conceput in primul rand pentru placi de baza PC cu chipset Intel. Actualizeaza si driverele pentru laptop, doar ca nu toate.

Programul pentru actualizarea driverelor Intel

Site-ul oficial Intel ofera propriul utilitar pentru actualizarea automata a driverelor la cea mai recenta versiune. Utilizarea lui este mult mai utila, in comparatie cu propriul sistem de actualizare din Windows 10, 8 si 7.

Programul pentru actualizarea automata a driverelor poate fi descarcat de pe pagina http://www.intel.eu/content/www/eu/en/support/detect.html. Dupa un scurt proces de instalare pe calculator sau laptop vei putea utiliza programul pentru a actualiza driverele.

Procesul de actualizare consta din pasii urmatori:

  • Apasa butonul «Start Scan».

  • Asteapta terminarea scanarii.
  • In lista actualizarilor gasite selecteaza driverele, pe care vrei sa le descarci si sa le instalezi in locul celor prezente (se vor gasi doar drivere compatibile si mai recente).

  • Dupa descarcare instaleaza driverele automat sau manual din fisierul de descarcare.

Acum procesul este finalizat, iar driverele actualizate.

Cum descarc manual driverele necesare Intel

Pe langa cautarea si instalarea automata, programul pentru actualizarea driverelor ofera cautarea manuala.

Lista contine drivere pentru toate placile de baza cu chipset-ul Intel, calculatoare Intel NUC si Compute Stick pentru diferite versiuni Windows.

Despre actualizarea driverelor Intel HD Graphics

In unele cazuri drivere Intel HD Graphics pot refuza instalarea in locul driverelor existente. In acest caz exista doua metode:

  1. Pentru inceput elimina driverul existent Intel HD Graphics (vezi: Cum elimin driverul placii video) si doar dupa instaleaza cel nou.
  2. Daca punctul 1 nu a ajutat, si ai laptop, acceseaza site-ul oficial al producatorului laptopului pe pagina de suport – s-ar putea, ca vei gasi driverul actualizat si compatibil cu placa video integrata.

De asemenea, pentru driverul Intel HD Graphics ar putea fi util articolul: Cum actualizez driverul video pentru o performanta maxima in jocuri.

5/5 - (2 votes)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.