Cum se blocheaza de la distanta Windows 10 prin Internet

Nu orice utilizator stie, ca pe calculatoare, laptopuri si tablete cu Windows 10 exista functia de gasire a dispozitivului prin Internet si blocarea calculatorului de la distanta, similara cu cea, prezenta pe smartphoneuri Android. Astfel, daca ai pierdut laptopul, exista o sansa sa-l gasesti, chiar si sa-l blochezi de la distanta, daca dintr-un motiv ai uitat sa iesi din cont, ceea ce era indicat sa faci.

In acest articol despre, cum se efectueaza blocarea de la distanta (iesirea din cont) Windows 10 prin Internet si despre, ce vei avea nevoie pentru a face acest lucru.

Iesirea din contul Microsofr si blocarea calculatorului sau laptopului

In primul rand despre cerinte, care trebuie indeplinite, pentru a utiliza posibilitatea descrisa:

  • Calculatorul care va fi blocat trebuie sa fie conectat la Internet.
  • Pe el trebuie sa fie activata functia «Gaseste-mi dispozitivul». De obicei este activata in mod implicit, doar ca unele programe dezactiveaza aceasta functie. O poti activa in Setari – Actualizarea si securitate – Gaseste-mi dispozitivul.

  • Contul Microsoft cu drepturi de administrator pe acest dispozitiv. Chiar prin acest cont se va realiza blocarea.

Daca totul specificat exista, poti continua. De pe orice alt dispozitiv, conectat la Internet, urmeaza acesti pasi:

  • Intra pe site-ul https://account.microsoft.com/devices/ si introdu numele de utilizator si parola contului Microsoft.
  • Se va deschide o lista a dispozitivelor cu Windows 10, care utilizeaza contul tau. Apasa «Afisati detaliile» la dispozitivul, pe care vrei sa-l blochezi.

  • In proprietatile dispozitivului acceseaza punctul «Gaseste-mi dispozitivul». Daca este posibila determinarea locatiei, acesta va fi afisat pe harta. Apasa butonul «Blocare».

  • Vei vedea un mesaj, in care se spune ca toate sesiunile vor fi intrerupte, iar utilizatorii locali dezactivati. Logarea in cont ca administrator de pe contul tau va fi in continuare posibila. Apasa «Inainte».

  • Introdu mesajul, care se va afisa pe ecranul de blocare. Daca ai pierdut dispozitivul, specifica modalitatea de a te contacta. Daca blochezi calculatorul de acasa sau de la serviciu, sunt sigur ca vei putea scrie un mesaj decent.

  • Apasa butonul «Blocati».

Dupa apasarea butonului se va incerca conectarea cu calculatorul, si apoi se vor deconecta toti utilizatorii si Windows 10 se va bloca. Pe ecranul de blocare se va afisa mesajul scris de tine. In acelasi timp, pe adresa email, asociat cu contul tau, vei primi o confirmare despre blocarea calculatorului.

In orice moment sistemul poate fi deblocat, intrand cu acelasi cont Microsoft cu drepturi de administrator pe acel calculator sau laptop.

4.2/5 - (5 votes)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.