Cum se curata tastatura de la laptop

Tastatura este una dintre cele mai sensibile parti a laptopului. Adesea lihcidul varsat, murdaria si praful pot distruge tastatura mult mai repede, decat va putea utilizatorul sa se bucure de laptop.

Masurile de prevenire si curatarea sistematica a tastaturii prelungesc durata de viata a laptopului. De fapt, chiar prin tastatura ajunge murdaria si praful in interiorul laptopului.

Metode de a curata tastatura de la laptop

Pentru a curata tastatura laptopului, exista cinci metode, si fiecare metoda poate fi combinata. Cel mai important – retine, tastatura laptopului se deosebeste de tastatura calculatorului, prin urmare, se curata mult mai atent.

  1. Aer comprimat este una dintre cele mai bune metode pentru a curata tastatura. Datorita presiunii puternice, praful acumulat pe butoane, intre butoane sau pe contacte, este eliminat cu usurinta, fara sa patrunda in interiorul dispozitivului.
  2. Peria si laveta moale. Acum in vanzare putem gasi perii si lavete, concepute pentru a curata tastatura laptopului. Peria ajuta la indepartarea murdariei dintre taste, iar laveta curata tastele, doar ca aceasta metoda poate fi numita preventiva si superficiala. Aceasta metoda poate fi folosita doar dupa curatarea sistematica a tastaturii, aproximativ o data la o saptamana.
  3. Aspiratoare pentru tastatura. Aceste dispozitive au fost lansatae recent pe piata. O metoda destul de buna, doar ca puterea aspiratorului nu este suficienta pentru tastatura, nu curata atat de bine contactele de sub butoane.
  4. Set de curatare. Setul de curatare include o periuta speciala, lichid de curatare si laveta.
  5. Curatarea individuala. Pentru a aplica aceasta metoda va trebui sa demontezi tastatura si sa cureti contactele. Pentru a scoate tastele vei avea nevoie de o surubelnita si solutie speciala de curatat.

Nu ai voie:

  • Curatand tastatura, sa folosesti substante agresive, cum ar fi acetona. In primul rand, poti lua vopseaua de pe taste, in al doilea rand, exista probabilitatea ca laptopul se va topi. Daca nu ai subsante de curatare speciale, poti folosi vodca sau alcool diluat.
  • Sa tragi de taste. Pentru a scoate tasta de pe tastatura, trebuie doar sa bagi o surubelnita mica sub tasta.

Contactele pot fi curatate cu un burete sau o laveta speciala. In caz ca demontezi tastatura, va trebui sa tii minte de cablu, care conecteaza tastatura la placa de baza.

Nu este greu, un pic de rabdare si tastatura laptopului va fi ca noua. Dupa curatarea tastaturii nu uita si despre curatarea laptopului de praf.

4.5/5 - (2 votes)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.