Cum se instaleaza Bluetooth pe calculator

O intrebare ciudata, care de multe ori este introdusa in motoare de cautare. Cum se instaleaza Bluetooth pe calculator? Unii utilizatori sunt de parere ca Bluetooth poate fi adaugat prin introducerea unor setari sau prin instalarea unui anumit program. De fapt, partial este adevarat. In acest articol voi incerca sa explic, ce este necesar pentru functionarea Bluetooth. Cum se adauga posibilitatea de a conecta dispozitive Bluetooth la calculator si cum functioneaza.

In ziua de astazi exista diferite dispozitive, care ofera posibilitatea de conectare fara fir la un calculator prin Bluetooth. Printre cele mai populare sunt: mouse, tastaturi, casti, boxe, gamepad-uri, etc. Chiar si un telefon sau tableta poate fi conectat la calculator. Dar ce sa faci daca calculatorul nu are Bluetooth? Nu sunt pictograme, butoane si rubrici in setarile sistemului, nu exista nici adaptor in managerul de dispozitive. Cum se adauga suportul Bluetooth in Windows?

Pentru a putea conecta dispozitive Bluetooth la calculator sau laptop, vom avea nevoie de:

  1. Prezenta unui modul Bluetooth (transmitator) pe laptop/calculator. In laptop este incorporat, pe calculatoare desktop, de obicei, nu este incorporat.
  2. Program (driver). Driverul «spune» sistemului de operare, cum sa lucreze cu dispozitivul (adaptorul Bluetooth in cazul nostru).

Deoarece nu stiu ce fel de calculator ai (ma refel la desktop (unitatea de sistem), sau laptop), in continuare voi imparti articolul in doua parti. Pentru mine va fi mai usor sa explic, iar pentru tine sa intelegi, ce trebuie sa faci, ca sa apara suportul pentru Bluetooth.

Bluetooth pe laptop

Dupa cum deja am aflat, in laptopuri Bluetooth este incorporat. De regula, este un singur modul (o placa mica), care este conectat la placa de baza a laptopului. Acesta adauga suport pentru Wi-Fi si Bluetooth. Arata astfel:

Asa ceva exista pe orice laptop. Si tot ce este necesar pentru functionarea Bluetooth – este instalarea driverului necesar. Sau doar activarea acestui adaptor.

Nu voi scrie cum se face acest lucru, deoarece aceasta informatie poate fi gasita in articolul Cum activez Bluetooth pe laptop.

Driverul necesar poate fi descarcat de pe site-ul producatorului laptopului.

Bluetooth pe calculator desktop (PC)

Aici totul este mai complicat. De fapt, PC-ul (unitatea de sistem) de obicei nu are integrat modul Bluetooth (precum si Wi-Fi). Desi nu intotdeauna. Acum am veriricat, si deja exista placi de baza cu Bluetooth/Wi-Fi integrat. De regula, aceste placi de baza nu sunt atat de ieftine. In majoritatea cazurilor, daca exista suport pentru Wi-Fi, inseamna ca trebuie sa fie suport si pentru Bluetooth. De exemplu, in magazinul online Emag am gasit placi de baza cu Wi-Fi integrat.

Daca ai o placa de baza noua, pentru jocuri, verifica caracteristicile sale. Placa de baza ar trebui sa aiba conectori pentru antene (sau chiar antene, care se insurubeaza).

In acest caz, suficient sa descarci driverul necesar de pe site-ul producatorului placii de baza si sa-l instalezi.

Daca placa de baza nu are incorporat modul Bluetooth/Wi-Fi, va trebui sa cumperi adaptor USB Bluetooth. Exista si PCI (care se instaleaza in interiorul unitatii de sistem), care au si suport pentru Wi-Fi (de exemplu, ASUS PC-AC55BT).

Eu pe PC am adaptor care se conecteaza la portul USB, care poate fi utilizat si pe laptop (daca este necesar).

Il conectam la PC, instalam driverul (in cazul in care sistemul nu l-a instalat singur) si obtinem suport pentru Bluetooth.

Dupa configurare vei putea conecta la calculator casti Bluetooth, boxe, mouse si chiar AirPods poti conecta la calculator pe Windows.

Concluzii: nu este greu sa configurezi si instalezi Bluetooth, desi doar cu programe si setari nu vei reusi. Ai nevoie de modul (dispozitiv). In acest sens multi utilizatori se inseala, crezand ca acesta este un fel de program, care dupa instalare totul va functiona intr-un mod miraculos.

4.8/5 - (5 votes)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.