Cum activez Bluetooth pe laptop

Bluetooth – tehnologia, care permite transfer rapid de date intre dispozitive mobile. In plus, poate fi utilizat pentru conectarea la Internet sau pentru a conecta dispozitive periferice. Astfel, multi utilizatori dupa cumparare PC-ului portabil se intreaba cum sa activeze Bluetooth pe laptop. In acest articol voi analiza pe scurt aceasta tehnologie, precum si modul de a activa Bluetooth pe laptop.Bluetooth – tehnologia de transfer de date wireless. Initial aceasta tehnologie a fost dezvoltata de compania Ericsson ca un inlocuitor pentru RS-232. Mai tarziu de dezvoltarea acestei tehnologii s-a ocupat compania Bluetooth Special Interest Group (Bluetooth SIG), care a inceput activitatea in anul 1998. In acelasi an a fost lansata prima versiune Bluetooth. Mai tarziu Bluetooth a devenit parte a standardului IEEE 802.15.1. In momentul de fata cea mai recenta versiune este Bluetooth 4.0. Aceasta versiune ofera transfer de date de mare viteza la un consum redus de energie.

Pentru a activa Bluetooth pe laptop, pe dispozitiv trebuie sa fie prezent modulul Bluetooth. Astfel, trebuie sa te asiguri ca acest modul exista.

Daca esti sigur ca acest modul exista, iti ramane doar sa activezi Bluetooth. Pe diferite laptopuri Bluetooth poate fi activat diferit.

In cele mai multe cazuri se foloseste unul din trei moduri:

  • Activarea Bluetooth cu ajutorul unei taste speciale. De obicei, acesta tasta se afla langa tastatura.
  • Activarea Bluetooth prin utilizarea unei combinatii de taste. Este cea mai populara modalitate de a activa Bluetooth. Cel mai des se foloseste combinatia de taste Fn + F3
  • In cazuri rare activarea Bluetooth se face programatic. Pentru a activa Bluetooth trebuie sa faci clic dreapta pe pictograma Bluetooth de pe bara de activitati si sa selectezi elementul din meniu

Cum activez Bluetooth pe laptop

 

Deci, pentru a activa Bluetooth,mai intai trebuie sa gasim o tasta langa tastatura pentru al activa. Daca nu exista astfel de tasta, ne uitam la pictogramele de pe tastatura. Poate ca acestea ne vor arata combinatia de taste pentru a activa Bluetooth. Daca pe tastatura sau langa nu exista semne, posibil ca Bluetooth se activeaza programatic.

Cum activez Bluetooth pe laptop

Bineinteles, pentru a activa pe laptop Bluetooth trebuie sa ai instalate drivere adecvate, astfel nici un fel de taste nu te vor ajuta. In cazul in care apesi tasta corespunzatoare, dar Bluetooth nu se activeaza, atunci probabil ai probleme cu drivere.

Drivere pentru Bluetooth pot fi gasite pe CD-urile cu care ai achizitionat laptopul. Daca CD-urile sunt pierdute, intotdeauna poti descarca driverele necesare de pe site-ul producatorului laptopului.

3.5
46

Comments 112

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *