Cum verific daca Windows 11 este activat

Daca dupa instalarea Windows 11 sau actualizare vrei sa verifici starea de activare – poti face acest lucru utilizand cateva metode, de asemenea exista semne inderecte care spun utilizatorului daca sistemul este activat.

In acest articol despre, doua metode pentru a verifica daca Windows 11 este activat si informatii suplimentare, care pot fi utile.

Verifica activarea in Setari Windows 11

Metoda de baza pentru a verifica daca Windows 11 este activat – utilizarea punctului corespunzator in «Setari». Pasii sunt:

  1. Acceseaza Setari (prin meniul Start sau apasand combinatia tastelor Win+I).
  2. In rubrica «Sistem» acceseaza punctul «Activare».Setari de activare Windows 11
  3. In fereastra urmatoare la punctul «Stare de activare» vei vedea «Activ» pentru sistemul Windows activat sau «Inactiv», daca nu este activat.Verifica activarea Windows 11 in Setari

In cazul in care sistemul nu este actiat, mai jos se afisa informatii despre, care este exact problema, de exemplu – lipsa cheiei de produs (tine cont ca acelasi mesaj se va afisa si daca nu ai licenta digitala, care nu necesita introducerea unei chei).

In cazul in care in «Stare de activare» este specificat «Activ», atunci la extinderea acestui punct vei vedea informatii despre, cum anume este activat sistemul. De obicei – «Windows este activat cu o licenta digitala».

Vizualizeaza starea activarii in linia de comanda

Poti verifica starea activarii Windows 11 si folosind linia de comanda:

  1. Porneste linia de comanda (pofi folosi si PowerShell sau Windows Terminal – in ultimul caz suficient sa apesi cu butonul drept al mouseului pe butonul Start si sa selectezi punctul dorit din meniu).
  2. Introdu comanda
    slmgr /xpr

    si apasa Enter.

  3. Ca rezultat vei primi mesajul «The machine is permanently activated» (tradus – activarea permanenta a avut succes) pentru sistemul activat sau «Windows is in notification mode» (tradus – Windows este in modul de notificare) daca sistemul nu este activat.Verifica activarea Windows 11 in linia de comanda

Pe langa aceste metode, poti obtine informatii despre starea activarii prin semne indirecte: de exemplu, daca vei accesa Setari – Personalizare vei vedea mesajul «Pentru a va personaliza computerul trebuie sa activati Windows».

5/5 - (1 vote)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.