DirectX Error DXGI_ERROR_DEVICE_REMOVED – cum elimin eroarea

Uneori in timpul jocului sau chiar in timp ce lucrezi in Windows poti primi un mesaj de eroare cu codul DXGI_ERROR_DEVICE_REMOVED, «DirectX Error» in titlul (in titlul ferestrei poate fi se numele jocului curent) si informatii suplimentare, despre operatiunea in care a aparut eroarea.

In acest articol voi descrie cauze posibile acestei erori si metode pentru remedierea acesteia in Windows 10, 8.1 sau Windows 7.

Cauza erorilor

In cele mai multe cazuri eroarea DirectX Error DXGI_ERROR_DEVICE_REMOVED are legatura cu driverul placii video sau direct cu placa video, si nu cu jocul in care te joci.

In acelasi timp, textul erorii de obicei este «The video card has been physically removed from the system, or a driver upgrade for the video card has occurred», care tradus este «Placa video a fost fizic eliminata din sistem sau a fost o actualizare de driver».

Si daca prima optiune (eliminarea fizica placii video) in timpul jocului este putin probabila, a doua poate fi unul din motive, uneori driverele placilor video NVIDIA GeForce sau AMD Radeon pot fi actualizate «singure» si, daca acest lucru se va intampla in timpl jocului vei primi eroarea descrisa, care ulterior trebuie sa dispara.

Daca eroarea apare mereu, motivul poate fi altul. Motivele, care cauzeaza eroarea DXGI_ERROR_DEVICE_REMOVED sunt urmatoarele:

 • Functionarea incorecta versiunii concrete driverului placii video.
 • Alimentarea placii video insuficienta.
 • Overclocking placii video.
 • Probleme cu conexiunea fizica placii video.

Corectarea erorii DXGI_ERROR_DEVICE_REMOVED

Pentru a corecta eroarea recomand pentru inceput sa parcurgi in ordine pasii umratori:

 1. Daca recent ai scos (sau instalat) placa video, verifica, ca este introdusa corect in slot, contactele nu sunt oxidate, alimentarea suplimentara este conectata.
 2. Daca ai posibilitate, verifica placa video pe alt calculator cu acelasi joc si cu aceleasi setari grafice, pentru a elimina defectarea placii video.
 3. Incearca sa instalezi alta versiune de driver (inclusiv o versiunea mai veche, daca recent ai actualizat la cea mai recenta versiune), eliminand complet driverul prezent: Cum elimin driverul placii video NVIDIA, AMD sau Intel
 4. Incearca sa reduci setarile grafice din joc.
 5. Descarca si intaleaza DirectX, daca acesta va gasi biblioteci deteriorate, acestea vor fi inlocuite automat. Vezi: De unde descarc DirectX si cum pot sa-l instalez

De obicei, ceva din cele de mai sus ajuta la rezolvarea problemei, cu exeptia cazului cand puterea sursei de alimentare este insuficienta in timpul incarcarilor de varf asupra placii video (desi si in acest caz poate ajuta reducerea setarilor grafice).

Metode suplimentare pentru eliminarea erorilor

Daca nimic din cele de mai sus nu ajuta, incearca urmatoarele:

 • In optiunile grafice a jocului incearca sa activezi VSYNC (mai ales daca este jocul de la EA, de exemplu, Battlefield).
 • In unele cazuri ajuta limitarea consumului maxim de energie placii video la nivelul 70-80% in MSI Afterburner.

Si, in cele din urma, sa nu excludem varianta, ca un anumit joc are bug-uri, mai ales daca l-ai luat din surse neoficiale (cu conditia ca eroarea apare doar intr-un anumit joc).

5/5 - (1 vote)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.