hal.dll – cum elimin eroarea

Diferite erori, asociate cu biblioteca hal.dll, pot fi intalnite in toate versiunile Windows: Windows XP, Windows Vista, Windows 7 si Windows 8. Textul erorii poate fi diferit: «missing hal.dll», «\system32\hal.dll File is missing or corrupt», etc. Eroarea cu fisierul hal.dll apare inainte ca sistemul de operare Windows sa fie incarcat.

Eroarea hal.dll in Windows 7 si Windows 8

In acest articol vom vorbi despre eroarea hal.dll in sistemele de operare Windows 7 si Windows 8.

Cauza erorii – indiferent de mesajul erorii, nu cauta sa descarci si sa instalezi fisierul hal.dll de pe Internet – cel mai probabil, nu va duce la rezultatul dorit. Da, o cauza a erorii poate fi eliminarea sau defectarea fisierului hal.dll. In cele mai multe cazuri, eroarea hal.dll in Windows 7 si Windows 8 apare din cauza problemelor in sectorul principal de incarcare (MBR) de pe Hard Disk.

Cum elimn eroarea hal.dll

  1. Daca eroarea a aparut o singura data, incearca sa repornesti calculatorul – cel mai probabil, nu va rezolva problema, dar merita incercat.
  2. Verifica ordinea de incarcare in BIOS. Asigura-te ca primul dispozitiv pentru incarcare este setat hard disk-ul cu sistemul de operare instalat, mai ales daca inainte sa apara eroarea hal.dll ai conectat stick USB, hard disk sau ai modificat setarile in BIOS.
  3. Repara sectorul de boot Windows cu ajutorul discului de instalare sau stick-ului USB bootabil. Daca cauza erorii este defectarea sau iliminarea fisierului hal.dll, aceasta metoda ar trebui sa te ajute.
  4. Repara zona de boot de pe hard disk. Pentru a face acest lucru va trebui sa parcurgi aceleasi pasi ca si in eliminarea erorii BOOTMGR IS MISSING.
  5. Nimic nu te-a ajutat – incearca sa reinstalezi Windows.

Ultima optiune, si anume reinstalarea sistemului de operare Windows, va remedia orice eroare software, dar nu si erorile hardware. Asa ca daca ai reinstalat Windows, iar eroarea hal.dll nu a disparut, va trebui sa cauti cauza erorii in partea hardware – in special in hard disk.

5/5 - (1 vote)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.