Mod de joc in Windows 10

In Windows 10 are incorporat «Mod de joc» (modul de jocuri, Game Mode), conceput pentru a spori performanta si, in special, FPS, in jocuri datorita dezactivarii proceselor de fundal in timpul jocului.

In acest articol – despre, cum se activeaza mod de joc in Windows 10 1709 Fall Creators Update, si despre, cat de util este.
Cum se activeaza mod de joc in Windows 10

Pasii pentru activarea modului de joc pentru versiunea Windows 10 1709 sunt:
1. Intra in Setari (taste Win+I) – Jocuri si deschide punctul «Mod de joc».

2. Vei vedea informatii, ca mod de joc este acceptat pe PC (daca nu este acceptat, in primul rand instaleaza manual drivere pentru placa video, de pe site-ul oficial, si nu prin manager de dispozitive).

3. Verifica in rubrica «Bara Jocuri» daca este activat campul «Inregistrati clipuri din joc, capturi de ecran si difuzati-le cu ajutorul barei Jocuri», de asemenea vezi comenzile de la tastatura pentru a deschide bara de joc (in mod implicit – Win+G, unde Win – tasta cu emblea Windows).

4. Porneste jocul tau si deschide bara jocuri (se va deschide peste ecranul jocului) prin combinatia tastelor din punctul 3.

5. In bara jocuri deschide «Setari» (pictograma roata) si bifeaza punctul «Utilizati Mod joc pentru acest joc».

6. De asemenea, poti apasa pe pictograma modului de joc, ca pe imaginea din stanga de butonul setari.

7. Inchide setarile, iesi din joc si porneste iar jocul.

8. Acum mod de joc Windows 10 pentru acest joc va fi pornit si in viitor va porni cu modul de joc activat, pana cand nu-l vei dezactiva in acelasi mod.

Nota: in unele jocuri dupa deschiderea barei de jocuri mouse-ul nu functioneaza, adica nu vei putea cu ajutorul mouse-ului sa apesi pe butonul modului de joc sau sa accesezi setarile: in acest caz utilizeaza tastele (sageti) de pe tastatura pentru a te deplasa prin elementele barei de jocuri si Enter pentru a le activa sau dezactiva.

Cat de util este Mod de joc in Windows 10

  • Pentru calculatorare cu caracteristici hardware bune, placa video dedicata si numarul «standard» de procese in fundal (antivirus) marirea FPS nu este semnificativa, in unele jocuri poate chiar si sa nu fie – trebuie verificat.
  • Pentru calculatoare cu placa video integrata si caracteristici relativ modeste (de exemplu, laptopuri care nu sunt pentru jocuri) cresterea este mai semnificativa, in unele cazuri – de doua ori (depinde de joc).
  • De asemenea, o crestere semnificativa poate fi observata in sisteme, in care sunt pornite o multime de procese in fundal. Desi solutia mai corecta in acest caz ar fi eliminarea programelor inutile (pentru inceput, eliminarea programelor inutile din startup Windows 10 si verificarea calculatorului de prezenta programelor malware).
Mod de joc in Windows 10
5 (100%) 1 vote

De ce sa te abonezi?

Abonare la articole noi, uneori interesante si utile, a site-ului DeviceBox.ro. Alte modalitati de abonare (G+, Facebook, Twitter)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *