Nu pot deschide pagini web

In ultimul timp utilizatorii destul de des apeleaza la service de reparatii calculatoare, formuland urmatoarea problema: «Internetul functioneaza, Yahoo Messenger si Skype de asemenea, dar nu pot deschide pagini web». Formularea poate fi diferita, dar simptomele sunt aceleasi: incercand sa deschid o pagina web intr-un browser primesc mesajul ca browser-ul nu a putut deschide pagina. In acelasi timp, diferite programe pentru comunicare pe internet, clienti torrent, servicii cloud – totul functioneaza. Se intampla ca o pagina se deschide cu greu intr-un browser, de exemplu in Internet Explorer, iar toate celelalte browsere renunta sa deschida. OK, sa vedem cum putem rezolva problema.

Cum rezolvam problema

Din propria experienta pot spune ca problemele speculate pe Internet despre fisierul hosts, cu adresa serverului DNS sau serverul proxy in setarile browser-ului foarte rar este cauza problemei. Desi si aceste variante vom analiza.

Prima metoda – ne uitam ce avem in registru

Intram in Registry Editor (editorul de registru). Pentru a intra, indiferent de versiunea Windows – XP, 7 sau 8, apasam tastele Win (cu logo-ul Windows) + R si in fereastra de dialog introducem comanda regedit, si apasam Enter.

Se va deschide Registry Editor. In stanga – fisiere – sectiunea de registry. Trebuie sa intram in sectiunea HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Windows\. In stanga vom vedea o lista cu parametri si valorile lor. Acorda atentia la parametru Applnit_DLLs si daca valoarea sa nu este goala si are cale catre orice fisier .dll, anulam aceasta valoare facand clic dreapta pe parametru si alegand in meniul contextual «Modify». Apoi, uita-te pe acelasi parametru, doar ca in HKEY_CURRENT_USER. Acolo trebuie sa facem acelasi lucru. Dupa aceea repornim calculatorul si incercam sa deschidem orice pagina web. In 80% din cazuri problema se rezolva.

95

Cale statica

Intram in linia de comanda si introducem comanda route -f si apoi apasam Enter – aceasta comanda va curata lista cu calea statica, ceea ce poate fi rezolvarea problemei (dupa repornirea calculatorului).

Fisier hosts

Acesta metoda are putine sanse, si totusi n-ar fi rau sa incercam. Intram in fisieru C:\Windows\System32\drivers\etc si deschidem fisierul hosts. Continutul ar trebui sa fie:

# Copyright (c) 1993-2009 Microsoft Corp.
#
# This is a sample HOSTS file used by Microsoft TCP/IP for Windows.
#
# This file contains the mappings of IP addresses to host names. Each
# entry should be kept on an individual line. The IP address should
# be placed in the first column followed by the corresponding host name.
# The IP address and the host name should be separated by at least one
# space.
#
# Additionally, comments (such as these) may be inserted on individual
# lines or following the machine name denoted by a ‘#’ symbol.
#
# For example:
#
# 102.54.94.97 rhino.acme.com # source server
# 38.25.63.10 x.acme.com # x client host

# localhost name resolution is handled within DNS itself.
# 127.0.0.1 localhost

In cazul in care dupa ultima linie 127.0.0.1 localhost vezi si alte linii cu adrese ip si nu stii pentru ce sunt, precum si daca nu ai instalate in caclulator programe piratate (pentru unele inregistrarea in hosts este obligatorie), eliminam aceste linii. Repornim calculatorul si iar incercam sa deschidem o pagina web.

Eroarea DNS

Nu pot deschide pagini web

In cazul in care incerci sa deschizi o pagina iar browser-u te anunta ca server DNS nu raspunde (DNS server not responding) sau server DNS eset cazut (DNS server crashing), posibil problema sa afla chiar aici. Ce trebuie sa facem?

 • In proprietatile conexiunii la Internet incearca in loc de «Obtain DNS server address automatically» sa pui urmatoarele adrese: 8.8.8.8 si 8.8.4.4
 • Intra in linia de comanda (win+r, introdu cmd, apasa Enter) si introdu comanda: ipconfig /flushdns

Virusi si proxy gresit

Si inca o metoda, care poate fi cauza problemei. Poate ca programul malware a facut unele modificari in proprietatile calculatorul tau (aceste proprietati se aplica pentru orice browser).

Intram in Control Panel – Internet Options. Deschidem tabul «Connections» si apasam butonul «Settings». Nici un fel de proxy server nu trebuie sa fie trecut acolo, precum si nici un fel de configurare automata a script-ului (luand, de regula, de pe unele servere externe). In cazul in care ceva exista acolo, aducem la starea, care poate fi vazuta in imagine.

Nu pot deschide pagini web

In cele mai multe cazuri, una din aceste metode ajuta. Daca totusi n-ai reusit sa rezolvi problema, incearca sa-ti aduci aminte ce programe ai instalat recent, si daca acestea puteau afecta setarile conectarii la Internet, sau poate calculatorul este virusat. Daca nici una din metode nu a putut rezolva problema, va trebui sa apelezi la un specialist.

4.7/5 - (3 votes)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Comentarii: 6
 1. laurentiu

  multumesc mult pentru sfat sper sa fie de folos numai bine

 2. Ana popescu

  Multumesc mult o mare parte am facut ce mi-ai spus am urmat pasii însa ceva îmi blocheaza sa deschid browserul si nu stiu ce aprind Mozilla iar apoi se întrerupe iar ajuta-ma te rog este ptr prima data când va scriu. multumesc anticipat

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   OK, hai sa vedem. Pentru inceput scaneaza calculatorul cu Malwarebytes Anti-Malware si elimina amenintarile in caz ca vor fi detectate, dupa reinstaleaza browserul Mozilla.
   Daca nu ajuta, porneste linia de comanda (Windows + R, apoi scrie cmd si apasa Enter) si introdu comanda route -f si apasa Enter. Reporneste calculatorul (s-ar putea sa-ti stearga datele de conectare la Internet, va trebui sa le introduci iar).
   PS. ai verificat bine fisierul hosts? Sterge tot ce este scris dupa ultima linie 127.0.0.1 localhost

 3. Flavi

  Când sterg ultima linie de la hosts, nu merge sa salvez fisierul

   

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Modificarile se fac cu drepturi de administrator.

 4. Cristi

  Multumesc mult. Am rezolvat eroarea DNS cu ajutorul tau.

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.