Nu pot reda clipuri video pe Android, ce sa fac ?

O probleme intalnita destul de des cu telefoane si tablete pe platforma Google Android – imposibilitatea de a vizualiza clipuri video online si materiale video descarcate pe telefon. Unele dispozitive pot reproduce cele mai multe dintre formate video, inclusiv Flash, altele au nevoie de insalarea plugin-urilor sau playerelor separate. In acest articol voi incerca sa analizez toate cazurile posibile.

Iti recomand si: toate instructiunile utile pentru Android.

Nu pot reda clipuri video pe Android

Motivele, pentru care dispozitivul tau Android nu ruleaza video de pe site-uri, pot fi diferite, si lipsa Flash – nu este singurul motiv, deoarece pentru rularea video sunt utilizate diferite tehnologii, dintre care unele sunt integrate in Android, iar altele sunt prezente doar in unele versiuni, etc.Metoda cea mai simpla pentru a rezolva aceata problema – instalarea altui browser care are suport Flash din magaziunul de aplicatii Google Play. Aceste browsere sunt:

 • Opera (nu Opera Mobile si nu Opera Mini) – recomand, de cele mai multe ori aceasta problema se rezolva prin instalarea acestui browsere
 • Maxthon Browser
 • UC Browser
 • Dolphin Browser

Instaland acest browser, verifica daca poti reda video in el, cel mai probabil problema se va rezolvata, mai ales daca pentru video este utilizata tehnologia Flash.

Nu pot reda clipuri video pe Android, ce sa fac ?

Nu deschide filme, sunet am, dar video nu am

Inca o problema, cu care se confrunta utilizatorul dispozitivului Android – este imposibilitatea de a reda video in unele formate – AVI (cu anumite codecuri), MKV, FLV si altele. Aici totul este destul de simplu. La fel ca pe calculator obisnuit, pentru redarea continului media pe tablete si telefoane Android sunt utilizate codecuri corespunzatoare. In lipsa acestora, continutul audio si video poate sa nu fie redat, sau poate sa fie redat doar ceva din fluxul general: de exemplu, este redat doar sunetul, sau doar video.

Nu pot reda clipuri video pe Android, ce sa fac ?

Metoda cea mai simpla si usoara pentru a rezolva aceasta problema – descarca si instaleaza programul gratuit MX Player, care poate fi descarcat din Google Play. Acest player este cel mai popular, si unul dintre cele mai simple pentru acest sistem de operare. Nu voi descrie toate avantajele sale, deoarece acum suntem interesati doar de posibilitatea de redare continutului video pe dispozitive mobile. Ca sa functioneze totul, urmeaza acesti pasi:

 1. Descarca playerul MX Player din magazinul de aplicatii Google Play, instaleaza-l si ruleaza-l.
 2. In setarile aplicatiei acceseaza rubrica «Decodor».
 3. Bifeaza «Utilizeaza docodor H/W+», in prima si a doua rubrica (utilizare implicita pentru fisiere locale).
 4. Pentru majoritatea dispozitivelor aceste setari sunt suficiente si descarcarea altor codecuri nu este necesara. Cu toate acestea, poti instala codecuri suplimentare pentru MX Player. Pentru a face acest lucru, deruleaza pagina cu setarile decodorului pana jos si vezi versiunea codecului recomandat pentru descarcare, de exemplu ARMv7 NEON. Apoi acceseaza magazinul de aplicatii Google Play si utilizand cautarea gaseste codecul recomandat, adica introdu in caseta de cautare «MX Player ARMv7 NEON». Instaleaza codecurile si reporneste playerul.

Asta este tot ce trebuie sa faci pentru a reda continut video online sau local. Aceste metode, de obicei, sunt suficiente.

Nu pot reda clipuri video pe Android, ce sa fac ?
4 (80%) 10 votes

Comments 5

 • Nu mi ruleaza pe facebpok unele videouri.Cu tpate ca le filme eu cu androidul.Le incarc intro pagina online.Ca apoi sa le vad .Nu imi mai ruñeaza imaginea ,ci numai sunetul.Asta se intampla pe reteaua facebook.In rest pe google functioneaza.Ce sa fac ??? Am un android Hisense 3 g 8 gb intern.1 gb ram.8 pixeli camera.Nu este un android vechi .La m achizitionat anul trecut.

 • Nu-mi salveaza filmarile, ce sa fac? Am un I-phone Huawey, Y5ii

 • Numi reda videoclipul care este descarcat pe card de memorie. Se deschide mare precum ca o lupa, si nu merge. Ce pot sa fac?

  • Ai facut ce scrie in articol? Sunetul este redat? Cu ce aplicatie vrei sa vizionezi videoclupul? Daca setezi o rezolutie mai mica pentru redarea video, ce se intampla?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *