Nu pot reda clipuri video pe Android, ce sa fac ?

O problema destul de raspandita in randul utilizatorii de telefoane si tablete pe Google Android – imposibilitatea de a reda video online, precum si filme descarcate pe telefon. Uneori problema poate avea alt aspect: video, filmat de pe acelasi telefon, nu se afiseaza in Galerie sau, de exemplu, sunetul este redat, dar in loc de video doar ecran negru.

Unele dintre dispozitive pot reda majoritatea formatelor video, inclusiv si flash in mod implicit, in timp ce alte dispozitive necesita instalarea plugin-urilor sau playerelor. Uneori, pentru a remedia situatia, este necesara identificarea aplicatiei terte, care impiedica redarea. Voi incerca sa analizez toate cazurile posibile in acest articol (daca prima metoda nu ajuta, recomand celelalte, posibil ca acestea vor ajuta).

Nu pot reda video online pe Android

Prima dintre variante – probleme cu redarea video online intr-un browser pe Android. Majoritatea recomandarilor pe aceast subiect se refera la Flash Player, doar ca acesta in ultimul timp nu se foloseste pentru filme si alt continut video, in locul acestuia – video HTML 5, si prin urmare problema si rezolvarea este alta:

 1. Daca ai un telefon modern cu una dintre noile versiuni Android 10, 8, 7, 6, iar video online nu se reda in browser, si se reda doar sunetul cu ecran negru, pentru inceput incearca sa micsorezi rezolutia video (daca playerul contine aceasta setare). Daca nu a functionat, incearca sa dezactivezi accelerarea video in browser. De exemplu, in Google Chrome pentru a face acest lucru acceseaza pagina chrome://flags in campul de cautare introdu «hardware» si dezactiveaza (seteaza «Disabled») parametrii, asociate cu hardware video decoding.Dezactiveaza decodarea video hardware in browser Android
 2. In cazul versiunilor mai vechi Android (pana la 4.4-5 inclusiv, desi poate functiona si pe mai noi), pe care de mult timp nu a fost actualizat browserul incorporat, incearca sa instalezi un browser de la parti terte, care inca ruleaza pe aceasta versiune Android. De exemplu, la multi utilizatori video este redat corect pe Opera, UC Browser sau Dolphin Browser (acestea, pe langa HTML 5 video, accepta si Flash). Aceste browsere sunt disponibile in Google Play.
 3. Daca ai instalat proxy, VPN, aplicatii pentru blocarea reclamelor sau altele, care pot interveni in functionarea retelei si afisarea site-urilor, incearca sa le elimini (sau sa le dezactivezi) si verifica, daca a inceput sa functioneze video.
 4. In cazul in care telefonul sau tableta Android nu reda un videoclip anume sau pe un singur site, si cu altele totul este in regula, posibil ca problema se afla pe partea site-ului, si aici nu vei putea face ceva.

Exista inca o metoda, daca este vorba de Flash video si in ziua de astazi acesta practic nu este utilizat – instalarea Adobe Flash Player pe telefon. Doar ca, ar trebui sa tii cont de faptul ca pentru Flash Player, incepand cu vesiunea 4.0 nu se ofera suport si in magazinul Google Play nu il vei gasi.
Daca niciuna dintre aceste metode nu a rezolvat problema, si videoclipurile in continuare nu sunt redate, metodele descrise mai jos pot fi de asemenea utile si functionale.

Nu se reda video (ecran negru), dar am sunet pe Android

Daca fara nici un motiv nu pot fi redate clipurile video online, in Galerie (filmat pe acelasi telefon), YouTube, in playere media, dar ai sunet, si nu ai imagine, in timp ce inainte totul a functionat corect, motive posibile ar putea fi:

 • Modificarea afisarii pe ecran (culori calde seara, corectarea culorilor si altele).
 • Suprapunerile.

Pe primul punct, daca in ultimul timp ai:

 1. Instalat aplicatii cu functii pentru modificarea temperaturii culorilor (F.lux, Twilight si altele).
 2. Ai activat functiile incorporate pentru: de exemplu, functia Live Display in CyanogenMod (se afla in setarile afisarii), Ajustarea culorilor, Culori negative sau Culoarea cu contrast inalt (in Setari – Accesibilitate), Mod Noctorn.Ajustarea culorilor pe Android

Incearca sa dezactivezi aceste functii sau sa dezinstalezi aplicatiile si verifica, daca clipurile video sunt redate.

Similar cu suprapunerile: aplicatiile, care utilizeaza suprapunerea in Android 6,7 si 8 pot cauza problema descrisa cu redarea video (ecran negru). Aceste aplicatii pot fi unele pentru blocarea aplicatiilor, cum ar fi CM Locker, unele pentru interfete (adauga elemente peste interfata principala Android) sau control parental. Daca ai instalat astfel de aplicatii – incearca sa le dezinstalezi.

Nu se deschide filmul, sunet am dar video nu am si alte probleme cu redarea video (filme descarcate) pe smartphone si tableta Android

Inca o problema, pe care o poate intampina noul utilizator dispozitivului Android – imposibilitatea de a reda video in unele formate – AVI (cu anumite codecuri), MKV, FLV, MP4 (in special cu codecul H.265) si altele. Este vorba despre filme, descarcate pe dispozitiv. Aici totul este simplu. La fel ca pe un calculator obisnuit, pe tablete si telefoane Android pentru redarea continutului media sunt utilizate codecuri adecvate. In lipsa acestora audio si video poate sa nu fie redat, sau poate fi redat doar unul din fluxurile generale: de exemplu, sunetul este redat, dar video nu este, sau invers.

Metoda cea mai simpla si cea mai rapida pentru a impune lui Android sa redea toate filmele – descarca si instaleaza un player cu un numar mare de codecuri si optiuni de redare (si anume, cu posibilitatea de a activa sau dezactiva accelerarea hardware). Pot recomanda doua playere – VLC si MX Player, care pot fi descarcate gratuit din Google Play.

Primul player – VLC, disponibil pentru descarcare pe pagina https://play.google.com/store/apps/details?id=org.videolan.vlc

Dupa instalarea playerului, incearca sa pornesti orice video, cu care au fost probleme. Daca totus nu se reda, intra in setarilie VLC si in rubrica «Accelerare hardware» incearca sa activezi sau dezactivezi decodarea video hardware, si apoi reporneste redarea.Optiuni de accelerare hardware VLC pentru Android

MX Player – inca un player pentru sistemul de operare Android. Ca sa functioneze totul bine, urmeaza acesti pasi:

 1. Gaseste MX Player in magazinul de apicatii Google, descarca, instaleaza si porneste aplicatia.
 2. Acceseaza setarile aplicatiei, deschide punctul «Decodor».
 3. Bifeaza «Decodor HW+», in primul si al doilea punct (pentru fisiere locale si retea).Setari decodare in MX Player
 4. Pentru majoritatea dispozitivelor moderne aceste setari sunt optime si descarcarea codecurilor suplimentare nu este necesara. Cu toate acestea, poti instala codecuri suplimentare pentru MX Player, pentru a face acest lucru deruleaza pagina cu setarile decocorului pana jos si vezi, ce versiune de codecuri se recomanda pentru descarcare, de exemplu ARMv8 NEON. Dupa aceea, intra in Google Play si utilizand cautarea gaseste codecurile necesare, adica, introdu in caseta de cautare «MX Player ARMv8 NEON», in acest caz. Instaleaza codecurile, inchide si apoi porneste din nou playerul.
 5. Daca cu decodorul HW+ video nu este redat, incearca sa-l dezactivezi si in locul lui activeaza decodorul HW, si apoi, daca nu va functiona – decodor SW, tot acolo in setari.

Telefonul nu deschide video in Galerie sau Google Foto

Inca o situatie – telefonul Android nu deschide video in Galerie (sau deschide fara imagine), chiar daca videoclipul a fost filmat pe acelasi telefon. Aici sunt posibile urmatoarele solutii:

 • Intra in Setari – Aplicatii (sau Setari – Aplicatii si notificari – Afisati toate aplicatiile), deschide meniul din partea dreapta sus si reseteaza setarile aplicatiilor, apoi incearca iar sa pornesti video din Galerie, si daca va aparea solicitarea despre, cu ce program sa deschizi video, selecteaza orice player video (de exemplu, aplicatia preinstalata Video pe Samsung Galaxy, playerul mentionat VLC sau altul).Reseteaza aplicatiile Google

Motive suplimentare pentru care Android nu reda clipurile video

Si inca cateva motive rare, care uneori apar, cand video nu este redat, daca metodele descrise mai sus nu au ajutat.

 • Daca ai Android 5 sau 5.1 si video nu este redat online, incearca sa activezi modul dezvoltator, si apoi in meniul dezvoltatorului schimba playerul de streaming NUPlayer pe AwesomePlayer sau invers.
 • Pe dispozitive vechi cu procesoare MTK, precum si pentru unele noi dintre cele mai ieftine telefoane cu procesoare chinezesti pot exista restrictii pentru rezolutia si formatul video, unele pur si simplu nu pot fi redate (in acelasi timp sunetul poate fi redat).
 • Daca anterior ai activat modul dezvoltatoru Android, incearca sa-l dezactivezi.
 • Cu conditia, ca problema apare intr-o singura aplicatie, de exemplu YouTube, incearca sa accesezi Setari – Aplicatii, gaseste aplicatia, si apoi goleste memoria cache si datele (butonul pentru curatare se afla in subcategoria «Stocare» in ultimele versiuni Android 10 si 9). Daca acest lucru nu a ajutat, incearca sa dezinstalezi si apoi iar sa instalezi, iar pentru aplicatii incorporate – dezactiveaza, accepta eliminarea actualizarilor si verifica, daca video poate fi redat.
 • Daca clipul video este redat normal, dar dupa un moment apar probleme (in special video online), motivul poate fi incarcarea memoriei RAM sau spatiului de stocare intern a telefonului in timpul redarii. Spatiul liber poate fi verificat in diferite progame, de exemplu, in CPU-Z.Memoria RAM si spatiu de stocare pe Android
 • Potrivit unor comentarii de pe internet, dezactivarea aplicatiei incorporate Google Foto poate crea probleme in redarea video, de asemenea pe telefoane vechi, pe care a fost preinstalata aplicatia Google+ uneori se activa dezinstalarea sau eliminarea actualizarii acestuia.

Asta e tot – pentru acele cazuri, cand pe Android nu se reda video, fie ca este vorba de video online sau fisiere locale, aceste metode, de regula, sunt suficiente. In cazul in care ceva nu functioneaza – intreaba in comentarii.

4.1/5 - (14 votes)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Comentarii: 9
 1. Daniel

  Nu mi ruleaza pe facebpok unele videouri.Cu tpate ca le filme eu cu androidul.Le incarc intro pagina online.Ca apoi sa le vad .Nu imi mai ruñeaza imaginea ,ci numai sunetul.Asta se intampla pe reteaua facebook.In rest pe google functioneaza.Ce sa fac ??? Am un android Hisense 3 g 8 gb intern.1 gb ram.8 pixeli camera.Nu este un android vechi .La m achizitionat anul trecut.

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Intra in Setari – Aplicatii, gaseste aplicatia (in cazul tau Facebook), si apoi goleste memoria cache si datele.

 2. Cryss

  Nu-mi salveaza filmarile, ce sa fac? Am un I-phone Huawey, Y5ii

 3. Claudia

  Numi reda videoclipul care este descarcat pe card de memorie. Se deschide mare precum ca o lupa, si nu merge. Ce pot sa fac?

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Ai facut ce scrie in articol? Sunetul este redat? Cu ce aplicatie vrei sa vizionezi videoclupul? Daca setezi o rezolutie mai mica pentru redarea video, ce se intampla?

 4. Rusti

  Aseara am mutat un videoclip din telefon pe card , si azi nu il mai pot vedea

 5. Catalin

  Am o tableta auto. Merge video si audio. Dar nu merge video si audio pe Digi online fie aplicatie fie site. Am navigatia asta.1 x Navigatie Volkswagen, Skoda, Seat, Android 10, P-Quadcore / 2GB RAM + 32GB ROM, 9 inch – AD-BGPW9MTK2GB. Ma poti ajuta?

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Nici nu stiu ce sa spun. Probabil decodarea unor formate video moderne nu este acceptata, dar asta este doar presupunerea mea.

 6. Savin marian

  Buna grup recent am achizitionat un android auto pe masina. Problema? Mi-a citit clipurile pe stic,baiul ca nu mai vede si nu mai recunoaste sticul ,l-am formatat de multe ori ,si nimic,dar mereu îmi da altfel de logo, pt masina ,, cumva ma puteti ajuta sau ceva gen?

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.