Porturile USB nu functioneaza

Ce sa fac in cazul in care nu mai functioneaza nici un port USB. Aceasta intrebare si-o pun multi utilizatori. Portul USB este unul dintre interfete principale pentur conectarea dispozitivelor externe si a echipamentelor periferice la calculator.

Daca porturile USB nu functioneaza, nu vei putea sa te bucuri pe deplin de functionarea calculatorului. In acest articol vom analiza problemele cele mai raspandite, care pot duce la defectarea porturilor USB.

Ce sa fac daca portul USB nu functioneaza

Dispozitiv defect. Asigura-te ca dispozitivul conectat la portul USB functioneaza normal. Pentru a face acest lucru verifica-l pe alt calculator.

Setari incorecte in BIOS. Porturile USB pot fi dezactivate in BIOS. Astfel, in primul rand intra in BIOS si verifica toate setarile. De asemenea, poti incerca sa revii la setarile implicite.

Probleme cu drivere sau setarile sistemului de operare. Intra in Device Manager (Control Panel – System and Security – System – Device Manager) si elimina toate dispozitivele, care sunt marcate cu semnul de exclamare. Dupa aceea reporneste calculatorul.

Drivere nu sunt instalate. Dispozitivele periferice pot sa nu functioneze pana ce nu vei instala drivere.

Hub USB defect. Daca utilizezi hub USB, incearca sa conectezi dispozitivul direct la portul USB.

Porturile USB de pe panoul frontal al calculatorului nu sunt conectati sau nu functioneaza corect. Incearca sa conectezi dispozitivul la portul USB de pe panoul din spate al calculatorului.

Sunt conectate prea multe dispozitive USB. Deconecteaza toate dispozitivele si apoi incearca sa conectezi cate un dispozitiv si verifica functionarea.

Daca porturile USB nu functioneaza, recomandarile descrise mai sus este primul lucru care trebuie facut. Daca totul ai verificat si porturile USB nu vor sa functoneze, cel mai probabil problema se afla in partea hardware.

2.7/5 - (3 votes)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.