Probleme cu router Wi-Fi si rezolvarea acestora

Ai configurat router-ul wireless, doar ca din anumite motive acesta nu functioneaza. In acest articol voi incerca sa analizez problemele cele mai raspandite cu routere Wi-Fi si metodele de rezolvare acestor probleme.

Daca nu stii cum se schimba parola Wi-Fi pe router TP-LINK, citeste acest articol: https://devicebox.ro/faq/cum-schimb-parola-wi-fi-pe-router-tp-link.html

WAN este intrerupt sau Internet este doar pe calculatorMotivul principal, pentru care apare aceasta problema cu router Wi-Fi – conectarea conexiunii WAN pe calculator. De fapt, logica configurarii si functionarii router-ului wireless consta in faptul, ca conexiunea la Inernet el va realiza independent, si doar apoi va distribui accesul pe alte dispozitive. Astfel, daca router-ul deja este configurat, dar conexiunea RDS sau alta conexiune, care se afla pe calculator, se afla in starea «conectat», Internetul va functiona doar pe calculator, iar router-ul practiv nu va lua parte in aceasta conexiune. In plus, router-ul nu va putea conecta WAN, deoarece acesta deja este conectat la calculator, iar majoritatea furnizorilor permit doar o singura conexiune de la un utilizator intr-un moment dat. Nu stiu cat de bine am explicat logica, dar, chiar daca nu am expicat bine, percepe ca o regula: ca sa functioneze totul, conexiunea separata a furnizorului de pe calculatorul tau trebuie sa fie oprita. Conectat trebuie sa fie doar conexiunea retelei locale, sau, in cazul unui laptop, etc. – conexiunea wireless. Vezi si: Conexiune wireless instabila. De ce se intrerupe internetul prin router Wi-Fi?

Nu pot accesa adresa 192.168.0.1 pentru configurarea router-ului

Daca te-ai confruntat cu faptul, ca tastand adresa pentru acces la setarile router-ului pagina nu se deschide, fa urmatoarele:

1. Asigura-te ca in setarile conexiunii la reteaua locala (conexiunea directa la router) este setat: obtine automat adresa IP, obtine automat adresa DNS.

UPD: Verifica, introduci adresa chiar in bara de adrese – unii utilizatori, incercand sa configureze router-ul, introduc adresa in bara de cautare, si ca rezultat primesc ceva de genul «Pagina nu poate fi afisata».

2. Daca punctul precedent nu te-a ajutat, poti incerca cu comanda «Run» (tasta Win+R, in Windows 8 poti pe ecranul Start sa tastezi cuvantul «Run»), introdu «cmd» si apasa Enter. In linia de comanda tasteaza «ipconfig». Vezi care este valoarea in «Default Gateway» – chiar aceasta adresa se foloseste pentru administrarea router-ului. Daca aceasta adresa difera de adresa standard, posibil ca router-ul a fost configurat anterior pentru alta retea cu anumite cerinte. Poti sa resetezi router-ul la setarile din fabrica. Iar daca la acest punct lipseste orice adresa, de asemenea poti incerca resetarea router-ului. Daca nu ai reusit, poti incerca sa deconectezi cablul furnizorului de la router, lasand doar cablul, care se conecteaza la calculator – acest lucru poate rezolva problema: fa setarile fara cablu, iar dupa ce vei face setarile conecteaza cablul de la furnizor. Daca nici acum nu s-a rezolvat problema, asigura-te ca pentru placa de retea a calculatorului este instalat driverul corect.

Setarile nu sunt salvate

Daca dintr-un motiv sau altul setarile nu pot fi salvate, incearca sa faci setarile in alt browser. De fapt, in caz de comportament ciudat a panoului de administrare a unui router ar trebui sa incerci aceasta metoda.

Laptop (tableta sau alt dispozitiv) nu vede reteaua Wi-Fi

Daca laptopul tau nu vede punctul de acces, in primul rand, verifica daca modulul vireless este activat. Asigura-te ca conexiunea wireless este activata. Daca nu se activeaza – verifica daca laptopul tau are comutator pentru Wi-Fi.

Daca conexiunea wireless este activata, dar mereu se afla in starea «Not Connected», asigura-te ca pentru adaptorul Wi-Fi sunt instalate driverele necesare. Acest lucru este valabil in special pentru laptopuri. Multi utilizatori avand driverul instalat automat de sistemul de operare Windows, cred ca acesta este driverul necesar. Ca urmare, adesea se confrunta cu probleme. Driverul necesar – cel, care se afla pe site-ul producatorului laptopului si este conceput special pentru modelul tau. Calculatoarele portabile de obicei utilizeaza drivere hardware speciale (nu doar pentru echipament de retea), recomandate de producator, care permit evitarea multor probleme. Vezi si: De unde pot descarca driver pentru laptop.

Daca metoda anterioara nu te-a ajutat, intra in panoul de administrare a routerului si modifica setarile retelei wireless. Primul lucur: modifica b/g/n pe b/g. Acum vede reteaua? Inseamna ca modulul wireless a dispozitivului tau nu este compatibil cu standardul 802.11n. Daca nici acum nu vede reteaua Wi-Fi, tot acolo in setari incearca manual sa specifici canalul wireless (de obicei este setat «automat»).

Probleme cu router Wi-Fi si rezolvarea acestora
3.8 (76.36%) 22 votes

This Post Has 81 Comments

 1. M-am instalat de curand net de la Rds.In casa am doua calculatoare pe car le-am conectat la un router tp link.Dupa doua zile de functionare normala, unul din pc-uri nu mai vrea sa se conecteze la net sub nicio forma.Am incercat o mie si una de variante de pe net fara niciun rezultat.Am schimbat placa de retea,nimic…Mentionez ca celalalt pc si wifi-ul functioneaza normal.Curios e ca pe pc-ul ca pricina,cand bag netul pe direct nu mai functioneaza decat placa de retea nou instalata si aceea acum merge, acum nu merge.Nu siu ce este in neregula,poate puteti sa ma ajutati…

  1. Pentru inceput verifica daca ai configurat corect router-ul TP-Link.
   Apoi pe PC-ul cu problema prin Panoul de control cauta „Centru de retea si partajare”.
   In partea stanga selecteaza „Modifica setarile adaptor”.
   Cauta printre conexiuni Conexiunea la retea locala, apasa pe el cu butonul drept al mouseului si selecteaza Proprietati.
   Apoi bifeaza Internet Protocol versiunea 4 (TCP/IPv4) si apasa butonul Proprietati.
   Se va deschide inca o fereastra in care verifica daca este setata obtinerea automata IP si serverului DNS.
   Acum poti conecta routerul la calculator prin cablu.

   Daca conectezi calculatorul la router prin Wi-Fi, verifrica conexiunea Wi-Fi din Panoul de control. Pasii sunt aceeasi.

 2. Buna. Problema mea cu netul de la rds si routerul de wi-fi sta în felul urmator: cablul de net direct în laptop îsi face conexiunea si net-ul merge perfect.. Acum daca bag cablul de net în router si apoi din router în laptop sa îmi fac setarile sa pot avea si wi-fi si net pe laptop prin cablu, hopa ca nu merge… când încerc sa conectez laptopul la netul prin cablu, acesta venind din router îmi da eroarea 651: the modem (or other conecting devine) has reporter an error. Am facut toate setarile si extra setarile din router si nimic.. îmi apare conexiunea wi-fi, ma pot conecta la ea si pauza.. nu am net.. Te rog frumos, un mic ajutor ca mi-a mâncat zilele. Multumesc.

  1. 1. Pentru ca nu stiu cum ai facut setarile, pentru inceput iti recomand sa vezi acest articol (setarile sunt facut pe RDS).
   2. Verifica daca ai conectat corect cablurile.
   3. Verifica daca Wi-Fi este activat pe laptop.
   4. Verifica setrile antivirusului, sa nu-ti blocheze conexiunea la Wi-Fi.
   5. Daca eroarea nu a disparut, incearca sa resetezi setarile TCP/IP. Acest utilitar te va ajuta, doar ruleaza-l si el singur va face resetarea. Dupa resetare reporneste laptopul si verifica daca apare eroarea.
   6. Daca nici acum eroarea nu a disparut, incearaca asa:
   – Apasa combinatia tastelor Win+R de pe tastatura si introdu comanda regedit
   – Deschide rubrica registrului (folderul din stanga) HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Services \ Tcpip \ Parameters
   – Apasa pe butonul drept al mouseului pe un loc gol si selecteaza punctul DWORD (32-bit). Numeste-l EnableRSS si seteaza valoarea zero (0).
   – Tot asa creeaza parametrul DisableTaskOffload cu valoarea unu (1).
   – Reporneste laptopul.

   PS. Telefonul se conecteaza la Wi-Fi?

 3. Salut am si eu o problema, am internet de la RDS iar de aproximativ 2 zile pe unul dintre laptop-uri viteza imi e scazuta pana-n 1mb, am verificat interfata routerului celelalalte 2 laptop-uri au viteza ok. Mie imi apare 11b spre deosebire de restul unde am 11n, ce pot face in cazul acesta ?

  1. In acest articol s-a folosit internetul de la RDS.
   PS. Verifica cate canale ai disponibile (Channel Width).

 4. Salut, am un router dlink dir 615 cam de 2 ani, a fost folosit doar cu internet de la RCS RDS si a functionat bine dar de ceva timp cam de 2 luni de fiecare data cand plec de acasa sau nu am nici un dispozitiv conectat pentru mai mult de 2 ore internetul se opreste, acel led devine portocaliu in loc de verde si pe orice dispozitiv conectez imi apare acel semn al exclamarii si „Limited Connection”. Singura modalitate sa rezolv asta este sa scot routerul din priza timp de cateva minute dupa care sa il conectez iar dar trebuie sa fac acest lucru de mai multe ori pentru ca niciodata nu isi revine de la prima incercare. Acest lucru a s-a intamplat de cand am cumparat routerul, la inceput a functionat normal, nu am resetat routerul nu am instalat alt firmware pe router nu am schimbat windowsul nu am facut nici o modificare de genul inainte sa apara problema.

  1. Ciudat. N-ai incercat sa actualizezi firmware-ul? Pe modelul tau poti actualiza automat, cu conditia sa fii conectat la Internet.

 5. Salut Alex,

  De curand intampin o problema la router. Internetul conectat direct la laptop, merge. Atunci cand introduc toate setarile pe router, ma pot conecta la router, dar fara internet. De asemenea, nici cu telefonul sau tableta nu pot avea acces la ternet, desi ma conectez la router. Mentionez ca am achizitionat un nou router si chiar setarile le-am realiza si pe un laptop diferit. Ai idee care ar fi problema ?

  1. Pasul cel mai important in configurarea router-ului, din cauza carui cel mai des apare eroarea de conectare la Internet – este configurarea corecta a router-ului pentru a lucra cu furnizorul de Internet. In cazul in care vei introduce incorect setarile internetului (WAN) pe router, internetul nu va functiona, si vei vedea eroarea „Fara acces la Internet”.

   Sa-ti explic intr-un limbaj mai simplu. Exista un furnizor, care iti ofera internetul. Acest internet conectezi la router. Sarcina router-ului sa realizeze conexiunea cu furnizorul si sa distribuie internet pe dispozitivele tale. Daca router-ul nu poate sa realizeze o conexiune cu furnizorul, internetul nu va functiona. Cu alte cuvinte, verifica setarile „WAN”. Vezi si articolul Cum se configureaza corect / optimizeaza routerul Tp-link TL-WR841N.

   1. In primul rand, iti multumesc pentru raspuns.
    In al doilea rand, providerul este RDS si evident am ales pppoe si am introdus corect datele, dar nu inteleg de ce am aceeasi problema. Daca introduc aceleasi date use si pass pentru conexiunea direct la cablu este ok.
    Nu inteleg care ar fi problema

    1. Ma depaseste.
     In orice caz problema se afla in router. Ai conectat corect cablurile? Cablu de la RDS este conectat direct in router sau in modem si apoi in router? Corect este in modem si din modem in router.

     1. Iti multumesc de implicare, Alex. Se pare ca am rezolvat si nu stiu exact care a fost problema. Astazi, se pare ca s-au putut conecta amandoua routere. Banuiesc ca ar fi fost ceva de la provider, pentru ca am incercat cu doua routere si am incercat si de pe 2 calculatoare.

 6. Buna …am o problema cu internetul pe pc…pe laptop sau alte dispozitive din casa wi-fi’ul merge ..dar daca vreau sa intru pe net de pe calculator nu imi merge..setarile la router sunt facute.

  1. Aproximativ in 80% din cazuri (din experienta personala) motivul acestei probleme – lipsa driverelor necesare pentru Wi-Fi. Recomand descarcarea driverului de pe site-ul producatorului.
   Pentru a afla producatorul, apasa tastele Win + R de pe tastatura si introdu comanda devmgmt.msc apoi apasa «??». Se va deschide Manager dispozitive (Device manager).
   Deschide punctul «Adaptoare retea» si gaseste adaptorul Wi-Fi, de obicei contine cuvantul Wireless sau Wi-Fi. Apasa pe el cu butonul drept al mouse-ului si selecteaza punctul «Proprietati». In fereastra deschisa, in fila «General» vei putea vedea cine este producatorul adaptorului Wi-Fi.

 7. Buna..doar ce am instalat internetul de la rds..am cuparat un router wifi Tenda,l-am configurat cum scria pe cutie dar internetul nu merge mereu ..are semnal full ,toate dispozitivele din casa se conecteaza (laptop+2 tel) dar uneori merge alteori nu.de ex aseara a mers perfect..dar astazi nu vrea de nici un fel..si chestia asta o face de vreo 3 zile.am incercat cu resetarea routerului ,reconfigurare pe cablu din router in laptop.dar face la fel.merge cateva ore dupa care pauza….chiar nu stiu ce sa ii fac..nu ma pricep foarte bine .e din cauza routerului sau e de la provider..ce pot face??

  1. De regula, problema ta apare cand doua (sau mai multe) retele Wi-Fi lucreaza pe un singur canal. In mod implicit in configurarea routerului este setat modul automat pentru selectarea canalului. Doar ca exista trei canale, care niciodata nu se intersecteaza. Acestea sunt: 1, 6 si 11.

   In setarile routerului deschide fila Wireless settings, si in campuul Channel seteaza unul din cele trei canale.

   PS. Ai verificat, daca conectezi cablul de la provider direct in laptop, mai apare problema?

 8. Salut,
  Am si eu o problema pentru care va solicit ajutorul.
  Acum citeva zile mi-a cazut net-ul. Am sunat la NextGen, baietii au fost operativi si au venit imediat. Din cite am inteles eu, era o problema cu un fir din distribuitorul lor.
  Mi-au facut o proba cu cablul bagat pe direct in calculator si merge. Din pacate, nu mi-am dat seama sa le cer sa rezolve problema net-ului cu cablul bagat prin router (Tenda). De obicei, daca nu este router-ul lor, nu se baga.
  Problema mea este urmatoarea: daca bag cablul direct in desktop, am internet. Daca bag cablul in router si din router plec cu alt cablu in desktop, imi afiseaza ” local area conection doesn’t have a valid ip configuration”. Culmea, in situatia asta am net wireless pe telefon si pe laptop.
  Am restartat router-ul si tot nu s-a rezolvat. In plus, nu pot accesa adresa 192.168.0.1 de pe desktop, ci doar de pe laptop. Sper sa nu spun vreo prostie, dar am observant ca mac-ul placii de retea este acelasi cu cel trecut pe eticheta de pe spatele router-ului si nu stiu daca e bine.
  Daca incerc sa fac o conexiune PPPoE da “eroare 651”.
  Multumesc anticipat,
  Adrian Dumitru

  1. Aici gasesti raspunsul la problema ta.
   Adresa IP o gasesti pe router.
   Inainte de a face aceste setari as incerca sa pun obtinerea adresei IP si serverelor DNS pe automat.

 9. Buna seara dragi colegi am o problema cu Wi-Fi. Într-o dimineata am observat ca nu-mi apare reteaua mea de internet nici pe telefon nici pe leptop.am dat sa caut iarasi si degeaba nu îmi apare chiar daca pe router-ul meu e activat wifi .nu stiu ce pot face

 10. Salut Alex,

  Am 2 routere in apartament , cel de la mine din camera a inceput de la un timp sa nu mai mearga. Adica pe google merge normal , dar cand intru intr-un joc gen CS:GO imi scrie ca mi-a picat conexiunea , la fel si pe skype mi se inchide apelul din minut in minut din cauza conexiunii ..Asa mi-a facut fite o saptamana apoi a mers la loc normal vreo 4-5 zile , iar acum a inceput iar sa faca la fel .. Iar celalalt router e pe acelasi net dar merge fara nicio problema ? Ce crezi ca pot sa fac cu acest router de la mine din camera ca sa mearga iarasi ? (router-ul de la mine de de 300/mbps iar celalalt de 1000/mbps) nu cred ca e de la mbps ca pana acuma mergea dar poate stii tu vreun raspuns… Te rog ajutama !

  1. Incearca sa-l resetezi sau sa actualizezi firmware-ul. Actualizarea in mod normal ar trebui sa o poti face direct din interfata grafica a router-ului.

 11. Salut am un router eircom zyxel am configurat imi apare reteaua problema este ca nu merge decat un dispozitiv pe Wi-fi nu merge si al doilea de exemplu daca sunt conectat pe telefon nu pot intra si pe laptop trebuie sa ies de pe telefon pentru a intra

  1. Trebuie sa maresti latimea benzii. Adica undeva prin setari (nu cunosc routerul, dar ar trebui sa fie in fila/setarea Wireless Settings) cauta optiunea Channel Width, si seteaza Auto. Un exemplu poti vedea aici.

 12. salut mie imi detecteaza routerul alta adresa ip fata de cea pe care o am cum pot rezolva?

  1. Nu inteleg ce vrei sa spui.

 13. Salutare,

  Am internet de la RDS Fiberlink300.

  Am un router Edimax BR6428NS

  Vreau sa trec la un router TPLINK TL-WR1043ND.

  Am cumparat router-ul cu V4 am facut setarile dar apare "no internet access"

  La system log imi apare: error LCP down si error failed to authenticate ourselves to peer

  Daca conectez Tplink prin Edimax functioneaza.

  Ce solutie am pentru a conecta direct Tplink-ul desi prog log imi spune ca nu m-am logat corect dar cu aceleasi setari Edimax-ul functioneaza?

 14. Buna , am si eu o problema , am internet de la rds cablul sursa imi merge conectat la internet , dar cand il bag in router , acest nu are acces la internet.Am un router de la netis ,este nou nu cred ca acesta ar avea o problema.Am dat  pe diagnosticarea problemei pt wifi si mi a aparut The connection between your acces point,router,or cable modem and the internet is broken. Setarile la router au fost facute bine. Insa wan nu se conecteaza iar la ip imi apare 0.0.0.0.

  1. Diagnosticarea problemei pt wifi spune „Conexiunea dintre punctul de acces, router sau modem internet este nevalida.”
   Problema ta de obicei apare cand router-ul nu este configurat corect.

 15. Salut.

  Am o problema cu un router wireless. Am net de la RDS si cand conectez wifi-ul (am facut setarile cum trebuie, cablurile sunt bagate bine) incepe sa imi pice netul si de la calculator si de la telefon, adica LED-ul ACT de la modemul RDS se stinge si nu mai merge netul, apoi iar revine cateva minute si tot asa.

  Care este problema?

  1. Suna la RDS si informeaza-i despre aceasta problema (nu are nici o treba cu router-ul).

   1. Cei de la RDS nu se ocupa cu conexiunile prin wireles…Daca scot wireless-ul si conectez netul direct in PC merge perfect

    1. Cablul de la RDS iti intra in modem, din modem in router wireless.
     Ledul ACT de la modem se stinge, si iti pica netul.
     Ce este ledul ACT?
     ACT – munca, functionare.
     Ledul ACT clipeste – modemul este pornit, dispozitivul functioneaza.
     Ledul ACT stins – modemul este oprit.
     Unde se afla problema – in modem. Iar modemul este al celor de la RDS.

     PS. cam asa vad eu lucrurile din spusele tale.

     1. Daca ledul ACT este stins, netul nu mai merge. Daca ledul ACT este aprins (nu sa clipeasca) netul merge. 

      Modemul a mai fost schimbat o data, tot pe aceasta problema, dar degeaba.

       

 16. Salut, mi s-a luat curentul si nu a mai mers netul nu stiu din ce motiv dar ok, am configurat routerul. Precizez ca am un router asus si am configurat routerul, imi arata sus in drreapta ca nu am conexiune la internet la router dar mie imi merge netul, iar daca schimb setarile pe ppope inainte fiind pe ip static imi arata ca primeste net dar nu merge, de ce ?

   

  1. In mod normal, daca s-a luat curentul, n-ar trebui sa „sara” setarile. Incearca sa resetezi routerul si dupa sa-l configurezi.

 17. Salut,

  Am o problema de ceva timp cu un router wireless TPLink. Netul il am de 3 ani de la RDS si nu mi s-a intamplat asta niciodata pana acum. Router-ul tot atat de "batran" este.

  Dupa ce mi-am schimbat adresa de domiciliu si am primit noile date de conectare de la RDS, am urmat pasii pentru configurare router. La putine zile dupa ce mi-a mers fara probleme netul prin wireless, a aparut problema, in sensul ca ma trezesc deconectat de la router. Mai exact, in dreapta jos in bara, imi apare simbolul de wireless ca si cum nu as fi conectat la router, cu anuntul "Not connected. Connections are available". Cand deschid lista, vad toate conexiunile disponibile din raza, inclusiv router-ul meu. Dupa mai multe incercari nereusite de reconectare (finalizate cu anuntul care ma duce la "troubleshoot"), se face reconectarea si netul merge fara probleme. La fel, daca il las eu sa se reconecteze automat la router, dupa cca un minut se reconecteaza.

  Problema asta apare periodic, cateodata la cateva zile, cateodata de mai multe ori pe zi. Fenomenul l-am observat si cu alte device-uri (gen telefon sau alt laptop). Am pandit si momentele cand se intampla, ca sa vad daca e ceva schimbat cu router-ul, dar led-urile sunt aprinse cum ar trebui sa fie aprinse si clipesc cele care ar trebui sa clipeasca. E destul de agasant. Ai idee despre ce poate fi vorba?

 18. salut am si eu o problema cu routerul cand dau sa descarc ceva imi da "network eror" si multi mi-au spus ca e de la router si cei de la net mi-au spus acelasi lucru astept raspunsuri.

 19. Salut am o mare problema. de curând mi-am luat un router TP-LINK iar in graba mea,am uitat sa citesc instructiunile si sa bag SSID-ul si PIN-ul de pe fund. In schimb, am bagat alte rahaturi. Am dat resetari de retea si se router pana mi-au aparut erori de genul Windows can't detect network's proxy properly sau ceva de genul. Alta îmi spune sa scot router-ul din priza. Te rog ajuta-ma, sunt disperat, stiu ca suna prostesc ce am facut dar chiar am nevoie de ajutor.

  1. In Linie de comanda introdu aceste doua comenzi:
   netsh winsock reset
   netsh int ipv4 reset

   Pentru setari te-ar putea ajuta acest articol.

   1. Nu merge, mersi pentru Ajutor oricum.

 20. Salut.
  Am si eu o problema cu internetul.
  De 4 zile de cand sunt acasa internetul prin cablu si wi fi merge 5 minute, alte 5 nu mai merge si tot asa. Am sunat la cei de la UPC si au spus ca nu este problema de la ei. Am resetat routerul , l am scos si din priza l am lasat vreo 2 ore dar nu stiu ce sa mai fac. Va rog sa ma ajutati.

 21.  Salutare!

  Am o mica problema cu laptopul cel nou, si mai exact: am instalat windows 8.1 si nu imi apare nici o retea de wireless. Stie cineva care ar putea fi problema si cum as putea sa o rezolv? 

  1. Da, instaleaza driverele originale de pe site-ul producatorului.

 22. Buna ziua. Am un router Asus rt-n 18u si am achizitionat un interfon wifi. Nu mi pot conecta deloc la reteaua wifi si mi se blocheaza interfonul. La o ret hot spot sau la vecinul se conecteaza automat. Am problema la router si nu stiu ce sa fac. Restul toate merg perfect pe wifi. Multumesc

  1. Acest articol ar trebui sa te ajute.

 23. Ce as putea face daca in urma unei furtuni,timp in care am deconectat modemul si routerul, simbolul asemanator cu o planeta de pe router indica o lumina rosie si spre urmare nici conexiunea la internet nu este permisa?? Precizez ca am intrat pe calculator, iar numarul de eroare este 651 

  1. Incearca sa stergi toate setarile pentru conexiunea la Internet, reseteaza routerul si apoi configureaza iar routerul pentru conexiunea la Internet.

 24. Salut , am o problema cu routar-ul . Acesta a functionat perfect pana cand a venit o pana de curent pt o secunda , iar din acel moment nu mai merge . Astept de cateva ore sa isi revina , eu pot face ceva ?

  1. Reseteaza router-ul si apoi configureaza-l din nou. Vezi acest articol.

   1. Iti multumesc mult de ajutor !

     

 25. Buna! Folosesc de multa vreme aplicatia UNDOK pentru controlul internet radio. Am schimbat de cateva zile routerul si, din pacate, aplicatia instalata pe telefon nu mai vede niciun dispozitiv internet radio. Am dezinstalat-o si instala-to, tot degeaba. Router-ul a fost configurat de un reprezentant al firmei de internet. Oare ma puteti ajuta cu o sugestie? 

  1. Vezi acest articol, dupa el poti sa te ghidezi pentru a configura router-ul.

 26. instalat-o!

 27. Buna , am un router tp-link pe care l-am cumparat de cateva luni si am modem de la Vodafone . La cealalta unitate l-am conectat si mergea perfect , dar la aceasta nu merge . Pe aceasta am windows vista , iar pe cealalta am avut windows profesional . Ce pot sa fac ca sa mearga si pe noua unitate ?

  1. Imi e greu sa raspund, prea putine informatii. Vezi acest articol, ar putea sa ajute.

 28. Buna, am un router Belkin_N_Wireless_2ddfbe care a functionat perfect timp de cativa ani. Ieri nu am mai putut detecta semnalul wireless pe niciun dispozitiv. L-am si resetat si tot degeaba.

  ce pot sa fac?

 29. salut 

  am si eu o problema, am un router tp link si pot conecta la el 2 telefoane dar la al treilea nu mai merge netul cu toate ca se conecteaza la wi fi

  1. Intra in setarile routerului – Wireless – Wireless Settings. In campul Channel Width si Channel seteaza Auto

 30. salut, am avut un router d-link timp de 3 saptamani. intr o zi acesta nu a mai mers, ce i drept il aveam si de mult timp asa ca m am gandit sa mi cumpar altul, a mers si acesta 3 saptamani si dupa nu mai pot sa il vad, ai idee ce pot sa fac daca nu imi vede routerul nici pc ul nici telefonul?

  1. 1. Scaneaza calculatorul de virusi.
   2. Dupa scanare, reseteaza routerul si configureaza-l iar.

 31. Salut! As avea si eu o problema. De curand mi-am achizitionat un telefon( Samsung Galaxy A5-A6 2016) si atunci cand ma conectez la wifi-ul meu de acasa se intrupe legatura dintre router(TP_Link 150 mbps Router) si toate dispozitivele conectate la el pentru o scurta durata de timp cca 30 sec . Aceasta fenomen apare cel mai adesea cand calculatorul este deja deschis si eu imi conectez simultan si telefonul. Este de vina routerul? (Deoarece eu am stat o perioada la o cunostinta cu un router mai performant si nu am intalnit aceasta problema) sau telefonul are ceva anume ce il face sa ”cada,,? Multumesc anticipat!

  1. Acest articol ar trebui sa te ajute.

 32. Buna! De cateva zile nu mai pot conecta laptop-ul la wireless-ul de acasa. Telefoanele se conecteaza fara probleme.
  La birou am putut conecta laptop-ul la reteaua wireless.
  Cum pot rezolva problema? Ce s-a intamplat?

  1. Laptopul iti vede reteaua wireless de acasa?
   1. In primul rand, reporneste routerul, o simpla repornire de cele mai multe ori ajuta la rezolvarea problemei
   2. Ai antivirus? Incearca sa-l dezactivezi si vezi daca problema a disparut.
   3. Reseteaza datele de autentificare la reteaua wi-fi de acasa. Adica – click pe pictograma de retea din bara de activitati (coltul din dreapta jos) – Setari retea si Internet – Wi-Fi – Gestionare retele cunoscute – click pe reteaua cu problema – Omitere. Si apoi incearca iar sa te conectezi la reteaua wi-fi (va trebui sa introduci parola)

  1. Undeva prin setarile retelei Wi-Fi seteaza 802.11.B/G/N mixed si apoi salveaza setarile.

 33. Folosesc un router Tenda de la RDS.Am luminite dar cand ma duc la lista reteaua mea nu merge

  1. Vezi pe YouTube „tenda pppoe configuration”. Driverul pentru placa de retea este instalat?

 34. Buna ziua, am un router wireless D-Link si de 2 saptamani mi-am tras internet de la RDS, pe laptop semnalul este mereu full si merge fara probleme, insa cand ma conectez pe telefon nu-mi arata semnal full si se mai intrerupe internetul. Vreau sa stiu care-i cauza sau cauzele intreruperii semnalului wi-fi pe telefon ?Multumesc anticipat!

  1. Verifica setarile pentru data, ora si fusul orar. Pe telefon sau tableta Android sunt importante setarile pentru data si ora. De asemenea, se recomanda utilizarea formatului de 24 de ore.
   Alte explicatii nu am.

 35. Salut Baieti…Am si eu o mica problema..! Am instalat windows 8.1..Toate bune…drivere etc…si totusi nu-mi vede iconita la Wi-Fi…jos in dreapta…! Driverul mi-arata ca e instalat dar iconita nu este…! Unde trebuie sa intru pentru a bifa…!?? Banuiesc ca asta e singura problema…
  Specific ca pe cablu merge fara nicio problema..! Routerul e in regula…! Mersi anticipat..!

  1. Network – Airplane mode – Wireless devices – on

   1. Mersi Alex..Nu este de acolo…! S-ar putea sa fie din bios ..ceva..
    Chestia este ca am avut windows 8.1…a mers,am pus wind . 7..a mers… Am pus din nou windows 8.1 n-a mai vrut…
    Am incercat si cu 3DPN….pune driverul..dar iconita nu apare…! Chiar acum i-am facut un setup default si pun windowsul…poate il pacalesc..! 🙂

 36. Inca o data multumesc….! Am rezolvat..! ERA ARSA PLACA DE RETEA..! Toate cele bune…!

Lasă un răspuns

Close Menu