Unde se afla folderul AppData in Windows

In unele articole de pe acest site, ce au legatura cu Windows 11 sau Windows 10, se vorbeste despre folderul de sistem AppData si fisiere din interiorul acestuia – Local, Roaming si altele. Nu orice utilizator poate gasi folderul necesar, deasemenea uneori au intrebari legate de faptul ca pe disc lipseste locatia C:\Users din Explorer.

In acest articol despre, cateva metode pentru a gasi folderul AppData in Windows: metoda rapida pentru a deschide aceasta locatie in Explorer, precum si o simpla navigare catre folderul necesar.

Deschide rapid folderul AppData in Explorer

Folderul AppData se afla pe discul de sistem C in folderul Utilizatori (sau Users)\Numele_utilizatoruluii si in mod implicit este ascuns. Cu toate acestea, nu trebuie sa activezi afisarea fisierelor si folderelor ascunse pentru a naviga la acest folder.

In Windows exista o metoda rapida pentru a deschide folderul AppData cu ajutorul Explorer si calea rapida:

  1. Deschide Explorer, in bara de adrese introdu %appdata% si apasa Enter.Acces rapid la folderul AppData din Explorer
  2. In mod automat vei ajunge in folderul AppData/Roaming.
  3. Daca ai nevoie de nivelul superior (folderul AppData, si nu subfolderul Roaming), in bara de adrese apasa pe AppData sau pe sageata pentru a urca un nivel mai sus.Accesarea folderului AppData Roaming

Activeaza afisarea folderelor ascunse si acceseseaza folderul AppData

A doua metoda – activeaza afisarea fisierelor si folderelor ascunse in Windows, si apoi acceseaza folderul AppData in Explorer.

Pentru primul pas poti utiliza unul din articole:

Si dupa, deschide Explorer si acceseaza C:\Utilizatori (sau C:\Users\), deschide folderul cu numele tau si in el vei vedea folderul AppData.Folderul ascuns AppData pe discul C in folderul Users

Se intampla, ca in unele instructiuni utilizatorii vad ca trebuie sa acceseze folderul C:\Users\Numele\AppData\Local sau C:\Users\Numele\AppData\Roaming, dar nu gasesc folderul Users pe discul C. Motivul este ca in Explorer versiunea Windows in limba romana folderul este afisat ca «Utilizatori».

Folderul contine diferite date a programelor instalate, unele din aceste date sunt create in timpul instalarii si configurarii programelor, altele (de exemplu, fisiere temporare) pot fi create in timpul rularii programelor. Nu recomand sa stergi fisiere din acest folder, daca nu stii, ce anume stergi si nu esti sigur de ceea ce faci.

5/5 - (1 vote)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.