Care este diferenta dintre netbook si laptop

Multa lume se intreaba, care este diferenta dintre laptop si netbook? Netbook-urile au aparut pe piata nu cu mult timp in urma.

Netbook – este mini-laptop, proiectat pentru mobilitate crescuta, acces la Internet si lucru cu aplicatii office.

Avantajul principal – greutate mica (de obicei pan la 1,5 kg) si mobilitatea (dimensiunea diagonalei ecranului – aproximativ 9-12 inch). Acest mini-laptop este util pentru persoane care calatoresc foarte mult.

A doar caracteristica – este pretul mic. Bineinteles exista si alta caracteristica: economia in dimensiune micsoreaza performanta. Astfel, netbook are procesor mai slab, frecventa mai mica, placa grafica mai slaba.

Netbook nu are prevazuta unitatea DVD, dar are porturi USB, adica se poate lucra cu unitatile flash. Deoarece netbook este proiectat pentru a lucra pe Internet, acesta este echipat cu Bluetooth si Wi-Fi, port Ethernet prin cablu si camera web.

Netbook, de asemenea, are jack-uri pentru microfon si casti. Desi netbook-urile de obicei au difuzor si microfon, volumul si sensibilitatea sunt mici, si acestea pot fi utilizate doar intr-un mediu linistit. Intervalul tipic de viata al bateriei este intre doua si noua ore de autonomie.

Potrivit celor spuse, netbook difera de laptop in trei aspecte importante, acestea sunt:

  • Dimensiunea mai mica;
  • Capacitatea de productivitate mai mica;
  • Autonomia bateriei mai buna.
5/5 - (1 vote)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.