Cum aleg laptop

In ziua de astazi laptopurile sunt parte integrala a vietii noastre. Tehnologia informatica se dezvolta foarte rapid si astazi disponibilitatea laptopului nu este o surpriza, mai ales ca pretul lor scade an de an. Cu toate acestea, creste concurenta pe piata – daca cativa ani in urma alegerea laptopului nu a fost o problema, in ziua de astazi utilizatorii au de ales dintre zeci de modele cu caracteristici similare. Pana la urma cum sa aleg laptop, ca apoi sa nu regret achizitia?

Iti recomand sa citesti si cum aleg cel mai bun laptop.

Pentru inceput trebuie sa te decizi pentru ce exact ai nevoie de laptop, cat de des va fi folosit, cat de puternic si productiv ar trebui sa fie, etc. Cu totii suntem diferiti, astfel si cerintele pentru laptop sunt diferite. Exista doua criterii importanti pentru achizitie:

  • Laptopul trebuie sa fie completarea perfecta la stilul de viata
  • Laptopul trebuie sa aiba specificatii optime pentru sarcinile de zi cu zi

Daca la prima intrebare putem raspunde usor, alegerea laptopului cu configuratia dorita poate crea dificultati. Voi incerca sa explic cu cateva exemple cum sa alegi laptop.

Laptop pentru acasa

In ziua de astazi laptopurile cu incredere isi fac loc printre calculatoarele personale (desktop). Puterea acestora practic este la egalitate cu calculatoarele desktop, astfel dispare necesitatea de a cumpara un sistem voluminos, format din mai multe elemente. Laptopul poate fi o alternativa excelenta la un calculator desktop, mai ales daca cerintele pentru acesta nu sunt mari. Pentru ce se foloseste un calculator intr-o familie medie? Pentru navigarea pe Internet, vizionarea filmelor, comunicarea in retele sociale, vizualizarea fotografiilor si jocuri simple. Dupa cum putem vedea, nimic special. Prin urmare, in acest caz se va potrivi laptop cu performanta medie si diagonala ecranului mare, de exemplu 15 sau 17 inch. Greutatea laptopului nu are importanta, deoarece apartamentul va parasi foarte rar, poate doar se va deplasa de pe o masa pe alta. Pentru acest laptop este important sa aiba instalata placa video puternica, sa aiba suficiente porturi pentru conectarea dispozitivelor externe si sa aiba camera web, pentru a transmite imagini la o rezolutie mare. Astfel de laptop va fi suficient pentru a rezolva cele mai multe probleme.

Laptop pentru munca

Alegerea laptopului pentru munca – o alegere complicata. Inainte de a cumpara un anumit model, trebuie sa stim daca va rezolva toate sarcinile care ii sunt atribuite. «Laptop pentru munca» – concept prea general. Pentru ce loc de munca? Daca este nevoie de laptop pentru designer sau programator avansat, in acest caz ar trebui ales dintre modelele de top. Astfel de modele ar trebui sa aiba caracteristici impresionante, deoarece laptopul va trebui sa lucreze cu cantitati mari de informatii. Criteriu principal ar trebui sa fie performanta, viteza procesorului, cantitatea memoriei RAM si caracteristici similare. In plus, un programator trebuie sa aiba caracteristici puterrnice, iar pentru designer sunt importante caracteristicile ecranului – rezolutia si redarea culorilor.

Iar daca laptopul este conceput pentru a rezolva sarcini de birou, atunci in acest caz performanta nu este necesara. Poti alege «performanta medie» – aceste laptopuri sunt suficient de puternice pentru a face fata procesarii numarului mare de documente, si in acelasi timp sunt mai ieftine in comparatie cu modelele de top. De dorit ca acest laptop sa aiba tastatura completa – tastatura numerica pe dreapta, precum si tastele cele mai utilizate. Aceasta va accelera procesul de lucru, mai ales cand se lucreaza cu documente text sau calcul, cum ar fi Word sau Excel. Pentru astfel de laptopuri este mult mai importanta capacitatea bateriei si greutatea redusa. Laptopul de lucru pentru sarcini zi de zi ar trebui sa fie destul de usor, si in acelasi timp importanta mare are timpul de functionare fara reincarcare.

Laptop pentru jocuri

Jocurile de calculator au devenit o adevarata industrie – anual sunt lansate jocuri noi, care, de fapt, sunt lumi virtuale. Ca sa aduca jocul placere este nevoie de laptop puternic. Si astfel de laptopuri pot fi gasite usor in vanzare. La ce trebuie sa acorzi atentia daca ai nevoie de laptop pentru jocuri? Jocurile moderne de calculator sunt caracterizate prin grafica de inalta calitate, astfel este importanta dimensiunea ecranului. Cu cat este mai mare, cu atat este mai bun pentru jucator. La fel de important este puterea procesorului – in timpu jocului sarcina sa se mareste. Cel mai bine sa cumperi laptop cu procesor puternic, de exemplu, Intel Core i5 sau Core i7.

Vezi si care este diferenta dintre Core i7, i5 si i3.

Dar criteriu principal, dupa care se alege laptop pentru jocuri – este placa video. In acest caz cel mai bine sa alegi laptop cu placa grafica cea mai buna, deoarece chiar de ea depinde cat de bine va rula jocul pe laptop.

5/5 - (1 vote)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.