Analiza continutului hard disk-ului in programul gratuit WizTree

Una dintre problemele utilizatorilor – dispare spatiul liber de pe hard disk-ul calculatorului si pentru o analiza, ce anume ocupa spatiul, exista programe gratuite si comerciale, despre care am vorbit in articolul Cum pot afla cu ce este ocupat spatiul de pe hard disk.

WizTree – inca un program gratuit pentru analiza continutului hard disk-ului, ssd sau unitatii externe, printre avantaje: viteza mare de lucru. Chiar despre acest program va fi vorba in acest articol. De asemenea te-ar putea interesa si: Cum se curata calculatorul de fisiere inutile.

Instalarea WizTree

Programul WizTree este disponibil pentru descarcare pe site-ul oficial. Recomand pentru descarcare versiunea Porbable, care nu necesita instalare (link «portable zip» pe pagina oficiala).

Utilizarea WizTree pentru a verifica, cu ce este ocupat spatiul pe disc

  • Selecteaza discul, al carui continut trebuie analizat si apasa butonul «Scan».
  • In fila «Tree View» vei vede o structura arborescenta de foldere pe discul cu informatia despre, cat ocupa fiecare dintre ele.

  • Accesand oricare dintre foldere, poti vedea, ce subfoldere si fisiere ocupa spatiul pe hard disk.
  • Fila «File View» afiseaza o lista a tuturor fisierelor de pe disc, dintre care cele mai mari se afla in partea de sus a listei.

  • Pentru fisiere este disponibil meniul contextual Windows, posibilitatea de a vizualiza fisierul in Explorer, si daca este necessar – eliminarea acestuia (acest lucru poate fi facut si cu tasta Delete de pe tastatura).

  • Daca este necesar, in fila «File View» poti utiliza filtrul pentru a cauta doar anumite fisiere, de exemplu, doar cu extensia .mp4 sau .jpg.

Cred, ca asta este totul despre utilizarea WizTree: dupa cum am mentionat, este destul de siimplu, dar si destul de eficient pentru a obtine informatii despre continutul discului.

In cazul in care vei gasi un folder sau fisier, care ocupa mult spatiu, nu recomand eliminarea imediata a acestuia – pentru inceput cauta pe Internet, ce fel de fisier sau folder este: probabil, este necesar pentru functionarea corecta a calculatorului.

5/5 - (1 vote)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.