Cum se curata calculatorul de fisiere inutile

In timpul utilizarii calculatorului se acumuleaza atat de multe fisiere inutile, ca spatiul liber pe disc se termina si scade viteza calculatorului. Daca te-ai confruntat cu astfel de problema, inseamna ca acest articol este pentru tine. Aici vei afla cum se curata calculatorul de fisiere inutile.

Functia Disk Cleanup

Sistemul de operare Windows contine o functie numita «Disk Cleanup». Aceasta functie are scopul de a gasi si elimina fisiere inutile de pe disc. Pentru a rula aceasta functie, deschide «My Computer», click cu butonul drept al mouseului pe disc si selecteaza punctul «Properties».

Dupa ce se va deschide fereastra «Properties», apasa butonul «Disk Cleanup».

Cum se curata calculatorul de fisiere inutile

De asemenea, poti porni curatarea discului cu ajutorul comenzii. Pentru a face acest lucru deschide meniul «Run», introdu comanda «cleanmgr.exe», si apoi selecteaza discul, care vrei sa cureti.

Dupa ce vei porni curatarea discului (Disk Cleanup), sistemul va anliza fisierele de pe disc si va afisa o lista cu fisiere, care pot fi eliminate fara a afecta sistemul sau utilizatorul. In aceasta fereastra va trebui sa bifezi fisierele, care vrei sa elimini si sa apesi butonul «OK».

Cum se curata calculatorul de fisiere inutile

Dupa aceea sistemul va solicita sa confirmi eliminarea fisierelor, si apoi va trece la eliminarea fisierelor inutile de pe calculator.

Programul CCleaner

Inca o metoda pentru curatarea calculatorului de fisiere inutile, este programul CCleaner. Acest program functioneaza la fel ca «Disk Cleanup», doar ca gaseste mai multe fisiere inutile, ceea ce inseamna ca poate elibira mai mult spatiu de pe disc.

Interfata programului CCleaner este formata din mai multe file: Curatare, Registru, Unelte si Optiuni. Pe noi ne intereseaza doar prima fila «Curatare». Deschide aceasta fila si apasa butonul «Analizeaza».

Cum se curata calculatorul de fisiere inutile

Programul CCleaner va analiza sistemul si va afisa o lista cu fisiere inutile, care pot fi eliminate. Apoi trebuie doar sa apesi butonul «Ruleaza CCleaner».

Cum se curata calculatorul de fisiere inutile

Si dupa aceea CCleaner va elimina toate fisierele.

Eliminarea programelor inutile

Eliminarea programelor inutile este si o metoda de a mari viteza calculatorului, care de multe ori pur si simplu este ignorata. In timpul utilizarii calculatorului utilizatorul mereu instaleaza tot felul de programe noi, in timp ce pe cele vechi uita sa le elimine. Ca rezultat, calculatorul acumuleaza un numar mare de programe instalate, care nu sunt utilizate si doar ingreuneaza functionarea calculatorului.

Pentru a elimina programe inutile deschide Control Panel si acceseaza rubrica «Uninstall a program».

Cum se curata calculatorul de fisiere inutile

Se va deschide o lista cu toate programele instalate. Pentru a elimina un program doar selecteaza-l si apasa butonul «Uninstall», care se afla deasupra listei.

Cum se curata calculatorul de fisiere inutile

Se va deschide dezinstalatorul programului, cu care vei putea elimina programul.

Fisierele utilizatorului

De multe ori cauza umplerei sistemului cu fisiere inutile este utilizatorul. Daca vrei nu doar sa cureti calculatorul de fisiere inutile, dar si sa elibirezi spatiul de pe discul de sistem, va trebui sa verifici fisierele utilizatorului de pe discul de sistem.

Aceste fisiere sunt:

  • Desktop – se afla pe adresa C:\Users\Numele_utilizatorului\Desktop;
  • Folder «Downloads» – se afla pe adresa C:\Users\Numele_utilizatorului\Downloads;
  • Folder «My Documents» – se afla pe adresa C:\Numele_utilizatorului/My Documents;
5/5 - (1 vote)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.